Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

Im back for the long time....

Salam dan selamat pagi semua :-)

Semestinya, kalian mesti menantikan post entry yang terbaru dr sy.....
dan sy seakan2 semakin melupakan alam siber ni....owh tidak, cuma sy tidak berkesempatan untuk menghabiskan masa di depan laptop...selama 2 bln laptop aku dipinggirkan dlm kehidupan seharian aku semenjak balik dr pratikum...

Menjadi seorg isteri yang bertanggungjawab dgn menguruskan rumah dan suami..dan aku memerlukan rehat yang secukupnya. Alhamdullillah 1.11.2010, kami dah berpindah ke rumah sendiri, very comfortable and privacy :-) ..agak besar rumahnya, walaupun menyewa, kami terus terpikat untuk menyewanya...abg tak benarkan aku bekerja walaupun aku dah preggy, bukan ape, aku cuma ingin meringankan dan membantunya mencari rezeki... setiap rutin pagi aku, lepas abg g keje subuh, mcm biase aktiviti suri rumah tangga sepenuh masa, mengemas rumah, menyapu, mengemop, memcuci basuh, memasak...
Bukan mudah apabila sudah ade rumah sendiri, kelengkapan pertama yang kami beli ialah mesin basuh dan fridge.. alhamdullilah, itu dah cukup dah... janji dpt cuci baju dan simpan brg2 makanan...yang lain2 brg pun org yang bagi, hadiah kawen lagi..so gunakan lah.... :-)

Semenjak alik dr pratikum pun, aku still mabuk2 kepayang lg, kadang2 letih, pening..tp lepas buat keje2 rumah, mesti nak rest..rase cuti pjg yang pjggg...hihi... tak de lah kepala otak nak fikir belajar dan belajar...cuma skrg nak tumpukan pada bb dlm kandungan dan suami.. yelakan, suami sorang bekerja, kita tak bekerja, yg mampu aku buat keje rumah aku buat... dan ade jgk aktiviti mengisi masa lapang aku, buat bunga telur utk wedding adek aku  nanti 1.1.11 ni...bertungkus lumus jgk nak siapkan...dan skrg otw nak buat hantaran...rase mcm nak kawen lg plak...hihi.. 

jom review sikit..


bunga telur pahar kristal utk 8.1.11 


bunga telur kristal utk vvip


salah satu hantaran yang sy siapkan


sangkar yang dalamnya lilin utk table centerpiece

jom kite ngk pre-wedding & studio shoot mereka ;-)




im very admired with her makeup and custom :-)
dan sy tak sbr nak tgk dress wedding die yg akan siap this week!!
hihi...( bak kata die , angah nape uma atuk bau bunga rampai??)
adoi, sbr mariam, lg 15 hari je to be a wife..hihi

sbgi kakak sulung dan sudah merasai membuat persiapan perkahwinan,
 kami berkongsi idea bersama dan sbgi kakak, dan kononnya sbgi wedding planner, aku membantu
mane2 yang patut....kebykkan keje dh done! tinggal few things yg kene setelkan....
baju kurung modern utk mumy nanti...meletops!hihi

tatkala si dia menendang2, aku ttp mantain nak siapkan hantaran mariam..
alhamdullilah, dah 6bulan kahwin, lagi 4bulan semakin ceria hidup ini dgn kehadiran si anak simbol kasih cinta kami :-)
Now Im turn 21weeks, bermakna dah 5bulan si dia....dan perkara pertama sy nak nyatakan disini, im proud to be a mom...die bergerak2, dia semakin teliti mendengar bunyi dan suara...
Mumy skrg suke mainkan cd zikir, selawat dan doa..moga2 anak mumy tenang didalam rahim mumy ( sambil aku type ni, bergerak2 dia)
3 hari lepas dah g klinik desa lepas 2 minggu lepasnya dh scan kat klinik pusat...doc tak ckp ape pun, aku pun tak reti nak ngk tv scanner tu.huahua...cuma doc kate, kesian bb tersempit sbb aku pakai panties terketat, my sis la beli salah panties...tak pela, nanti nak beli yg maternity , br rm20.00 sehelai...
berat aku still 40kg?! hb makin turun 10.1.. nurse dh bising...lepas tu kenelah aku injection utk kancing gigi utk dos 1, utk dos 2 lg 2 minggu kene dtg klinik lagi...nurse cuma risau, klu berat aku tak naik, kemungkinan berisiko...Ya Allah tuhanku...hati mula risau, dan skrg aku kene byk mkn yg ade zat besi dan kerap mkn...ke aku byk fikir, tahlah...hanya berdoa pada Allah SWT , aku rase lega dan tenang
skrg dh masuk second trimester ...bulan 3 dah siap buat booking kat hospital...korang nak tau, satu mende brg bb pun kami tak beli lg....sbb mumy belum terasa nak g shopping lg..hehe

anak mumy ni pandai ea, agresif, bila mumy baring terlentang, kamu tendang2, nak ajak jln...
mumy duduk pun kamu tendang2...xpe...mumy ok je..

so will be continue la ea...mumy nak baring laaaa...

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Story of my Pregnancy Due Date Calendar

Salam...and Good Morning guys!

Buat kali terakhirnya saya menaip entry ni dari bilik guru, smkbb.. lagi 2 hari, saya akan pulang ke kampung halaman :-) so now, I happy because ..alhamdullilah, dah abes ghupenya belajar,pejam celik..pejam je celik...dah tinggal 2 hari :-) berkat kesabaran dan dorongan dr keluarga dan suami :-)

Alhamdullilah, today already turn I am 12 Weeks pregnancy :-) Syukur alhamdullilah....Now my baby , semakin sihat membesar :-)


Loya dan mabuk semakin kurang dan tak ada...cuma skrg musim panas yg melampau menybbkan kadang2 balik sekolah , sakit kepala...but mumy minum air suam byk2.. skrg mumy tak de lah kerap masuk toilet, mlm dah kurang terganggu tapi, ada tapinya sbb mlm nak tido ade masalah lain pulak, masalah tahap panas yang menybbkan tido mumy terganggu...berpeluh2 smpi menybbkan mumy tak selesa...dan siang rasa tak cukup tido...pinggang dan bhgn abdomen ade bisa-bisa..bertahan keranamu sayang..mumy tak kisah tapi mumy ttp kene berhati2...setiap langkah :-)

Anak mumy akan hampir sempurna...mendpt sepasang mata, mumy selalu berdoa ,anak mumy sihat dan sempurna.. mumy tak sbr nak menumpukan perhatian pada anak mumy bila balik nanti ni..

Sekarang mumy nak cerita ttg due date calendar ,anak mumy akan dilahirkan...InsyAllah 27 Apr 2011 :-)
Mula-mula mumy nak cerita bagaimana anak mumy terjadi..SubahanaAllah ..Allah Maha Besar...
Dihitung-hitung tarikhnya..first day of last period mumy adalah 21 Julai 2010 :-) Alhamdullilah..rupa-rupanya mumy tak merasai apa-apa tanda, selain mendpt sedikit pendarahan kecoklatan selama 2 hari.. 
Pada 4 August 2010 ( Bulan Ramadhan)
- Anak mumy dah 2minggu dalam rahim mumy :-) mumy dah mula rasa nipples and breast semakin sakit dan perut kembung mcm nak dtg period..mumy tak aspect pun apa-apa, sbb mumy sibuk dgn hal sekolah ... selamba mengangkat2 brg ..turun naik tangga...itulah mumy :-)
Pada  18 August 2010
-Anak mumy dah 4minggu rupanya, patutlah mumy rasa tak sihat, tak demam pun tapi mcm letih...bila balik jumpe babah, mumy rasa berat hati nak alik banting, smpi nangis2...letih badan ni...rupanya anak mumy duduk diam2 dlm rahim mumy :-)
- Mumy sedar mumy pregnant sbb mumy rase mmg mumy dh miss period...dah dpt agak yg mumy pregnant.. cuti 2 minggu sebelum raya, mumy check UPT sendiri dan mengesahkan kepada Doc. yang anak mumy dah 7 minggu dalam rahim mumy :-) Allah Maha Besar , alhamdullilah..jantung anak mumy sudah mula berdenyut :-)

September 29, 2010 (10 weeks pregnant)


Your baby's heart beats

- Mumy dah nak abes peringkat trimester...Jumpa lagi 19 October 2010


October 27, 2010 (14 weeks pregnant)

Announce your pregnancy


November 3, 2010 (15 weeks pregnant)

Your baby sees light


November 10, 2010 (16 weeks pregnant)

Having a boy or girl?


November 24, 2010 (18 weeks pregnant)

Feel your baby kick


December 1, 2010 (19 weeks pregnant)

Your baby hears sounds


January 26, 2011 (27 weeks pregnant)

Your baby can breathe


March 2, 2011 (32 weeks pregnant)

Your baby has fingernails and toenails


April 6, 2011 (37 weeks pregnant)

Your baby is full-term


April 27, 2011 (40 weeks pregnant)
Your baby's due


For the good news, mumy akan berkonvo pada bulan 3, mase tu mumy dah sarat dan mumy berdoa anak mumy akan terus sihat dan menunggu detik-detik itu bersama...mumy akan bawa anak mumy utk naik ke pentas menerima segulung ijazah selama 4 tahun pengajian dan anak mumy bertuah dapat bersama-sama mumy kerana mumy sayangkan anak mumy dan babah :-) InsyAllah....i love u both ..


Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mumy will be a wedding planner



Salam... hi guys! i will come out with new ideas for my lovely sister, Siti Marim for her wedding on 01.01.2011..insyAllah.

Now, im starting doing the research for this wedding..from the card invitation,bunga telur pahar, souvenirs, wedding dress and ....... until Z...insyAllah!
From the past discussion with my sister, she decided to chosen the color theme is beachy & pink and the wedding theme is FairyTales....now, im starting imagine that the wedding are simple & wonderful memories.


will be continue ...:-)


Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mumy Mengidam...

Salam..

Lagi 5 hari dah nak abes pratikum....seronok sangat! nak alik Muar...akan berada disisi abg buat selama-lamanya...dan paling seronok kami akan berpindah ke rumah baru :-)

Dan minggu ni, anak mumy & babah dah 11 minggu..alhamdullilah...anak mumy sihat2 hendakNYA...
Mumy mula la ni mengidam makanan ...bukan yg pelik2 tau..yg lama tak mkn...hihi..
Mlm td babah call ..mumy dah bgtau yg mumy nak mkn...

1. mee rebus
2. ubi kayu + ikan kering + sambal belacan
3. Ais Batu Campur + Aiskrim
4. mee rojak babah...yum..yum ( sejak zaman dulu lg..dah suke)
5. nugget & french fries MCD :-)

Skrg mumy dah kemas2 sikit brg nak bwk alik Muar nanti...tp mumy tak larat nak angkat2 mende berat...tolak dgn seret je ke tepi..nanti babah dtg Jumaat ni, die tlg mumy..
Nanti 18 Oct mumy ade appoitment, kene check up dan terus buat buku merah...
Mumy teruja sgt bila tgk perut mumy makin besar...

okla...report pratikum dah siap...next week anak mumy dah 12minggu...3bln dah :-) Mumy kene tido dah..nanti babah bising..

I love u both...muah.


Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~ rutin seharian~

Salam...

Saya kembali lg...

Rutin harian sy skrg semenjak dh tau pregnant ni...sy amalkan 2 kali sehari acid folic dan jgk minum susu anmum 2 kali sehari...beli yang kotak kecik 22rm tu tahan seminggu jeee...better beli yang besar lagi jimat kot...yela, satu hari 2 kali...4scoop... :-) takpe, utk 'sayang' mumy relakan je minum, dan sebenarnya aku mual dan tak suke minum susu..ni pun beli yg perisa coklat ;-) Mumy kene jgk minum susu supaya 'sayang' terus membesar dengan baik...

Acid folic dah tinggal  ngam2 utk 2 minggu terakhir aku di Banting ( hangat...hangat...)... tak sabar rasenya nak alik ke Muar dan akhirnya aku DAH TAMAT PRATIKUM...dgn seronoknya aku akan menjalani pengalaman mengandungkan anak pertama dengan penuh perhatian dan tumpuan...mumy akan rehat byk2, suapaya 'sayang' akan diberi perhatian sepenuhnya...

