Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

Bagai bulan & bintang...

Salam,

Hi semua..

Hati sy agaknya begitu jauh utk post kan entry baru...bukan hati yg tak mau, tp masa betul2 cemburukan sy..
Beban..owh bukan dimaksudkan sebagai beban tapi tanggungjawab sy sebagai seorang pelajar yg sedang belajar dengan pengalaman yang baru untuk menjadi seorang guru yang cemerlang..insyAllah...:-)
Saya harap blog kesygan sy ni akan terus menjadi bacaan oleh followers yg sudi mengikutinya..
Ade beberapa kwn di blog terjumpe difb..thanks sbb add..skrg ni sy pun sendiri tak de mase nak membelek2 apatahlagi utk membaca blog kwn2 lain,maaf ye kwn2....masa betul2 tak de utk sy...
skrg ni sy dgn kwn ,Arina sibuk menguruskan pameran pendidikan seni visual peringkt sekolah...penatnya, hanya tuhan je yg tahu...balik sekolah tghari, xsempat nak lunch...terus ptg g sekolah smpi ptg...alik, nak fikir esok nak mengajar ape...itulah rutinnya...harap2 dh nak puase ni tak dela byk aktiviti disekolah...
bayangkan klu aku duk sama abg, tak lintang putang dibuatnya aku...masak ke mana, rumah ke mana...abg pun tah kemana...so dr skrg aku kene belajar dr pengalaman....duk jauh ni PJJ,mmg la single mingle je...esok2nya lepas 3 bln ni....management mase amat la penting..
Terima kasih pd kwn2 blog & fb sbb sudi memberi pujian2 ikhlas pada sy...wedding sy hanyalah impian dan mimpi yang sy telah sy realisasikan..xde la grand mane pun, byk mende yg sy DIY, ape2 sebenarnya ,mmg byk pakai costnya..samanya cuma bezanya mengikut kemampuan masing2..

Terima kasih jgk pd kwn2 upsi, gmbr mmg berlambak...dekat 800kpg gmbr..amek kau, mane satu aku nak print..semua mantap! kwn2 yg ade biz, fotografi & videografi...gud luck! doakan utk aku jgk...bermimpi nak jd businesswomen...huhu..cite pasal biz..biz ni...aku punye impian, konon2nya nak jadi wedding planner..mesti korang gelakkan...huhu..ape2 itu,itu hanya mimpi dan impian...target ttp aku letakkan..tp bukan utk masa terdekat ni...sekadar hobi dan minat sahaja..aku tgh research utk wedding adek perempuan aku plak ni...walaupun penat tp seronok..skrg tgh research color theme,maybe pink & grey...??

Minggu ni aku tak dpt nak alik muar, sory abg... abg,mmg btl2 memahami keadaan diriku...seriously, org lain yg baru kawen semua g honeymmoon...kami? belum ade mase yg betul2 sesuai utk kami...abg bekerja sendiri,isnin smpi ahad..nk jln2 jgak..costnya mesti ada kan...so better kumpul sikit bg meletop,baru kami puas hati..hehe aku dh start mengajar..so no time utk spend masa bersama, klu aku alik cuti kt muo pun pada weekend je..ahad dah get ready utk hari isnin..bayangkan... huhu.. insyAllah, lepas bulan 10 ni..if tak de aral melintang kami akan..akan JUGAK gie bercuti utk bersama2 berdua-duaan...cewah..

Cerita sikit cite hal kawen...

Video sudah dpt...aku copy 10copy..jual2..xla jual..bagi je..overall, kami likeeeee....suke ngk muka abg masa nak nikah...hehehehe...aku suke sgt lagu2 yg dimasukkan.....suke..dan suke...ulang byk kali pun aku sukeee....
Gmbr2 dr 2org OP, abg rosli dan DD dapat cukup bulan ni....tak sbr jgak..sbb nak membelek gmbr...
Dan gmbr2 dr koleksi kwn2 aku...yg aku dh kumpulkan..byk gile noqsss...nak print tak tau la bile...lom selected lagi....tak sbr nak ade umah sendiri...nak susun frame2...

ujung bulan ni..alik muo...abg jempot syg kat seremban ea..

Isteri mana, dan suami mana yang suke ditinggalkan jauh2 kan...kitaorg pun sama...nangis2 tu aku la..huhu..sedih tu ttp sedih sbb jauh dgn suami...takpela,kate abg..3 bln je..lepas raye kan dh duk sama2.. sungguh tabah hati suamiku ini memberi sokongan dan kekuatan kepada isterinya..
Kami bersyukur sbb dah bersatu akhirnya dengan ikatan yang sah..alhamdullilah..syukur sgt pada Allah SWT.
Dialah tempat aku mengadu segala masalah dan padaNYA juga aku memohon agar peliharakanlah rumahtangga kami agar aman dan bahagia...

Abg, syg berjanji hingga akhir hayat syg akan terus disisi abg..hingga ke pintu syurga...





Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

My Endless love..Officially Our Video Wedding

video


video




Salam semua...

Lama betul sy tak update ape2 pun dlm blog sy ni..
semenjak2 dh kawen ni, x menyempat je nak online..
lagi2 skrg sibuk dgn pratikum..mmg tak ade masa...
balik sekolah..buat lesson plan...lg2 jgk ni kami sibuk nak uruskan program..
dh seminggu dh kaki dgn pinggang sakit..
inilah cabarannya sebgi guru...den dh dapat rase dh skrg...hati kene ikhlas nak jadi cikgu ni.

Last week alik muar, my yayang jemput kat seremban...alik2 smpi uma...terus bammm..
jenguk nenda yg tgh sakit skrg, tp alhamdullilah dh ok sikit...next week aku alik lg muar..
mama pun tak dpt nk jumpe, skrg mama dh aktif ikut papa ke sana dan ke sini outstation keje..
loving couple betul mcm kami..hehe
sempat paskan video rasmi wedding kami ... dh smpi dan diposkan ke alamat uma abg..
sonok gile tgk..ulang2 byk kali pun tak pe..dekat 1 jam lebih jgk la videonya..huhu.
anyway, thanks to sharil :-)
rajin ni upload yg movie clip je...idak la yg 1 jam tu...hehe..
dan gmbr2 rasmi kawen kami akan dpt ujung bulan ni..hepii...x sbr..
concept mmg asal dr idea sy dr mula2..design kad...dan seterusnyaa...


so guys..enjoys the our montage & movie clip..
credit to : sharil from solaris studio 


Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Khatam Al-Quran ,Persalinan & Malam Berinai


Salam semua..
Sy mau ceritera ttg gmbr2 dibwh ini...
lepas nikah, after solat zuhur, sy salin persalinan yang sy request.. 
gmbr2 semua adalah dari kengkawan yang sudi merakamkan gmbr2 kenangan sy..
so enjoy the pictures...


persalinan : kebaya jawa...
sebiji muka aku mase mama kawen dulu..
rupa mak sedara mama jgk...(tetibe alik kg ni, nak cr gmbr2 lama diaorg)

alalala...so cute i kan..(perasan sendirik...kikiki)
persalinan : kimono

with jazmine

pose..pose..smpi aku dh blur tetiba...(malu org ngk...)

bini sape la ni..comel la...hihi


jeling2 jap..

persalinan sare

namaste...

sy tgh menanti gmbr2 dr OP..

majlis khatam al-quran..dibantu oleh adik angkt, awin dan adik sepupu,amira

actually, im really tired..penat sgt dh..mata pun dh galip2 je time ni..
ttp teruskan...sbb tak nak rase lepas moment mcm ni..

al-quran masa hadiah hantaran dari abg :-)

ini malam berinai :kami mengayakan songket color grey..

ok...kite tggu gmbr op plak ea..lepas ni nk story ttg photographer dgn videographer di entry lain...

see yaa!!


Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Our Reception Day




Salam...

Alhamdullilah ~ hanya ungkapan yang mampuku berikan......
6Jun2010, majlis kami berjalan lancar dan sempurna......secerah langit, seceria senyuman kami...
Akhirnya, kami merasai bersanding di atas pelamin...masa tgk dulu org bersanding..bile agaknya aku nak bersanding....??

2.30ptg, pengantin lelaki smpi diarak kompang dipalu...dan aku menanti dgn penuh sbr di anjung muka pintu...mcm biase la kan org johor..tak de tol...tak sah...tol pertama...tettttttttttt..lepas
tol kedua........tettttttttttttttt.....tol ketiga..............tetttt..lepas...lepas semua...yea dpt pun abg duduk sebelah aku..

Tentatif berjalan lancar..spt yg kami rancang...merenjis dr pihak lelaki dan perempuan....lepas tu sesi amek2 gmbr...mkn beradab,potong kek kahwin,suap2....dan kemudian..salam2 org...bz kan jd pengantin...amek2 gmbr lg...Ya Allah, hanya tuhan je tahu kepenatan tu..tp pengantin sentiasa senyum..ceria...:-)

gmbr ni dr lect cosmo , Cik Aniza :-)

 peti rakna...


outdoor section, gmbr ni dr kak fizah...my classmate :-)


im look matured...:-)

with x-lect cosmopoint, miss zahrul


senget sebelah... ;-)


tegak semula...hehehe :-)


kunun sembunyi2..


with classmate upsi


gedik skit..heheh

gedikk lagi...hehe


dress yang adek  pakai, ditempah khas utk die dr kami ;-)

nak lagi? nanti sy upload lg..ni gmbr2 semua dr koleksi kwn2, sepupu, x-lect cosmopoint..

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Menyambut Menantu

12 Jun 2010 ( Sabtu )

Seawal 11pg kami disiapkan di rumah atuk..

Baju sanding kami siap diiron disimpan elok2 dlm cover plastik,
Mlm semlmnya 11 Jun 2010, siapkan diy hand bouquet, guna bunga rose color peach, carnation and baby breath,lilit2 dgn reben color pink..rendam terus dlm air..

Majlis menyambut menantu di rumah kakak abg di Prt Sakai Darat,Muar. 
Majlis sederhana tetapi meriah dgn kehadiran kawan-kawan dan sanak saudara.
Baju sanding kami sendiri, hadiah hantaran kami berdua sepasang, color kuning air. 
Material bj abg dari cotton silk dan sy chiffon beaded.
Makeup & Akseksori hanya dari mak andam, Kak Eka.
Color Theme : Apple Green  Pelamin pun diy oleh kakak ipar sy , Kak Ecah
Bilik Pengantin : Diy juga sentuhan dr sy dan kakak ipar sy :-)
Meja Beradab : Diy oleh Kak Ecah.

Lepas bersanding, terus ke meja beradab dan potong kek...perut sgt lapar..lagipun tak pakai corset, so perut leh masuk semua makanan, kenyang dan puas...huhu...
Sesi shot gmbr2 buat kenangan oleh op Dd from Bp..actually die senior aku kat upsi..nice shot,suke sgt :-)

And then op bwk kitaorg g amek outdoor kat prt raja, muar..kat uma lama, tangga tinggi gile...diberi nama villa...ape aku lupe la plak...

ok guys...enjoy the picasa.. :-) tak seberapa pun, biase2 je kami tp kami rasa bahagia sgt...thanks to all yg bersusah payah, penat dan lelah dalam memeriahkan majlis kami...terima kasih sekali lagi :-)


sy sedang disiapkan...

my diy hand bouquet :-)

my eyes...

:-)

senyuman paling ayu utk yayang :-)


muah2..muah2

muah2..muah lg...

abggggg....Ya Allah Ya Tuhanku, kau jadikanlah aku
isteri yang solehah dan ibu yang mithali..amin

kitaorg tgh plan ni satu projek besar...haha

Ya Allah, Ya Tuhanku...
kau kurniakan kami zuriat yang comel, cantik, cerdik, sempurna fizikal akal dan fikiran..
" Zahra Ashiqin"


" senyumanmu membuatkan hari-hariku terus ceria dan bahagia........." i love u, abg....
love u.....smpi akhir hayat
" biar syg pergi meninggalkan abg...bukan abg yang pergi dulu meninggalkan syg, sbb
syg tak boleh teruskan hidup tanpa 'nyawa' abg dalam diri syg..."



Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~GENAP SEBULAN~

 Salam,

Hi my followers,
Rasanya  sy sudah semakin lama tak mengepost entry..sy ade 3 hutang entry yang tak dipos2 kan lg..
Sempat bukak emai..belek2 fb...pas tu bukak blog tp mampu bc komen je..itupun klu sempat nak reply comment...huhu..maafkan aku wahai blog..bukan niat nak melupakan tp..aku punya byk cerita nak diluahkan tp kesampaian lg...broadband pun lum beli..insyAllah aku akan usaha beli..huhu..
Fail ROS 2 kene siapkan jgk this week...seblum 15/16July dah kene submit...gile ke idak..huhu..dgn dh mula latihan mengajar..nak siapkan lesson plan, dgn kelas yg byk..12jam..khamis paling hari yg memenatkan...redha je la..nak mendidik ini lah masanya utk menguji ketahanan mental dan fizikal...

Entry kali ni tak leh nak taip2 pjg2....kebetulan je ari ni, rabu feel free time..bolehlah meronggeng2 dlm tenet ni..hehe.. actually entry yg sy hutang tu, sudah tentu la pasal hari kawen kami kan...dh genap sebulan dh...alhamdullilah...esok2 je la yea sy postkan entry tu..bak kate birasku, pengantin lg sbb inai lum ilang lg kat kuku..huhu..ade mase lg nak post kan entry tu..harap2 tak la membosankan blogger lain membacanya..hehe..
For the overall, secara ikhlasnya..mmg sy puas hati semua2nya...paling suke makeup oleh mak andam tu...very nice, dan aku nmpk anggun dan ayu sekali..
Cuma tak dpt nak bual2  lama2 dgn sedara mara yg dtg jauh, kwn2....pengantin mampu tersenyum je..aku ni suke berckp ..byk ckp..peramah..tp bile tak dpt nak bual lama2 ..mcm rase terkilan sgt..agak2nya bile lg nak jumpe..owh ya..majlis kawen adek aku nanti...tak sbr nak prepare utk die plak..

Alhamdullilah..seperti tajuk diatas tu....dah sebulan dh kami kahwin...tak sangka dh kahwin...tp hidup berjauhan..perit dijiwa, hanya Allah sahaja yg tahu...asal aku nk terpejam mata, mesti terigt masa nikah dulu, langsung tak sedih..maybe depan org...tp bile rase sunyi baru rase betul2....yg aku betul memerlukan abg disisi..memberi aku kekuatan...setiap kali call.....sayu dihujung panggilan...abg berusaha utk menceriakan aku...aku ttp mengalirkan air mata...dan teruss mengalir..


Semua pasangan yg berkahwin, yg halal disisi Allah....pasti mahukan zuriat yang cantik,molek, cerdik dan sempurna...seperti kami jgk..:-) kami tidak 'planning', tetapi menyerahkan kuasa pada yang lebih berkuasa..terima jika itu rezekinya..Aku tertanya2 adakah aku bunting pelamin?Perasaan kuat mengatakan Iya! mkn berselera...apa jua aku mkn..kecuali pasir dgn batu la kan..ke sbb aku happy dh berkahwin..tak kira la aku tgh pratikum ke ape...tp klu dh rezeki yg DIA bagi..aku sanggup rela berkorban..

Tapi........sangkaan aku meleset sgt2....sgtt...adakah aku mengharapkan? tidak...tp aku mahu...
Sebelum alik ke Muar last week, mlm tu aku beremosi..emosi sgt2.....abg sibuk perli aku, awk ni pembawakan bb ke?? 
Smpi dirumah, abg jemput di bndr muar..kami singgah ke farmasi guardian..* kalian mesti tau aku beli ape kan..siap mandi, solat..aku letakkan test tu...Oh tidak....after 1sec....aku terus baring mengadap ke dinding. dalam hati aku...abg, maafkan syg....airmata bertakung tggu utk jatuh saja...abg trus bukak pintu bilik.....mcm mane syg? aku mengelangkan kepala dan terus  memeluk seerat-erat abg.....maafkan syg abg...syg tak ...sy tak pregnant pun.....knp syg tak pregnant abg?? syg tak leh pregnant ke?? abg terus mencium dahi aku..laju air mata mengalir..teresak2...abg puas memujuk...abg cool..kan abg dh pesan, syg tak leh mengharapkan...kuasa Allah..rezeki dia yg bagi..tp abg...dh takpe..kita cuba lg..Insyallah syg...

Esoknya, lepas kemas umah, dapur dan selesai mencuci baju2..tgh lipat2 baju dlm bilik..rasa lain mcm yg kuar...omg, mmg tandanya aku akn period bulan ni...cuma lewat 2-3 hari je...rase jatuh luruh hati ni, sbb mula2 tau tak pregnant..ok la kan..maybe lmbt lg leh tau...ghupenya..mmg period...terpaksa la mintak adik bongsu abg, nak pad mak usu?...mak usu tercengang je, dn ckp..takpe kak tie, ade masa lg....tabah je la aku kan...
punye la kepalang sakit senggugut aku kene ..hanya Tuhan je la yg tahu..org kate org nak bersalin, mcm tu la rasenya..back pain...owh lagi la...tersedu-sedan menangis sorang2 atas katil..abg tak de lum alik keje lg..

Abg alik keje, terus mendptkan aku..terus mencium dahiku....sbr syg, laa tu je rupanya...sakit sgt, kite g urut..
terus g urut..kak eca ni rupanya pandai urut kira bidan org bersalin...kak eca anak kpd tuk yah, mmg aku biase urut dgn mak die ni..asal senggugut je g urut dulu...mmg kes aku skrg ni, senggugut agak teruk sikit...kak eca urut aku satu badan...badan mmg penuh angin..dan sengkak sekali...bile urut tmpt peranakan tu..mmg bengkak belah kanan, cramp sbb senggugut la ni..kakkkkk...sakitttt..sedikit aku menjerit sbb nak tahan sakit..kak tu urut sambil ckp, boleh mengandung ni..masa pjg lagi..rahim ok...aku tersenyum, insyAllah kak :-) aku amek ubt jamu tradisional dgn kak eca bg air yg sudah dibacakan utk minum dan sapu kat perut klu sakit...

alhamdullilah...hingga hari ni ..selera mkn semakin berselera dan semakin pulih...insyAllah, nak tgk sebln ni, mcm mane keadaan senggugut ni...


next story to be continue..


Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS