Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

Berfikir-fikir ttg Deco Hantaran

Cth Bunga dulang dr material GIM


Contoh Bunge dulang dr material DIP

Aku mendapat inpirasi sebelum melelapkan mata, dengan bakat yg aku ade setelah berjaya menghasilkan bunge pahar&telur sendiri. Akhirnya, aku NAK buat sendiri, bunga tgn utk hari penikahan aku dr bunge DIP,color yg aku nak sama klu aku nak bunge rose hidup,iaitu color Pink+white ;-) dan supaye aku x hampe utk hari persandingan aku nak rose hidup color red :-)
Dan utk adek kesayangan aku, CT utk hari pertunangan die bulan 12 nanti,die pilih color ungu dan aku berhasrat utk membuatkan utk die juga bunga dulang utk hantarannya dr material DIP jugak :-)
Dan aku mula berfikir2 dan sudah menyampaikan hasrat kepada yayang, utk hantarannya aku nak buat jugak bunge dulang dr material DIP. Aku x akan cancel dgn Kak Lily, sbb aku nak die juge tlg aku ape yg perlukan ketika aku ketandusan idea..huhuhu.Tindakan ini adalah utk mengurangkan kos. dan kami sepakat bersetuju, utk hantaran aku NAK Bunge Rose Pink+white..hehehe

Sekrg ni,pd mase saat ni, kepala aku ligat memikirkan hal bilik pengantin..(agak cerewet ke aku?)huhu..terlalu byk idea agaknya...dan mulai saat ini, aku memerlukan Buku diary Manual dan juga Kertas Sketches A4 utk aku mencurah idea2 yg agak dah berserabut. huhu. Fungsi buku itu adalah mudah utk aku angkut ke sana ke mari +checklist dr 12 bulan dr sekrg hingga menjelang hari perkahwinan +sketches utk design baju nikah aku, deco bilik pengantin dan segala-gala hal perkahwinan aku. ( aku sudah terbiase dgn cara kerja aku sbg student Visual Communication) dan sebgai manusia biase,aku kadang2 sering terlupe itu dan ini :-)

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 sharing & caring:

:::m!Sz wItHouT fEeLinG::: said...

whoa...bestnye...
xsbr nak tunggu akk kawen....

NURUL said...

mahu kawin ye? bila tu? nice blog kamu. kamu menjadi follower blog saya dan hari nie baru saya menjenguk2 kerana saya busy sikit sejak berkawin. bila mahu berkawin? seronok membaca dan melihat kamu membuat persiapan kawin yg ditulis dlm blog :)

+ Fasha + said...

humm bagusnya... awal2 dah start buat preparation kawin. sy yg lagi 6bln ni pun tak prepare apa2 lg

Rosli Arof / Photografik said...

tahniah...moga lancar semua persiapan.

Upcoming Big Day said...

wah, DIY bunga pahar ke..? bagusnya kalau sy juga punya tangan kreatif mcm kamu. selamat membuat persiapan yer..

Nurul Shigim said...

maaf kerana lmbt reply komen korang :

misz : jgn lupe dtg tau ;-)akk lg tak sabar dek...hehehe

nurul : kawen sy next year,its ok..sy mmg suke membace blog, dpt meluaskan pengetahuan sy..ape yg org tahu, kadang2 kite tak tau..so thanks for sharing yer nurul :-)
hehe, sy mmg excited buat persiapan untuk wedding sendiri dan sy dapat berkongsi serba sedikit dgn kwn2 blog :-) thanks yer nurul :-)

Fasha : hi fasha thanks coz sudi bertandang di blog kami :-) sy terpakse buat preparation 12 bulan dr skrg kerana sy sambung belajar so sy sudah buat kire2 bahwa sy tak punye byk mase utk arrange itu dan ini, cuma tinggal bulan 12 ini sj utk sy betul2 kuat utk memastikan checklist sy berjalan lancar.
xpe, u carry on and relax,mintak tlg dgn kwn2,parents,family..paling penting ur fiance beri sokongan. insyAllah semuanya akan berjln lancar :-)

Upcoming Big Day : Yup, DIY bunga pahar sendiri..cuti semester kali ni, sy berkesempatan belajar dr kwn,dan tekun utk menyiapkannya..dan tiba2 rase nak buat utk bunga tgn pulak. InsyAllah :-) doakan sy yer. thanks.

Dari Hati said...

waa,cantikla gambar atas skali.material dr GIM?ape tuh?nak servey jugakla