Sekarang anak mumy dah 10 minggu....alhamdullilah, mumy takde rase pening2 lagi, cuma mumy tak leh mkn lebih..nanti mumy muntahkan balik...minggu lepas babah dah belikan dan masakkan mumy kerang, babah kata mumy ni mesti kurang darah....so skrg mumy tak de mabuk2 dah....anak mumy mmg baik, tak de membuatkan mumy alahan / morning sickness yang teruk...owh ya...mumy skrg dah sgt kuat mkn...mumy tak sabar nak tunggu 2 minggu lagi...ni bermakna mumy x lama lagi lepas trimester pertama :-) Em...cuma skrg mumy letih sgt 'sayang'...takpe babah kata mumy kene byk rest...dan mumy selalu nak terkencing, anak mumy ni bakal rambut lebat mcm mumy dgn babah yer :-)

 sumber : dari sini


Mumy tak sbr tunggu minggu depan...sbb anak mumy semakin membesar..  I love you, sayang.... mumy sayaannng kamu...kamu adalah hadiah dari Allah SWT dan tanda cinta dan kasihnya mumy pada babah....babah kamu pun selalu mendoakan mumy dan 'sayang' sihat selalu...

Ya Allah..
Lindungilah zuriatku selama dia berada di dalam kandunganku dan berikanlah dia sihat.. 

Engkaulah yang Maha Menyembuh dan tiada sembuh melainkan penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit.
 


Ya Allah..
Jadikan ia dengan rupa paras yang cantik dan baik serta tetapkan hatinya dalam iman kepadaMu dan utusanMu. 


Ya Allah..
Lahirkan ia daripada perutku dengan senang dan selamat. Berikan ia kesihatan yang baik, kepandaian dan kesempurnaan akal fikiran serta berilmu dan beramal. 


Ya Allah..
Lanjutkan usianya, sihatkan tubuh badannya, baikkan tingkah lakunya, lancarkan pertuturannya, merdukan suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad dan segala pujian untuk Tuhan sekalian alam.
Amin.




Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Rezeki di bulan Ramadhan, Berita Gembira di bulan Syawal

Alhamdullilah.....

Salam...

Kali ini sy tidak teragak2 akan meneruskan jari-jemari ini bercerita pengalaman indah yang akhirnya menjadi milik kami....

Terima kasih kepada semua rakan2 yang mengucapkan taniah dan pesan kepada saya... :-)InsyAllah sy akan mejaga diri saya dgn elok2...

Pengalaman yang saya lalui sebelum ini ...sy berserah kepada Allah SWT...aku terus berdoa dikurniakan zuriat dan terus berusaha untuk memilikinya...Alhamdullilah..terima kasih jgk pd kwn2 yang memberi tips kepada saya :-)

Selepas sebulan bernikah, aku period buat kali pertama selepas bergelar isteri...kecewa dihati ttp terasa...menangis teresak2...bukan bererti aku berputus asa tetapi  merasakan diri ini sudah bersedia untuk bergelar ibu.Terima kasih kpd kwn2 yang memberi support dan tentu sekali buat suami saya, 'terima kasih abg kerana abg tidak pernah memaksa syg...'

Alkisahnya, semenjak kawen dan duduk berjauhan....kami ttp berjumpe...aku orgnya degil..sbb walau sekeras mana pun abg tak benarkan aku balik muar...tp aku ttp degil...biarlah aku naik bas ..janji aku dpt jumpe die...dan melihat dirinya...tiap 2 minggu mesti balik xpun seminggu sekali.....banting-muar...uish,jauh tau...lagi2 klu naik bus...demi cinta,aku sangggup meredanya....ade jgk abg anta alik ,itu klu aku cuti pjg mcm cuti hari raya...

Sebelum bulan puasa, aku mengira period aku akan tiba pada awal bulan Ogos sebelum menyambut bulan ramadhan pada 11 Ogos...tapi bukan darah yang kuar..pada akhir bulan July...lebih berwarna kecoklatan....(masa tu buang air kecik kat toilet guru kat sekolah) lepas cuci mesti kesat pakai tisu kan...owh, hati aku ketika itu...' aku period dah....' yg peliknya hanya 2 hari...so aku pakai pantyliner je la...malas nak pakai pad buat menyakitkan je..huhu... aku bgtau kwn aku...'arina, aku period la....' tp knp sikit dan knp warna coklat dan aku tak kene senggugut mcm selalu? aku bgtau jgk pada abg...biaselah lelaki..x ckp pe pun...so anggap la period...Bulan puase pun aku ade alik muar...seperti biase jela...xde check UPT pun sbb my hubby tak bagi i beli....aku ttp buat research adakah darah yang keluar itu adalah tanda awal kehamilan..? Jawapannya adalah YA....tp bergantung pada individu masing2 la kan....

Bab Makan....bulan puase...mcm2 mkn..klu nasi ayam...nasinya mesti tambah...dan semua aku dpt mkn...sedapnya makanan yang aku idamkan...
Bulan puase hanya 3 minggu di Banting.....seperti biase mengajar..naik turun tangga...bwk brg2...alhamdullilah...
aku dh dpt rasenya...perutku buncit sbb ape ea...keras...nipple breast pun sakit dan keras...lain macam plak rasenya...kan nak period lagi??

Seminggu berpuasa di Muar...abg jemput aku di Seremban..alhamdullilah...dapat bercuti raya 2 minggu di Muar...minggu sebelum berakhirnya puasa, hati aku ttp nak buat UPT tu...aku beli ari rabu, khamis pg tu aku test air kencing lepas solat subuh....tutup mata sambil menitikkan titisan air kencing tu.......hati berdebar2... xsmpi 1minit....terus 2 line clear...'alhamdullilah'....terus cal & msg abg...'taniah syg...terima kasih' dan kwn pertama aku bgtau kak fizah,pg2 bute aku msg die & terus cal aku....alhamdullilah..alhamdullilah..syukur...syukur...pagi tu, kak ipar aku ternmpk UPT tu...sbb aku letak kat side table katil...die masuk bilik sbb ade brg die dlm almari baju. tertiba ucap taniah kat aku.....terima kasih kak..insyAllah...maybe 1 bulan ..

Pagi tu, aku mcm biase...sbb dh ptg raya...cuci kain, sidai...kemas bilik..kemas dapur...gosok baju..xtvt seperti biase...tp sebenarnya aku tak letih ...terus nak baring pas tu...aku nak sgt buat serunding daging resepi atok...so buat la...tgh potong2 daging sambil berdiri kat sinki...terus rase mcm lain mcm...terus rase nak pitam...tinggal semua brg2...terus masuk bilik...baring...capai minyak angin....adoiiii...ke sbb puase..terus terang disini sy tak larat minggu itu dan terus berbuka....
breakfast klu mkn nasi lemak...saya je 2bungkus...hihi

dan alhamdullilah.....saya tak de morning sickness yg teruk...muntah2 pun xde..cuma loya yg mengade2..ade jgk muntah sbb tak leh mkn byk mase bulan puase ari tu...
Apa yg saya rase cuti raya ari tu....sy moody..raya mcm org tak raya...mkn bukan main...asik le mkn...lagi2 meratah sayur lodeh..hati berdebar2, jantung kadang2 laju....letih dan mengah yang teramat...duduk tak leh lama..keje nak melempek je...baring je...letih yg tah..sbb ade suami ke jaga....itu je keje aku..pas buat keje..terus baring takpun terlelap naseb lain....huhu
Raya ke 2 baru buat scanning...mase tu dh 7weeks&3days...buat kat klinik Raja...excited sgt sbb baby dah ade heartbeart...abg pun teruja, mcm tak caya baby tu dah ade heartbeart..tekanan darah ok, air kencing ok...cuma berat bdn je..masih mantain 36kg..terkejut nurse tu...siap la aku..kene naikkan bdn smpi 45kg ni...dan doc bagi acid folic utk bb nanti sihat dgn baik...dan doc pesan suh jgn buat keje berat2, genyah2, rehat byk...

Amalan saya....
Cuti hari tu dapat dah amalkan ayat Surah Yusuf tu utk 3 bln pertama ni...mkn kismis...xde dh mkn junkfunk atau jeruk atau air2 berkarbonat ni....raye thn ni semua uma beli air botol gas...tension gue...huhu...
Saya menjadi sensitif dan beremosi kadang2...ade marah, ade jeles...sabau je la suamiku iye...syg ttp menyayangimu...abg pun ade alahan sikit...demam 2-3 hari..batuk2..sakit kepala....mase cuti seminggu kt muar...tiap2 kul 1pg, aku mesti nk g toilet...abg siap pesan..klu nk g toilt kejut abg tau,kejut sampai abg bgn...jgn g toilet sorang2....syg betul abg kt ati....lps ade ank nnti syg lg x? hihi...


Sekarang dah masuk .....
9 weeks & 1 days.1st trimester216 days to go.
..minum air suam byk...mesti dh nk g toilet..pening kepala sbb kurang darah merah kot....InsyAllah...date due sy pada 27 Apr 2011....kwn2 semua doakan sy dipermudahkan semuanya......insyAllah...

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

salam merdeka ke 53 & salam aidilfitri 1431H

Merdeka! Merdeka! Merdeka!

Alhamdullilah.......sehingga kini kita masih selamat dibumi tanah air kita , Malaysia..
Sygnya aku terhadapnya...tetap smpi bila2...apalagi mendidik anak bangsa utk memperingati erti kemerdekaan sebenarnya...

alamak....ini entry sambungan....tak tau la...bile ade mood baru nak menaip....

utk hari ini..alhamdullilah..semuanya berjalan lancar ...lepas dh 3 kali observed dgn guru pembimbing...legaa..

dan...terus membilang hari utk pulang ke muo...hehe..tiap2 minggu alik :-) cuti sekolah sempena hari raya ini 2 minggu..
tiada apa yg lebih bahagia.....adalah menyambut bulan syawal pertama kalinya bersama suami :-) semoga tahun baru islam ini akan membuka kehidupan baru & rezeki kepada kami..amin :-)




Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~ tinggal sebulan je lagi~

Salam....

Selalu aku menyepikan diri dr blog ni...tak selincah mcm time2 bujang2 dulu...bukan skrg ni tgh single lagi ke? huhu..
entry post yg lepas pun leh tersadai je...huhu..sbb mase tu dh nak alik muo..huhu..
ape2 pun aku ttp igt kat blog ni...cuma diri dan masa yg kadang2 tak ade mood yg baik utk menaip...
xpe2..xpe..ari ni aku cuba meluahkan apa2 yg terlintas di fikiran aku...

Hari jumaat cuti lagi...cuti nuzul alquran..neg selangor amek cuti ni, johor tak amek...so kesempatan jumaat tu, esok kamis, lepas sekolah aku nak alik muo, sbb hari jumaat nak uruskan kad kawen kami kat pej agama, kang bertangguh lama, tak terbuat2 plak..huhu..yea...yea...abg syg alik lagi tau..tggu syg ea kat muar...syg smpi penuh dgn kasih syg :-)

Perjalanan aku minggu lepas alik..oklaaa...dr pekan banting ke kl melalui klang..jauh jgak la...yela, nak wat cam ne..aku perlu berkorban sedikit utk jangka masa pendet k ni... bukan sbb ade masalah aku atau ape2 yg merisaukan aku..boleh je abg nak jemput aku, tapi aku fikir, laki aku ni penat keje dh awal2 pagi..smpi suntuk ptg...dgn nak drive ke sini..bukan dekat..jauh meeeh.... mungkin setgh org, x kisah kan...mestilah suami nak amek isterinya..risau terjadi ape2 kat si isterinya...mcm kami jgk,sama je...sape tak syg isteri oi...suami i pun syg sgt kat i..sbb tu aku bertolak ansur dan bersikap tolenrasi...laki aku pun bukan keje masuk kuar ofis...die keje, biaselah org berniaga..semua kene diuruskan sendiri... laki pun risau gak dgn aku ni, alik sorang2..lagi2 bulan puase..larat ke idak..insyAllah, aku larat :-) demi abg, syg sanggup korban apa saje utk abg..janji kite dpt jumpe :-) itula aku...klu leh tiap2 minggu nak alik..mmg pun ..huhu.. aku tak penah menyalahkan atau menyesal dgn perkahwinan ini...mungkin ade org kate...hahhh tuela, xsbr gatai nak kawen mase belajar, kan susah belajar jauh2... aku pekakkan telinga je..senyum je la...dlm hati ni siapa yg tahu kan...kadang2 rase rindu sgt ..rase nak bahagia, berdua...buat itu dan ini bersama....tp bukan utk mase skrg....insyAllah ade masenya..lepas abes pratikum ni tinggal sebulan je...cuak sbb lect nak observe....huhu..usaha, redha dan tawakal...aku akan abes kan perjuangan ni demi semua org...family dan abg :-) takpela, biarlah aku menangis semahu2nya skrg..tp aku tak nak lepas kan peluang yg ada ini..rezeki masing2 siapa yg tahu kan...

So bile dh berkahwin ni, jumpe pun kat uma, kami mmg jarang kuar...ade la jgk makan luar..nak jln2 ni lum lg...jgn ckp nak g honeymoon...honey mooninggg je kat uma..huhu..relax je..kitaorg masuk tido awal,bkn sbb ape ye...sbb laki aku keje sebelum subuh dh g keje...penat woo..aku kene siapkan ape yg patut...suke berbual dlm bilik skrg..yela private kan..klu gaduh2 ke..tarik2 muka masam..luahkan je dlm bilik..nak nangis ke..nak ape ke..luahkan...luahkan...legaaaaa rasenya..... tgh tggu cuti minggu depan..cuti hari raye..2 minggu..aku nak g shopping raye,mase ni leh jln2 dgn abg..raye ni kami rase sakan, sbb baru kawen kan...so nak g uma sedara-mara,kwn2 yg dtg mase majlis dulu...adab sopannya begitulahh.....mesti org tanye, cam ne sonok kawen? senyum je la kan...mesti org tanye lagi, dah ade ke? alamak...senyum lg..lum rezeki... :-)
Allah SWT lum nak bagi kami lg rezeki itu..kami redha :-) aku pun masih dlm keadaan stress dan tertekan...duk tanpa suami disisi..lain benar rasenya..insyAllah,mungkin lepas bulan 10 ni dah ade depan die siang dan mlm..insyAllah, ade rezekinya..tgguuuuu :-)

legaaa dh sbb dh nak masuk bulan 9..legaaa..sbb tak lama lagi aku akan menamatkan zaman belajar...ohh...penat menuntut ilmu ni...tp biarlah menuntut ilmu hingga ke neg china..insyAllah..ade niat dihati utk seterusnya..tp buat jangka masa pjg ni, aku terpakse lupakan dahulu...sbb aku nak menumpukan perhatian sepenuhnya pada family baru kami ni...membina hidup bersama..bukan semudah 123...perlukan kekuatan dan sokongan antara satu sama lain..InsyAllah :-) amin...



Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kanda, Adinda pulang...

Salam...

Alhamdullilah, saya dapat menunaikan ibadah puasa dengan baik dan sempurna setakat ni ;-) due period sy masih lmbt lg...awal bulan 9 nanti, mintak2 sempat la beraya ea...atau sy mmg berpuasa penuh? insyAllah.. :-)

Hari ini..saya beronline broadband di bilik guru ..ade wireless tp mcm slow je..so naseb baik ade teman sejati ni..huhu..

So hari ni dh 20Ogos 2010..memandangkan 2minggu lepas hari sabtu bersekolah..jdnya hari ni dinda mau pulang bertemu kanda...rindu benar dinda pada kanda...huhu..
boleh 'gile' kot klu tak jumpe die..huhu...lg2 dh berkahwin ni...membuak2 rase rindunyar..time dulu bujang2  boleh la control ..aduh..skrg jauh pun xpe..asal dpt balik..penat pun xpe ..janji aku dpt ngk muka die..sihat ke die..makin comei ke? makin bulat ke? makin kurus ke? terurus ke? ade masalah ke kt sane? dlm hp ckp tak nmpk muka...ni klu jumpe rase puas hati sbb dpt meluahkan apa2 jua masalah....jadi sy tak kisah pun klu sy penat alik ke muar..sbb suami sy seorg yg pandai melayan isterinya...kadang2nya isterinya loghat buruk..mengade2 itu dan ini...dan suami sy suke bg sy nasihat..heheh

okeh la...mau pulang..mau bergegas ke kl..............daaaa...

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Menyertai Contest :-)

Salam...



Saya semakin jarang muncul disini...takpe lepas abes pratikum ni..insyAllah..everythings akan mcm biase..
lagi2 nak buat persiapan wedding adek perempuan kesygan aku...akak die jgk yg die cari..sape tak syg adek oi..huhu

Well..terbaca komen2 dr kwn..terbaca la pn deana tag aku utk masuk contest...marilah..jom kite masuk..layannn...


  1. Menjadi Follower Blog Ayuni84.blogspot.com
  2. Membuat satu Entry yang sesimple mungkin letak Gambar Happy Moment anda bersama yang tersayang atau sesiapa sahaja yang penting ada muka anda dan juga Banner Contest  pun cukup 
  3. Tagkan dua orang kawan anda.
  4.  Letakkan link contest anda dibahagian komen Entry ini sahaja..dishoutbox tidak diambil kira..


hahaha..aku tak tau nak upload gmbr ape..tp gmbr ni paling hari yg penuh bermakna buat aku & suami...
lagi2 kwn2 yg dtg memeriahkan majlis kami...terima kasih semua :-)


kwn utk di tag :

Farah Fatihah
Nahwal



Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1st Ramadhan :-)

Salam buat semua :-)

Mungkin ade pasangan yg di luar tu pun, sambut ramadhan sorang2 tanpa disamping suami,kan :-)
dan sy tidak dikecualikan.. :-( sedih juga mula2, sbb nak rase sahur dgn pertama kalinya dgn suami tp takpe, puasa sebulan kan...InsyAllah cuti sek dh nak dekat..so im happy :-) dpt jgk akhirnya masa tu...
Kebetulan Selangor tak amek cuti 1st ramadhan, kat johor cuti..bagus kan...hehe..lagipun jatuh pun ari Rabu mcm mane alik plak kan...klu dekat xpe,jauh gak rasenya..

Dan tahun kali ini adalah puasa terakhir bagi aku bersama rakan2 UPSI, terima kasih semua...:-) Mama pun bg sms, terus tersedar...terigt mase zaman anak dara, mama kejut mkn sahur..kne pakse siott..suke menu daging masak kicap..sedap mkn dgn ns panas. Hubby pun call, kebetulan lepas sahur die kene masuk keje...
Pagi sahur aku minum air coklat cadbury dgn mkn roti raisin...cukup dh..kenyang :-) alhamdullilah..tak larat nak mkn nasi, minum air suam byk sikit sbb esoknya dh mengajar...hanya Tuhan je la tahu, tenaga mmg penting..dan aku terpaksa jadi garang dlm kelas sbb bdk2 ni. sabar je la kan....cabaran betul..tapi alhamdullilah sy dpt menanganinya..insyAllah :-)

Baju raya? kasut raya? kuih raya? tak rase feel nak beli lg pun..maybe mlm raye kot..haha. sbb nak beli2 sama dgn abg...rasenya tahun ni sehelai je buat...itupun tah boleh siap ke tidak..kain sutera hadiah dh nenda :-) dan aku rase pakai balik bj mase kawen...tinggal beli tudung je..tak yah la membazir kan...dpt pakai alik pun rase terigt mase moment2 tu...so sweet..lalala~


nota kaki : byk lg nak cerita pasal wedding ni...masih ade bende yg tertinggal, masih lom ade mood lg...nak2 lagi ni my sista dh nak kawen...:-)


Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~salam ramadhan~

SALAM RAMADHAN

salam Ramadhan buat semua kwn2 dan sedara mara, alhamdullilah..kita masih berkesempatan bertemu lg bulan yang penuh keberkatannya..walaupun,kita alpa..walaupun kita ada segunung dosa..walaupun kita jauh dr rahmatNYA...Ilahi dilangit ttp mengingati pd kita..kehidupan ini adalah Ibadah..InsyAllah :-)

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ketika Cinta Bertasbih

Salam..

Untuk sekian lamanya... sy ttp memunculkan diri di entry baru...:-)
Alhamdullilah, genap dh 60hari mengenali dirinya..:-) Syukur pd Allah SWT kerana memberi kesempatan kepada kami untuk terus melayari alam rumahtangga yang penuh onak dan ranjaunya.

Tinggal bulan 8, bulan 9 dan hingga pertengahan bulan 10 ni je aku akan menamatkan latihan mengajar di Banting.. rase jauh dgn suami mmg dapat dirasai...hati ini bagai dipukul2,merindui suami yg disygi.
Minggu terakhir aku alik muar, cukup bulan lepas...seperti biase aku akan tumpang kwn aku, Arina smpi ke Seremban dan akn turun Melaka Sentral ..dan abg akan jemput aku :-) syukur, abg ttp akan dtg menjemput walaupun di Melaka..aku tak kisah, dan aku tak nak sshkan lg kepayahannya ulang-alik ke Banting semata2 menjemput isterinya pulang, dan ape salahnya aku berkorban sedikit untuk meringankan bebannya.maafkan syg abg sekiranya selama ini syg tak penah memahami masalah abg, masalah abg adalah masalah syg jgk...tah knp hati ini meronta2, x sedap hati...abg tanya sepatah, aku jawab sepatah..owh ya disbbkan abg suke menyimpan dan memastikan masalahnya aku tak dapat ketahui...
Aku nak berkongsi cerita selepas mendirikan rumahtangga ni bukan utk mengaibkan atau mejatuhkan air muka sesiapa...samada diri aku atau suami aku...
Abg, seorg yg ringkas orgnya...apa saja yg aku mahukan tak penah die kata tidak...dr dulu mengenalinya, hingga sekrg kami sah sbgi suami isteri...Suamiku hanya seorg peniaga kecil yang menjual makanan dan aku seorg pelajar jurusan pendidikan yang berusaha untuk memperbaiki kehidupan kami satu hari nanti...itu janji aku pd abg dan family.. Alhamdullilah dgn rezeki limpahan dr Allah SWT, aku akan menamatkan final year, dan abg ttp dgn perniagaannya..dgn rezeki itula die menanggung aku hingga skrg...dan alhamdullilah juga kami sudah berkahwin...dalam usia perkahwinan yang awal ni, terlalu byk cabarannya..dr dulu pun abg suke menyimpan rahsia...sedikit pun tak nak diceritakan masalahnya..die simpan dan mampu tersenyum...hidup kami penuh liku2nya...Aku janji satu hari nanti dia dan aku akan bahagia dan mampu tersenyum kegembiraan :-) Smpi masanya aku sedikit kecewa krn abg x nak berkongsi masalahnya dgn aku...akhirnya, di satu mlm kami berbincang..hanya berbincang akan menyelesaikan semuanya...kami mendengar luahan hati masing2... air mata ttp menjadi peneman aku...perempuan biase la kan...kalah dgn air mata...dan tak disangka suamiku juga mengalirkan air mata...Maafkan syg abg...syg tak bermaksud nak buat abg sedih :-( Kami menghadap antara satu sama lain...masing2 kaku..abg merenung mata aku...menceritakan semua kepedihan yg disimpannya...dan aku meluahkan perasaan seorg isteri rasakan apabila ditinggalkan jauh dr suami....2-3 hari jumpe suami dlm mase 2 minggu sekali je? sila bgtau sy...siapa tahan? Ia, aku yg memilih jalan ni...smpi bile? KESABARAN...ia aku akan terus bersbr...insyAllah :-) Aku nak jd isteri yg solehah, menjaga suami..mejaga mkn pakainya... berbual, bergurau antara satu sama lain.....bile..bile semuanya itu akan berlaku...abg kita perlukan masa yg pjg..utk bercuti dan menenangkan fikiran..jauh dr semua kekusutan...Selalu didlm doaku...kuatkanlah hambamu ini..berikanlah ketenangan...dimanakah imanku...knp aku masih tidak kuat?? 
Hanya air mata aku je yg laju mengalir.....menangis sepuas2..semahu2nya...meluahkan...dan aku rase lega dpt menangis...hati ini bagai dipukul2...ke aku tak bersyukur, dulu time bertunang mane leh berjumpe sgt...skrg dh jumpe....sebilik, sebantal pun aku tak bersyukur..itulah lumrah manusia..tak penah rase bersyukur.... aku mengigtkan diri aku dan semua org membaca blog kesygan aku ni...bersyukur lah apa yang kamu sudah miliki..jgn menyesal atau menyesali apa yg sudah terjadi...aku mengucap pjg, bile abg menasihati aku, memberi pesan dan ingatan...manusia lumrah hidupnya mmg sering terlupa, Allah SWT ada bersabda mengingatilah antara satu sama lain..

InsyAllah..tahun depan akan mengubahnya,bile aku dh dpt keje, aku nak ringankan beban abg selama ni dh cukup terbeban...punyai rumah sendiri..itulah impian kami dan juga memiliki sebuah kedai makan :-) itu impian kami...mengumpul semula simpanan...nak anak ramai...kami bukan org senang, cuma berusaha utk mencapai cita-cita dan impian dan memastikan matlamat hidup kami dicapai dunia dan akhirat...mungkin disbbkan tiada lagi rezeki utk kami lg...kami tegar :-) mungkin belum tiba masanya...

Sedangkan lidah mudah tergigit,apatah lagi suami isteri...yg penting bijak untuk menyelesaikan masalah :-) dan cepat2 minta maaf antara satu sama lain...InsyAllah, landasan kepercayan dan kejujuran dalam diri kita..satu lg pesanan bg yg terlalu cemburu buta yg merimaskan ..mmg cemburu itu tanda syg..jgn smpi cemburu itu memakan diri sendiri...:-)

Hari Jumaat yg penuh bermakna dan indah ini...majlis agama yg aku hadiri sempena bulan ramadhan yang bakal tiba ...disekolah aku...~ 3 perkara yg dijanjikan oleh Nabi Muhammad S.A.W, menghadiri 'Taman-Taman Syurga': Al-sakinah(ketenangan), Pengampunan dr Allah S.W.T dan mendapat rahmat/kasih syg dr Allah S.W.T~ amin, InsyAllah...:-)

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wedding Album from OP


Salam....album dh dpt! yeaa...smpi hari sabtu..31Julai2010..pukul 2.15pm..smpi betul tepat masanya..
ku nanti2kan...present : 
rosliarof & gang..good job!
from FotoRepublic.com

ini custom album..dr sticky album tak sempat nak amek gmbrnya..


muka depan custom album...suke.suke..:-)

muka depan custom album...saje bg lain sikit :-)


kehenseman lakiku dan papaku..


aku terima nikahnya........amin :-)


sesi persalinan baju 

mlm berinai

suke gile dgn gmbr ni...love u both mama & papa

outddoor

dan sy suke jgk gmbr ni.....


Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bagai bulan & bintang...

Salam,

Hi semua..

Hati sy agaknya begitu jauh utk post kan entry baru...bukan hati yg tak mau, tp masa betul2 cemburukan sy..
Beban..owh bukan dimaksudkan sebagai beban tapi tanggungjawab sy sebagai seorang pelajar yg sedang belajar dengan pengalaman yang baru untuk menjadi seorang guru yang cemerlang..insyAllah...:-)
Saya harap blog kesygan sy ni akan terus menjadi bacaan oleh followers yg sudi mengikutinya..
Ade beberapa kwn di blog terjumpe difb..thanks sbb add..skrg ni sy pun sendiri tak de mase nak membelek2 apatahlagi utk membaca blog kwn2 lain,maaf ye kwn2....masa betul2 tak de utk sy...
skrg ni sy dgn kwn ,Arina sibuk menguruskan pameran pendidikan seni visual peringkt sekolah...penatnya, hanya tuhan je yg tahu...balik sekolah tghari, xsempat nak lunch...terus ptg g sekolah smpi ptg...alik, nak fikir esok nak mengajar ape...itulah rutinnya...harap2 dh nak puase ni tak dela byk aktiviti disekolah...
bayangkan klu aku duk sama abg, tak lintang putang dibuatnya aku...masak ke mana, rumah ke mana...abg pun tah kemana...so dr skrg aku kene belajar dr pengalaman....duk jauh ni PJJ,mmg la single mingle je...esok2nya lepas 3 bln ni....management mase amat la penting..
Terima kasih pd kwn2 blog & fb sbb sudi memberi pujian2 ikhlas pada sy...wedding sy hanyalah impian dan mimpi yang sy telah sy realisasikan..xde la grand mane pun, byk mende yg sy DIY, ape2 sebenarnya ,mmg byk pakai costnya..samanya cuma bezanya mengikut kemampuan masing2..

Terima kasih jgk pd kwn2 upsi, gmbr mmg berlambak...dekat 800kpg gmbr..amek kau, mane satu aku nak print..semua mantap! kwn2 yg ade biz, fotografi & videografi...gud luck! doakan utk aku jgk...bermimpi nak jd businesswomen...huhu..cite pasal biz..biz ni...aku punye impian, konon2nya nak jadi wedding planner..mesti korang gelakkan...huhu..ape2 itu,itu hanya mimpi dan impian...target ttp aku letakkan..tp bukan utk masa terdekat ni...sekadar hobi dan minat sahaja..aku tgh research utk wedding adek perempuan aku plak ni...walaupun penat tp seronok..skrg tgh research color theme,maybe pink & grey...??

Minggu ni aku tak dpt nak alik muar, sory abg... abg,mmg btl2 memahami keadaan diriku...seriously, org lain yg baru kawen semua g honeymmoon...kami? belum ade mase yg betul2 sesuai utk kami...abg bekerja sendiri,isnin smpi ahad..nk jln2 jgak..costnya mesti ada kan...so better kumpul sikit bg meletop,baru kami puas hati..hehe aku dh start mengajar..so no time utk spend masa bersama, klu aku alik cuti kt muo pun pada weekend je..ahad dah get ready utk hari isnin..bayangkan... huhu.. insyAllah, lepas bulan 10 ni..if tak de aral melintang kami akan..akan JUGAK gie bercuti utk bersama2 berdua-duaan...cewah..

Cerita sikit cite hal kawen...

Video sudah dpt...aku copy 10copy..jual2..xla jual..bagi je..overall, kami likeeeee....suke ngk muka abg masa nak nikah...hehehehe...aku suke sgt lagu2 yg dimasukkan.....suke..dan suke...ulang byk kali pun aku sukeee....
Gmbr2 dr 2org OP, abg rosli dan DD dapat cukup bulan ni....tak sbr jgak..sbb nak membelek gmbr...
Dan gmbr2 dr koleksi kwn2 aku...yg aku dh kumpulkan..byk gile noqsss...nak print tak tau la bile...lom selected lagi....tak sbr nak ade umah sendiri...nak susun frame2...

ujung bulan ni..alik muo...abg jempot syg kat seremban ea..

Isteri mana, dan suami mana yang suke ditinggalkan jauh2 kan...kitaorg pun sama...nangis2 tu aku la..huhu..sedih tu ttp sedih sbb jauh dgn suami...takpela,kate abg..3 bln je..lepas raye kan dh duk sama2.. sungguh tabah hati suamiku ini memberi sokongan dan kekuatan kepada isterinya..
Kami bersyukur sbb dah bersatu akhirnya dengan ikatan yang sah..alhamdullilah..syukur sgt pada Allah SWT.
Dialah tempat aku mengadu segala masalah dan padaNYA juga aku memohon agar peliharakanlah rumahtangga kami agar aman dan bahagia...

Abg, syg berjanji hingga akhir hayat syg akan terus disisi abg..hingga ke pintu syurga...





Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

My Endless love..Officially Our Video Wedding







Salam semua...

Lama betul sy tak update ape2 pun dlm blog sy ni..
semenjak2 dh kawen ni, x menyempat je nak online..
lagi2 skrg sibuk dgn pratikum..mmg tak ade masa...
balik sekolah..buat lesson plan...lg2 jgk ni kami sibuk nak uruskan program..
dh seminggu dh kaki dgn pinggang sakit..
inilah cabarannya sebgi guru...den dh dapat rase dh skrg...hati kene ikhlas nak jadi cikgu ni.

Last week alik muar, my yayang jemput kat seremban...alik2 smpi uma...terus bammm..
jenguk nenda yg tgh sakit skrg, tp alhamdullilah dh ok sikit...next week aku alik lg muar..
mama pun tak dpt nk jumpe, skrg mama dh aktif ikut papa ke sana dan ke sini outstation keje..
loving couple betul mcm kami..hehe
sempat paskan video rasmi wedding kami ... dh smpi dan diposkan ke alamat uma abg..
sonok gile tgk..ulang2 byk kali pun tak pe..dekat 1 jam lebih jgk la videonya..huhu.
anyway, thanks to sharil :-)
rajin ni upload yg movie clip je...idak la yg 1 jam tu...hehe..
dan gmbr2 rasmi kawen kami akan dpt ujung bulan ni..hepii...x sbr..
concept mmg asal dr idea sy dr mula2..design kad...dan seterusnyaa...


so guys..enjoys the our montage & movie clip..
credit to : sharil from solaris studio 


Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Khatam Al-Quran ,Persalinan & Malam Berinai


Salam semua..
Sy mau ceritera ttg gmbr2 dibwh ini...
lepas nikah, after solat zuhur, sy salin persalinan yang sy request.. 
gmbr2 semua adalah dari kengkawan yang sudi merakamkan gmbr2 kenangan sy..
so enjoy the pictures...


persalinan : kebaya jawa...
sebiji muka aku mase mama kawen dulu..
rupa mak sedara mama jgk...(tetibe alik kg ni, nak cr gmbr2 lama diaorg)

alalala...so cute i kan..(perasan sendirik...kikiki)
persalinan : kimono

with jazmine

pose..pose..smpi aku dh blur tetiba...(malu org ngk...)

bini sape la ni..comel la...hihi


jeling2 jap..

persalinan sare

namaste...

sy tgh menanti gmbr2 dr OP..

majlis khatam al-quran..dibantu oleh adik angkt, awin dan adik sepupu,amira

actually, im really tired..penat sgt dh..mata pun dh galip2 je time ni..
ttp teruskan...sbb tak nak rase lepas moment mcm ni..

al-quran masa hadiah hantaran dari abg :-)

ini malam berinai :kami mengayakan songket color grey..

ok...kite tggu gmbr op plak ea..lepas ni nk story ttg photographer dgn videographer di entry lain...

see yaa!!


Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Our Reception Day




Salam...

Alhamdullilah ~ hanya ungkapan yang mampuku berikan......
6Jun2010, majlis kami berjalan lancar dan sempurna......secerah langit, seceria senyuman kami...
Akhirnya, kami merasai bersanding di atas pelamin...masa tgk dulu org bersanding..bile agaknya aku nak bersanding....??

2.30ptg, pengantin lelaki smpi diarak kompang dipalu...dan aku menanti dgn penuh sbr di anjung muka pintu...mcm biase la kan org johor..tak de tol...tak sah...tol pertama...tettttttttttt..lepas
tol kedua........tettttttttttttttt.....tol ketiga..............tetttt..lepas...lepas semua...yea dpt pun abg duduk sebelah aku..

Tentatif berjalan lancar..spt yg kami rancang...merenjis dr pihak lelaki dan perempuan....lepas tu sesi amek2 gmbr...mkn beradab,potong kek kahwin,suap2....dan kemudian..salam2 org...bz kan jd pengantin...amek2 gmbr lg...Ya Allah, hanya tuhan je tahu kepenatan tu..tp pengantin sentiasa senyum..ceria...:-)

gmbr ni dr lect cosmo , Cik Aniza :-)

 peti rakna...


outdoor section, gmbr ni dr kak fizah...my classmate :-)


im look matured...:-)

with x-lect cosmopoint, miss zahrul


senget sebelah... ;-)


tegak semula...hehehe :-)


kunun sembunyi2..


with classmate upsi


gedik skit..heheh

gedikk lagi...hehe


dress yang adek  pakai, ditempah khas utk die dr kami ;-)

nak lagi? nanti sy upload lg..ni gmbr2 semua dr koleksi kwn2, sepupu, x-lect cosmopoint..

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS