Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

Sekembaliku di UPSI..


Lenguh kaki .......sbb mengangkat dan mengangkut brg2 naik ke tingkat 8, nasib baik ade lif.
Alhamdullilah.....semua ok....kejap lg K.O la ni...penat sgt...tp mata ku masih ligat mahu menge'post'kan sesuatu di blog kesygan aku nie.

Akhirnya, aku dicampakkan keseorangan jauh....cewah mcm la jauh sgt dgn geng batch aku yg 6 org tu...eheheh....diaorg tinggal seumah di level 9, dan aku di level 8 je.eheheh. semangat kengkawan aku ni tau..heheh.anyway, tak menjadi masalah pun...gie kelas pun sama, discussion pun akan sama...Roomate ak kali ni adalah sama batch ngan aku tapi student seni..kamcing sbb aku peramah..perasaan lebih aku ni...eheheh.

Syukur alhamdullilah jugak, keputusan exam semester lepas, aku berjaya...membuktikan aku mesti boleh lakukan, dan bukan utk membanggakan diri, sekadar berkongsi kejayaan saya bersama anda semua...saya masih dpt dean list. Terima kasih semua pensyrh yg mengajar, parents and family mendoakan saya , also my fiance yg byk memahami keadaan saya ketika saya dlm keadaan tension....

Sekembalinya aku ke upsi ini......dan 2009 akan melabuhkan tirainya....2010 semangat baru dan matlamat mesti dicapai..perjuangan masih diteruskan......insyAllah , semester ini akan menguji dan mencabar semangat aku..

Dan sebelum aku smpi ke sini,akhirnya aku berjaya belajar menjahit beads...yeayea....aku belek2 beads kat tudung beauty aku tu, 'mcm mane agaknya die jahit ek, sambil membelek2 tudung tersebut...ape lg, aku jahit la beads tu kat tudung nikah aku...insyAllah, nanti aku upload die entry lain, sbb gmbr nya di hp mama aku...

ok....tilam yg empuk menanti ku......

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Selangkah ke hadapan lagi.......

 'Alhamdullilah...'

Petang yang redup, setelah bumi ini disimbahi oleh hujan.
Di atas katilku yang empuk dan selesa,aku meletakkan babyku..
dan jari-jemariku mula menaip sesuatu untuk entry kali ini..

Hampir 3 hari aku tak menjengah blog aku ini, maaf ye kwn2, aku amat penat dan letih ..lg2 dalam keadaan diriku PMS..huhu

Jumaat 18 Dec 2009 : Lepas lunch hour dgn abg, aku plan mengajak die ke BatuPahat. Seperti yg korang tahu di entry ku yg lepas...aku mahu ke nagoya, utk beli kain langsir. Lepas abg dah cuci kete, aku ajak adik abg aku dgn adik perempuan aku , lebih kurang pukul 3ptg. Lebih kurang 1 jam perjalanan....
Sampai dan masuk je dlm Nagoya tu...aku dah mula la rambang mata...aku siap bawak cth kain ukuran langsir sbb nak tau knp...aku tak reti lah nak ckp mcm mane nak ukurannya....huhu..sengal kan..
Dekat 5 kali aku pusing2 dlm nagoya tu..agak memenatkan jgak..abg ttp cool...hehe.
Pilihan harga
RM 3.00 semeter (lining kosong)
RM 5.00 semeter (lining bunge2)
RM 5.00 semeter , RM 6.00 semeter, RM 7.00 semeter..dan hampir mencecah RM 20.00++
Dan pilihan aku, akhirnya ialah : RM 5.00 semeter, agak tebal jgak kainnya..puas hati dgn color gold dan coraknya bunge kecil untuk bilik pengantin yang mempunyai 3naco(tingkap). Aku cuma ckp dgn tukang potong kain tu, 3 tingkap tapi ikut ukuran yg aku nak serta lebihkan 6inci. Means, ianya akan dr syiling, tapi tak la smpi jejak ke syiling, * dpt bayangan x? Pintu bilik pengantin ukurannya standard.

Dan liningnya jugak adalah RM 5.00 semeter, color white untuk ukuran yang sama.
Totalnya = RM 95.00
untuk rel langsir ini aku akan beli rel yg ada relung2 tu..dah survey x smpi RM 100 pun, color white. dan skarf langsir ni aku nak beli jenis yg mcm cucuk sanggul tu...korang mesti tau..hehe..sory tak tau nk mention nama mende tu.skrg pun list untuk bilik pengantin cuma bantal tidur je...abg nak yg jenis kabu2 tu, sape leh buat ek?ade lg ke kabu2?huhu..aku nak beli yg kat akemi tu..tgh offer, die kate abg tak selesa dgn jenis bantal tu.
Aku dah hantar gi tempah langsir tu ke uma Kak Mah, akak ni mmg specialist jahit langsir...utk pelamin, mcm 2 jenis die tau, kita ckp je, die tau nak buat. Kami berdua rapat disbbkan family tunang aku mmg rapat dgn Kak Mah sejak mereka adik-beradik kecik lagi..once aku tanye, kak mah bape upah ni? dia senyum je...ish,kak mah ni, sy ttp akan byr sedikit upahnya walaupun kak mah tak nak.

Pagi Jumaat tu, aku dah siap2 iron baju kurung aku dgn baju melayu abg...rajin kan tunang , siap amek baju dia, bwk balik uma iron kan. Knp aku mengiron ni? Sebab esoknya kami berkursus kahwin kat Balai Masjid Jamek Sultan Ibrahim,Muar. 2 hari abg cuti berniaga, menghadirinya kerana tuntutan agama,bukan kerana terpaksa tapi kerana Allah SWT.

Alhamdullilah...Semua berjalan baik dan lancar.

19 Dec 2009 & 20 Dec 2009
8pg kami, termasuk adek perempuan aku ,Siti. mendaftar kan diri di sana.
Hujung tahun ini, ramai org berpusu2 mendaftar diri utk kursus. Kali ini hampir 200org hadiri kursus kawen. siap kene buat tmpt kursus lain. Semua takut kerana ada ura2 mengatakan kursus kawen akan diadakan 3 hari 2 mlm..sejak bertahun2 dulu dengar..tp tak jugak buat2. Disbbkan apa nak tau? Kebiasaan diakhir kursus kan ada borang penilaian, ada cadangan...ade pulak peserta ini mencadangkan perkara yg sebegitu.
Kursus ini pun yuran hampir RM120 seorang utk 2 hari tanpa bermalam. Inikan pula nak bermalam2, banyak duit?? Kos dan masa serta tempat sape nak tanggung? Kerajaan jgak subsidi ke? Perkara2 ini perlu ditelitikan dan difikirkan.

InsyAllah :-) Mas kahwin bg negeri johor juga akan dinaikkan, masih dalam pertimbangan. Dalam lebih kurang RM 200. Dan juga harga borang2 utk nikah pun akan naik disbbkan, borang-borang ini akan boleh diupload di nanti , beli secara manual pun boleh, klik je kan....senang, mudah dan selamat :-)

Setelah menghadiri kursus ini, sedikit byk dpt munasabahkan diri .kami dpt pengalaman,persediaan dan ilmu yg manfaat utk kehidupan yang akan datang. Gambaran untuk proses permohonan,Ujian saringan HIV , dan kebenaran kahwin. Remind 3 bulan seblum hari nikah, semua borang kena lengkap dan submit. Means kami akan uruskan pada bulan 3 nanti, insyAllah :-) Lupa plak, temuduga utk berkahwin, tips dah dpt..insyAllah, kami sudah bersedia.

' Selangkah ke hadapan lagi.........'

nota kaki : aku dah register untuk semester hadapan...yey, dah semester 7. Timetable pun dah ngk, monday smpi friday. nmpk full tp semua satu kelas. tak lah pagi sgt kelas :-) aku kehairanan, nape tak kuar lagi result exam? alamak, tiket bus..lum beli lagi..mcm x nak balik je aku ni..abg pulak yg tlg ingatkan...

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~ 1431H ~

Salam buat semua :-)

Semoga kalian bertambah rezeki, azam dan matlamat yang baru di alaf baru ini.
Aku jua sebagai manusia, yang sering melakukan kesilapan terlupa serta lalai, bermohon agar aku dapat membaiki segala kesilapan yang telah aku lakukan, Maal Hijrah..memperingati penghijrahan Nabi Muhammad dari Kota Makkah ke Madinah pada tahun 622 Masihi. Membuka pintu hati kita untuk menjadi manusia yang lebih baik dan lebih bersyukur dia atas dunia ini.Semoga penghijrahan kita akan memberi kebaikan kepada kehidupan kita semua. Amin.

Tinggal lebih kurang seminggu lagi untuk aku kembali semula ke Tg Malim bersama2 rakan untuk semester akhir di sana dan lebih kurang 5 bulan lagi untuk berpratikum. Di saaat ini, aku masih menunggu notis pemberitahuan keputusan akhir peperiksaan semester lalu. berdebar-debar rasenya..insyAllah :-)

Alhamdullilah...aku dah kemas rapi2 elok2 brg2 bunge telur tue semua, setakat ini aku dah siapkan 80pcs sahaja, lg 120pcs hanya rangka je siap, nak celupnya rasenya bile ade free mase.Aku dah buat sedaya yg mungkin, dah simpan dah dlm kotak. lega rase hati bile dah siap. Tak dpt nak amek gmbr sbb camera tak berapa best la...hp je,tak jelas sgt. nanti ek dilain entry plak, seperti dijanjikan di entry part 7 nanti ok :-) sory beb:-)
Rasenya persiapan kawen utk bulan ini, aku akan ke nagoya,bp.insyAllah,utk beli kain langsir untuk bilik pengantin dan kursus kawen pun setel.
Dengan seronoknya, bln 1 leh update buku bank :-) alhamdullilah, rezeki menabung,sikit2 lama2 jadi bukit...weee....Bln 1 leh la nak beli brg2 hantaran yang tergendala, semakin dekat hari..semakin ade mood nak beli..selagi x,selagi tu malas nak naik shopping complex...huhu. Bln 1 nak jumpe mak andam tu sekali lagi, nak update ape2 yg tertinggal dgn nak tunjuk fashion baju sanding nanti, abg dah nak byr deposit. nanti aku update di lain entry ye tentang pakej yg diaorg bagi kat kitaorg...mmg berbaloi!baloi!

hee..aku dah potong rambut! rase ringan kepala aku bile dah potong rambut, layer dan bagi nipis sikit. rambut aku tebal sgt, klu pakai tudung kene ikat dan sanggul...sakit kepala terperap dlm tudung. at least pun dah pun potong ni leh gak ikat tp tak lah tercerut...smpi dah nak kawen nanti, pjg dah lagi rambut aku.
Semenjak berita kat tv, JJ melaka meletup sbb saluran gas pecah, aku terus batal niat nak gi sane. xpela, bg semua ok..aku g nanti satu hari nanti. Ade hikmah semuanya...

Dan tepat kul 6ptg, khamis ...aku duk menghadap tv, ape lagi..sokong malaysia vs vietnam la kan, bola sepak.huhu..semenjak bile tah suke...tetiba mcm best je kan nak layan. yayang aku lagi bgtau dr semlm, kul 6 abg nak ngk tv, bola sepak..die tgk kat uma die..aku layan kat uma mama dgn papa. papa aku pun balik awal dr keje,5.30 dah smpi uma, semata2 nak ngk bola sepak. Hebat, separuh mase kedua, malaysia gol 1....alhamdullilah, Malaysia menang! 1-0..hehehe....skuad harimau!

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

P. R . E . V. I .E.W

Seminggu dah rasenya , saya tak men'coret'kan ape2 dalam blog kesygan saya ni :-)

Firstly, preview ttg ari Jumaat , spt biase, abg tak berniaga ari ni, so kewajiban dan kebiasaan kami akan lunch sama2 ari ni kat luar, semestinya kedai asam pedas muar.
Dan siap2 kan barang2 yg saya dah kemas yg dah packing dalam box dan seal, utk disimpan di rumah atuk saya, rumah dan bilik saya tgk dah rase 'semak' sgt dgn barang2 persiapan kawen saya. bwh katil, tepi katil, dgn bunge telur lg...brg2 itu ialah : utk deco bilik,bunga hiasan, kotak2 bunga telur saya :-)

Alhamdullilah, aku dah 'continue'...mecelup dip, dah 2-3 kali agaknya aku duk serbu kedai yg jual dip tu, geram dan...bile la aku nak siapkan ni??..aku sambar je kaler gold dulu, aku dah tukar plan, 200pcs akan jadi ade 2 color ;-) 'ape2 la cik shigim, janji ko puas hati ' hehehe, selalu mcm tu.......abes tu color dip putih tak de pun sampai2 lagi..ijo dip pun xde lagi..so td dah celup...duk tgk tv, 'tenyeh' la sekali membentuk bunga :-) 'perlahan2 cik shigim, insyAllah..'

Sepatutnya, 12 dan 13Dec ni saya dan en yayang kene kursus kawen...postpone plak...bukan kami yg postpone kan ye, pejabat agama daerah muar yg cal, siap sms lg, postpone next week (19&20Dec). Xpe, kami tak kisah, nasib baik next week, buek nye den dah balik sy, bile lg nak gi? den tak sempat la nak balik terkejar2 ni...ameen, nasib baik :-) xpe, mereka pun manusia, ade perkara yg kite rancang kadang2 tak mengizinkan oleh Allah S.W.T....seperti la berita mlm td, pengantin lelaki maut bersama parents dia semasa perjalanan balik dr bernikah.....Ya Allah, kau tabahkanlah hati isterinya, ameen. Bagaimana perasaan dia ketika itu? Menjadi isteri yg sah dalam beberapa minit sahaja, kemudian.......suaminya dah tak ade...ajal ditgn tuhan. Dan kita masih kene bersyukur kerana kita masih menikmati dunia ini.

Aku sedang nak belajar dr seseorg utk menjahit beads, dpt asasnya...senang la den nak diy :-) Aku semakin seronok plak skrg utk diy...kalau leh semua aku nak diy....daya ke ko shigim? x daya den...naik cuti semester ni, aku dah kene tumpu2 betul kt final dan aku mesti mantain utk pointer...cannot main2, nanti yayang marah sbb aku malas belajar....
Baju nikah dan baju hantaran kitaorg siap tengah bulan depan...tailor tu kate bukan senang moi mau jahit kain jenis ni, kene slow, hati2...nasib baik ko paham ayu..hehehe, kain byk mhal woo, that's why u kene hati2..hehe. berangan2 ye aku, igt bulan ni dh siap, so leh la leka2 aku  nak menjahit beads nak tambah sikit kat baju tp....naik cuti sem, itu aku tak janji la aku leh buek ke idok...aku try la,insyAllah :-) nampak gayanya klu tak de angin ke ribut ke, aku tempah kat orang jela. Layah aku mmg tempah, itu den tak daya la nak buek, cuma if ade kain lebih dr baju nikah, aku nak potongan dr tgn kak izan...cuma tambah beads je, if tak de kain lebih, aku tempah baru je la kan... :-)  abes cerita......

Lagi satu yg aku duk fikir2 kan.....hal final project semester 7 ni....poning2, ape den nak buek ni tuk final? adui, final bebas? minggu pertama dah nak idea? proposal lagi......idea TVC......? Ape aku nak buat ek? korang2, ade idea2 tak? ok, sy terangkan joc spec sy ye, sy ni student visual communication, majoring in advertising dari Universiti Pendidikan Sultan Idris.so ape yg relevent utk final project saya? saya dah kebuntuan ni sebeno2nye......bantula saya..terima kasih :-)

Rase seronok sgt dan dpt ilmu bile bc2 blog2 yg aku sempat click...yg tgh pantang bersalin, bride to-be...aku paling teruja bekas telur vintage tu..rm1.90 je kau....bagi aku borong,best tu. Jayajusco baru kat melaka sentral lagi la menerujakan aku.geram je 17 dec ni dah open, best sungguh. dan sedikit ilmu ttg kursus kawen, bakal pengantin di johor,  alhamdullilah...aku mmg rajin membaca, serba sedikit ilmu aku peroleh dgn membaca blog, pengalaman kalian memberi sedikit dan kongsi ilmu kepada saya dan semua org. terima kasih semua bloggers!

Dan aku skrg megilai game dinner dash 2, gile.....layan mende tu, dah level 13 pun..eheheh, mesti berjaya punye..hehe.

Pasal kad kawen plak ek sy mau cerita, aku dpt email dr seorg blog iaitu http://warna-i.blogspot.com/
mula2 blog tu just ttg souvenirs yg mereka jual, menarik jgk blog dia...aku suke :-)


credit to : Cuckoo Prints
http://warna-i.blogspot.com/


aku sudah terjatuh hati dgn design kad kawen die, white pure suci gitu. tak tau la berapa skpg. aku quote, klu pricenye memberangsangkan aku...insyAllah :-) satu design tue, kene plak dgn theme color aku..bile tgk kad ni terigt kat kad kawen parents aku..putih mcm tu, sweet je... 


 credit to : Cuckoo Prints
 
anyways, guys...i need to go sleep.. will be continue.....insyAllah :-) maaf lambat masuk entry ye kwn2..kunun2 sibuk dgn preps...eheh.

note : x sabar utk entry part 7 and part end utk bunga2 telur diy saya ;-)

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ho...ho..horayyy! UPDATE

duduk diam2 ye, smpi mase nanti, 'kamu' akan dikuarkan...hehe

saya dah berjaya 100% menyiapkan bunga teluq (part6), yg color gold yg glamer tu :-) cr kotak besar dah ,'mereka' sudah disusunkan dan akan disealkan elok2, seterusnya disimpan di tmpt yg selamat, insyAllah :-) 80pcs siap

utk bunge teluq 200pcs tu akan di'update' utk entry yg lain (part7), buat mase ni, saya sudah nmpk bentuk jenis bunge tersebut, sy sedang berusaha menyiapkan rangka2 bunge tersebut. insyAllah :-) 320 rangka sudah berjaya :-) tinggal 480 rangka je lagi masih lum gerak. celup pun belum abis, sbb sy kehabisan stok color dip.

dan sy merajinkan diri, buat bunga tangan utk hari nikah sy nanti, color pink+gold. alhamdullilah sy berjaya siapkan. sudah simpan elok2 :-)
tadaa...so lovely, dah simpan...tggu hari yg bahagia :-)


inilah buku kesygan yg menjadi rujukan aku ketika saat memerlukannya..
actually hadiah dr adek perempuan aku,ct :-)

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

YES!!


hingga 3 January 2010.........yes...yes....dgr kat radio...duk promote yes..yes....ape yes? rupe..rupenya YEAR END SALE...huhu. igtkan ape lah....

seperti org2 lain yg bershopping, aku pun tak melepaskan kesempatan itu....hehe. marilah kita bershopping sakan! Kami sekeluarga ke Melaka, seperti biase la tempat kebiasaan bershopping. Ape lg, Parkson jd sasaran aku..mau beli cadar katil kawenku nanti..dari harga Rm600 lebih..tinggal Rm195 je.. dan juga 1 set sarung batal..jenis cotton egyption..mcm satin tapi bukan..huhu.Rm55.00 je..mengikut color theme yg aku kehendaki iaitu gold dan semestinya brand AKEMI. Puas dah dpt beli.. :-) tukang byr : my father. terima kasih,papa :-)

so pencarian seterusnya , adalah curtain pulak....tak tau la bile nk g...tak tercapai2 hajat aku ni nak g nagoya.huhu.

note : sedih sbb pin brooch mutiara dr sabah ilang di tudung, careless la ko ni shigim..sedih sgt..tak de rezeki..selalu mcm tu, pin tu tak berapa ketat, so ilang la..nanti mau cr gantinya..dimanenye?
Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

32years old already...

Dear Abg,

" Happy birthday, Yayang ! 32years old already. 4 december . Alhamdullilah :-) Tercapai hajat abg kan, nak kawen dgn syg umur abg 32 tahun. 8tahun lg utk ke 40-an...hehehe.
Semoga pjg umur dan murah rezeki. Semoga apa yg dihajati akan termakbul, insyAllah :-)
Our planning life, insyAllah...setelah syg sah menjadi isteri abg nanti, kite akan sama2 menakhodakan melayari bahtera kehidupan kita. Yang paling syg mahukan adalah untuk memberikan abg kebahagian dgn bakal anak2 abg nanti. Syg mengerti dgn umur abg yg sebegini, mahukan sesuatu yg bererti..insyAllah abg. Syg dah bersedia utk family planning kite nanti, syg akan beri zuriat yg ramai utk abg...insyAllah :-) "
Syg dapat hadiahkan abg 'rayban' yg tak semahal mana pun, yg tidak akan 'semahal' cinta dan kasih syg pada abg. Aku belikan kat Melaka, mase tu jalan2 ngan family aku, so kebetulan, aku belikan utk dia.

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~ veil ~





fabolous.....style....cantek...cantek sgt2... kak izan mmg kreatif dan hasil tgn die menerujakan aku :-) leh gi facebook die, mcm2 gaya, bentuk yg korang nak tau, ckp je...mesti ade..heheh. blog pun ade.
credit to : the beauty & beads, kak izan :-) tq becoz allowed me ...copy and upload the pic :-)

my nikah day : 4 june 2010..........................i want that one....mmg aku tercari2 utk fesyen veil simple dan sweet. aku impikan pernikahan itu dlm mood yg sederhana dan ceria :-) so nak deal utk design yg atas tu, tp beads die color pink+white, sedondon dgn baju nikah nanti :-) January 2010 baru leh order :-)

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~ deal !~

nak kawin..nak kawin....semua org nak kawin kan...semua org nak yg terbaik utk majlis impian,betul kan?
persiapan kawin ini bukan keje mudah....org kata pengantin tak yah buat ape2....org lain akan settle kan....masih ade org mcm tu, yela....kos bkn kuar dr pengantin....sponsor dr org tertentu,leh la kite goyang kaki? betul kan... tapi ade jugak bride to-be...yg nak uruskan sendiri...sape tak nak, majlis sendiri, mesti la yg paling best la dlm hidup, betul kan...

mcm aku ni....dah la student....lg ni aa nak final sem utk next year..dgn majlis kawin lepas tu. agak pening la jgak....aku settle down, duk fikir...dekat setahun lepas tu...itu fikir2 je...lum nak membuatnya..alhamdullilah, aku ni jenis mencatat...catat tu..catat ni..list tu..list ni...buku pengantin melambak2 buat reference..terus-terang , segala perbelanjaan bukan dr aku...aku mane la ade duit..student kan...huhu. mmg tunang den la yg bertungkus-lumus...segan dah ni aa muke..huhu. so selagi aku leh mencari dan survey utk majlis kawen nanti...aku akan cr yg paling terbaik, service ok...bayaran ok..aku ngan tunang aku ok je. tak adelah nak grand..super grand kan....klu ade yg murah, tak la nak yg over de budget..mati tunang aku nak membayar cash ye.. biase aku letak budget lebih sikit, so aku akan survey betul2...cerewet ke aku...bukan..bukan...buat keputusan pun lmbt aku ni...uish..itu yg bahaya, sbb tu setahun lebih awal aku get ready..bukan excited nak kawen tp takut aku lmbt bertindak..lalalalala..

alhamdullilah....deal dah and book the date utk pakej perkahwinan..kenalan dr abg aku :-) okla, price boleh tahan cukup lengkap, cantek, update to date,* aku byg kan klu aku..byk duittttt...wahhhh...berangan je la... dan service mintak2 la ok..aku ok je klu org ok ngan aku...:-) ukuran baju dah amek...n then will update lg la nanti. quote brg2 pun dah..erm. settle...tp kami akn update kemudian. agak lega sikit hati ni...........aaaaaaa..cerewet aku ni, sama la en tunang..cerewet gile.

utk photography pun rasenya...aku akn discuss balik dgn abg....abg...tlg la decide mane satu..ade 2 ni..pilihla..pilih la....syg tak tau nak pilih mane....dua2 best..

lain2 update adalah...book utk khemah.....bile...bile...nak nak num hp uncle bidin tu...owh, kat papa. tak pe papa, angah tau papa bz sgt, angah akan jumpe uncle tu utk settle kan..yg mcm mane angah nak,ok ;-)



Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pride & Joy


Nurul Izzni Zafirah Binti Mohd Hanafiah

ini anak buah kami berdua : anak adik abg aku, panggil firah je...tak larat nak panggil nama penuh..hehehe.
next year comin soon lg sorang...sebelum our wedding, dpt la 3 anak buah baru....kenelah amek berkat atas pelamin cium anak buah. OMG! owh tidak...tidak dlm masa terdekat itu...heheh.
pertama kali aku angkat die, mase gi melawat kat uma mak die kat kg, badan firah ni mmg baby lepas pantang, owh maksud sy, badan die tak la lembut sgt...mcm kite takut nak angkat lg...tp aku angkat je,mak die bg angkat....cukup matang kuar agaknya...org2 tua kate la kan...die dah cukup matang bile bersalin...kitaorg bg hadiah baby rock...hahaha, mak die kate dah tak leh letak, sbb firah makin debab...tgn die dah kene kat besi...cpt beno die membeso! tggu nanti...mak uteh, picit2 pipi firah ek.


Ahmad Faiz Bin Jalaluddin

ini pulak...utk pengetahuan korang...akak abg aku dgn adik ipar die bersalin dekat2 je harinya..selang bape minggu je. akak abg aku ni, kak ecah bersalin secara tak normal...sbb tak rase sakit nak bersalin so...doc kate kene jgak bersalin..kak ecah ni ade darah tinggi, seriuos jgak...time pregnant je kot.biase la kan....lama jgk duk hosp faiz ni, paru2 die ade jangkitan kuman, tp skrg dah ok dah! tido je keje ye...tak la kuat menangis...utk die kami hadiah kan baby basket :-)

Wahai2 anak2 ku, jadilah anak2 yg soleh dan solehah ye :-) insyAllah :-) Pak uteh & Mak Uteh gembira dapat ank buah yg makin ramai...kami? nanti ye..tggu korang besar dulu.

teringt kat cerita mama ari tu, nenek die...nenek wasti..arwah dah, die pesan kat mama, org perempuan bersalin masa tido,kakinya kene ikat...knp ek? utk tak masuk angin ke? ke sbb lain? hehehe...lagi satu klu nak buang air kecil atau besar pun ade caranya...tah mcm mane mengesot...maksud sy, tak leh 'kangkang' lebar2 sgt...owh agaknya supaya tak terbukak balik kot jahitan yg bersalin tuh....sakit kan beranak...huhu..byk petua ni aku kene menuntut....mcm2 la klu ikutkan.......org tua punya pesanan ada kebaikannya,betul kan....
Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~ Pengorbanan~


Nurulsigim Binti Abduwahab & Kamaruzaman serta family saya :-)
Salam Aidiladha kepada semua yg mengenali saya secara langsung & tidak langsung.

Alhamdullilah, saya di'panjang'kan umur sbb masih diberi peluang utk menyambut hari raya Qurban untuk masihi ini :-) Saya bersyukur juga sepanjang perjalanan kehidupan saya byk pengalaman yg saya alami. Sebagai manusia sy bersyukur diatas pemberian Allah S.W.T kepada saya dan keluarga saya :-)

Erti 'pergorbanan' terlalu subjektif bagi seseorang..
Pengorbanan bagi diri saya dan kehidupan sy nyata tentu berbeza dengan mereka diluar sana.
Lain org, lain dugaannya...

Segala yang dilakukan adalah niat ikhlas saya utk org2 saya sayangi :-)
Mama & Papa , I love you. Pengorbanan kalian terlalu bermakna buat angah.
Dan juga Abg, terima kasih :-)
6 tahun abg setia dan berkorban untuk ini semua...
syg pun sama, saya tak penah kata menyesal, mengalah.....syg tahu abg amat memahami syg dan keadaan syg. Paling menyentuh hati syg, 'abg bekerja utk syg'....yg paling penting syg belajar pandai-pandai dan balas jasa mama&papa,jgn abaikan tanggungjwb seorg anak.
InsyAllah abg...saya pernah berjanji....saya akan jadi bakal isteri abg yg setia menjaga abg hingga akhir hayat abg.




Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

in progress DIY - Bunge Teluq ( Part 6) : UPDATE!

Dengan ini, blog saya sedang mengalami  'under construction' ...sbb tgn terlalu gatal...huhu.

My bunge teluq sedang dalam 'ondeway' untuk disiapkan...yahoo! lopaih ni den leh continue bunge teluq yg 200-vip punye pulok..yeahh! design utk 200-vip ni, sweet2 je, simple je..tak pakai byk kos, sbb den nak mengurangkan kos dan masa...den tak larat nak duk menghadap, bukan pe, koje mende tu merumitkan bile byk sgt bende nak bubuh, lg2 dekat 200 pcs den keno buek..ade pengsan kang!


be continue....

ketemu lg kite..dah jumpe dah adapter hp! kualiti gmbr amat rendah, so nmpk 'tak cantek' dan 'tak sempurna' la pulak dlm hp ni. sesudah reben bunge dah siap, setelah sy sudah siap men'gopek' ke mengupas bwg2 utk masak hari raya jumaat ni....akhirnya, terduduk la sy menghadap laptop yg kene 'format' tak lama lagi ni..

so....


so...

inilah die proses2 yg 'mereka' lalui, hampir ke situ..masih lum siap sepenuhnya, sbb sy lum ikat tmpt isi teluq..huhu. tak larat dah..siap semua satu keje..baru siapkan semua,ok!

ini bunge teluq utk 200vip
: simple je kan..? x cantek mane pun, setelah mengambil kira kos & masa. special for : family laki aku, relatives & friends


ini lah bunge teluq utk belah lelaki dan sedara-mara den :-) hopefully,diaorg berkenan la di hati. jgn berebut2 sudah la yek. ini special edition tau! sbb kuantiti dalam 80pcs je..

alrite! doakan sy utk lebih gigih menyiapkannya, sy doakan kamu jugak ye semua yg sedang DIY utk persiapan kawen anda semua! Abg yg paling byk bagi support! love u,yayang! yang paling bermakne, adalah  perkahwinan kita yang terindah  nanti!


Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

' Hadiah Cinta '

Idea-idea yang sering 'bergelumang' dlm fikiran aku...
Specially utk 'hadiah cinta'. mahukan sesuatu yg sederhana dan kelainan..'cik shigim,igt... 'not everythings can be prefect,ok'....ok...tapi kelainan yang aku nak ni..adalah, xdelah bajet besar sgt pun, janji pandai cari yang paling sesuai dan harga yg berpatutan..
lama dah kufikirkan....sejak 6bulan yg lalu..tp tak terlintas2 utk me'luah'kan..
terpana dan terpegun tatkala..sejak masuk online contest 'merisik gallery'..pasal gubhn hantaran..alhamdullilah,akhirnya pemenang utk online contest tu dah ade....BIG congratulations to : Wan NorFadzlina. Terima kasih jgk kepada merisik gallery kerana sudi memberi 10% utk para peserta yg lain(termasuk saya)..hehe.
eh, balik kite pada 'hadiah cinta' saya ni..emm, gmbr diatas itu,seperti yg anda maklum..adalah plate kan..aku ter'click' blog sis ni....cantek banget, dan ideanya itu....meningatkan kembali kepadaku... Mari la ke sini http://herweddingdiaries.blogspot.com/
so, disini....secara kesimpulannya..ramai yg tanye sis tu..mane cr fresh flower yg murah sedozen..mane beli pinggan putih tu....aku mmg gilakan bende2 putih!huhu
so....aku pun click le ke url http://www.ikea.com
cantek,simple,mcm2 color ade,mcm2 design ade..lg2 harganya..amat la berpatutan.x delah mahal.janji lepas kawen, leh guna balik..sekaligus meniimatkan kos,betul x?
so....utk menambahkan kelainan lg..aku maukan..cushion utk alas pinggan tu ,sbb senang nak pegang sbb takut ter..terjatuh ke..tak tau la kan..
so..bape byk so la.....adui...jadi, idea aku ini adalah utk hantaran dia kepada aku atau hantaran aku kepada dia? alah..mcm mane ek....sudah tentu la...hantaran aku kepada dia kan?
*bile nak gi Ikea ni? ikea tak de kat muar, tak de kat melaka...hehehe. if pesan org, takut tak menepati citarasa....'cerewet banget la kamu ini!'..adui!


Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~ Selamat Menjalani Cuti Semester!~


Mode : Im getting Married!

Tak sabar untuk buat persiapan kahwin! saya mula memikirkan ttg gubahan hantaran yang bakal saya realisasikan..

Abes paper kul 10.00am, alhamdullilah ..saya dapat menjawab dengan yakin. Harap2 semuanya akan berjalan lancar, selebihnya saya berdoa dan bertawakal saya dapat mengekalkan kedudukan PNGS saya :-) InsyAllah. Good Luck kawan2 semua. Buat 3-9-4 , maafkan saya sekiranya saya membuatkan sekalian ada terasa hati dengan saya, ataupun ade perkara/kata-kata saya yg menyinggung hati kalian, maafkan saya ek !

Hari ini, lepas dah kemas brg2, pack already, anta dan tumpang letak kat uma seorg kwn , saya terus amek bas dan melangkah pulang ke tmpt asal saya : Muar!


UPSI, jumpe lg kite pada 28Dec2009 :-)
Kolej KHAR : You always in my heart! (hahaha,ye ke?)
Cabaran & rintangan untuk sem depan adalah lebih mencabar, final Sem!


Lepas lunch, kitaorg (lexicon gals) gie buat photoshoot kelas...hahaha
sanggup panas2 ni...tmpt kat rumah tamu NC,UPSI.
cantek pemandangan kat situ.
thanks to cecima & mid :-)

enjoy the pictures!



lexicon gal : Mid, Min, Baizura, Sigim, Cecima, Hafizah, Arina :-)

catch us : http://lexicon03.blogspot.com

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~ Minggu Final Exam ~

Mode : Membaca buku, membuat revision
Untuk : Paper 4P
pada : 18 November 2010
jam : 9am
di : Dewan Rahman Talib, Upsi
Tempat duduk : 50
Good Luck kengkawan :-)
setelah cuti semester, aku rehat sebentar selama sebulan untuk ...
Mode : persiapan kawenku
disambung : akhir bulan November'09
INGAT : KURSUS KAHWIN
pada : 12 dan 13 Disember'09
di : Dewan berdekatan Masjid Sultan Abu Bakar, Tg emas Muar
Yuran : rm120/person * mahal tp kami nak menuntut ilmu rumah-tangga utk kekal abadi
JGN LUPA : Gambar berukuran pasport
dan juga...
ke Tangkak..
untuk : Butik Pengantin Andaman
Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hanya tinggal 6bulan lagi..

Tick-tock..tick-tock...semakin berdebar2 plak jantung ni...semakin hari, semakin hampir hari itu. 6 bulan itu jugak, aku bakal menamatkan pengajian aku di UPSI, baik sahaja berkahwin nanti, aku akan pratikum..dimane? masih tidak tahu...harap2 tidaklah jauh ke utara ,insyAllah :-)

Tatkala ini...penghujung bulan ni aku masih sibuk dgn urusan belajar, final exam pd 18nov ni. masih belum bersedia, masih sibuk menghantar assigsments major. Selesai menghantar keje advert, masih menerima keje utk exhibition..last minute decision, hanya menurut perintah. saya hanyalah seorang student :-) Pameran di Galeri Upsi pd 10nov.tiada assesment seperti dijanjikan dulu. Dan juga pameran di Penang pd 19,20,21nov...(berjalan2 lah kami pada cuti sem ini). seronok time belajar ni, berjalan2..:-) * last minute : TAK JADI PERGI!

Cuti penghujung bln 11 dan bln 12, telah aku set kan pack2 bagi full package..huhu. Cuti semester penggal ni, akan aku gunakan sebaik2 yg mungkin..menguruskan hal persiapan kawen. Dari urusan kursus kawen.. harap2 tempahan baju nikah &baju hantaran akan di ambil pd awal bln 12 nanti. Aku pasang niat, nak menjahit beaded DIY, insyAllah :-) Souvenir utk VIP pun telah aku tempah. Kad kawen pun get ready utk design. Dan semestinya ...bunga2 telur aku, InsyAllah, siap sepenuhnya bulan 12 ini,kene target( dh mcm keje kilang, ade target)huhu. Makcik sedara aku dah siap2 bagi 2 pahar bunga telur color white, itu ku setkan utk majlis inai kecil dan inai besar nanti.

Sempat juga, berkesempatan aku ke Nilai bln bape ek..bln10 akhir kot..aku sempat survey curtains, murah dan menepati citarasa. simple design :-) sudah ku suarakan kepada mama, insyAllah, sponsorships nanti :-) senyum lebar la aku. jika tak berkesempatan kesana lg, hanya la beli di Nagoya, Melaka. Bln 12 jugak, aku mahu ke Ayer Itam, Bp..mahu memborong bekas mengkuang yg masih kurang 300 biji. paper bag utk vip 200pcs.

Hal brg hantaran, dlm progress membelinya, beli satu2 tiap2 bulan. Awal bulan 1 akan disettelkan semuanya. Bln 12 abg dah mula survey barang kemas utk saya :-)

6bulan lagi....tgk abg, mcm relax..aku selalu bertanyakan ttg ape2 masalah yg timbul...'abg,abg ok?' ye,abg ok la syg...'xde la ngk abg mcm happy je, betul xde masalah lain'? takut x? nak takut ape ye syg?'yela...dah dekat, syg takut..'haih, bukan seronok,beriya2 ke nak kawen?'mmg la seronok, takut...masa, sy sibuk dgn final..kewangan sudah tentula kan...tanggungjawab..mmglah, boleh, syg boleh buat,abg boleh lakukan,insyAllah..aku senyum, terima kasih atas sokongan abg :-)

Penantian ni akan berakhir......akan tiba hari itu..sama2 doakan kami yer.terima kasih semua :-)

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:: MERISIK GALLERY ONLINE CONTEST::

Sejak bertunang pada tahun 2June2007, saya mengimpikan fresh flower untuk hantaran saya. Tapi apakan daya, impian saya tidak dapat direalisasikan kerana kos untuk menggunakan fresh flower amat tinggi. Bayangkan sekuntum bunga ros merah berharga Rm2.00(price di kedai bunga Muar), kalau dulang hantaran hampir 9 dulang dan jumlah bunga untuk digunakan mesti dalam 10kuntum?? huhu..saya pernah saje survey sedulang dekat rm60? adakah termampu saya? owh, smestinya tidak kerana saya akan men'gigit' bunga tu..huhuhu.


Sejak 2 tahun bertunang ini, saya tetap menyimpan hasrat untuk hantaran perkahwinan saya bakal berlangsung tahun depan dengan menggunakan fresh flower. Saya akui saya tetap tidak akan mampu merealisasikan impian saya itu, kalau tak dapat pun , sirih junjung saya adalah dari gubahan fresh flower :-), alhamdullilah, insyAllah saya dapat mengubahnya sendiri kerana saya membuat percubaan pertama mengubah sirih junjung untuk hari pertunangan adek perempuan saya 10.10.09 .


Terima kasih kepada salah seorang blogger yang menjadi follower saya - w.a.n.n.o.r.f.a.d.z.l.i.n.a kerana tergerak hati saya untuk browse blog merisik gallery dan skrg saya mempunyai masa untuk membelek2 blogger2 yg lain. Saya menyahut cabaran pertandingan tersebut untuk memenanginya :-)insyAllah :-)


Jadi, marilah blogger2 yang tersinggah di blog saya dan jadilah follower saya untuk kita berkongsi pendapat dan idea :-)



Syarat-syarat pertandingan ini yang boleh melayakkan anda menjadi pemenangnya ialah :


Hadiahnya berupa :
PERCUMA 5 DULANG HANTARAN FRESH FLOWERS WITH ANY THEME COLORS!!!!

Cara Penyertaan:
Jadi FOLLOWER Mersik Gallery di blog ini <-------sila tekan disini
Letakkan banner promosi cuti sekolah ini di side bar blog anda dan link ke entry ini (pastikan anda link blog ini; jika tidak link, bermakna disqualified)



Jadikan entry ini STICKY POST/MODE sehingga 18 November 2009
Buat entry mengenai GUBAHAN HANTARAN IDAMAN SAYA dan link kan entry peraduan ini di entry anda
Nyatakan nama anda, nama pasangan dan tarikh perkahwinan anda
Pergi ke
http://merisikgallery.fotopages.com/ dan pilih 1 hantaran yang kami pernah buat yang paling anda suka. Kemudian, paste juga gambar dari fotopages kami tersebut di entry anda
Pastikan tajuk entry anda ialah MERISIK GALLERY ONLINE CONTEST
Sesudah lengkap semua perkara di atas, tinggalkan komen di sini berserta link ke entry anda untuk kami hakimi.

Syarat Penyertaan:
Tarikh perkahwinan anda mestilah antara 20 November 2009 sehingga 31 Disember 2010
Terbuka kepada bakal2 pengantin
Entry anda akan diadili oleh team Merisik Gallery dan segala keputusan adalah muktamad
Jika anda telah terpilih sebagai pemenang, dan gubahan hantaran anda melebihi dari 5 dulang dan anda ingin menambah lagi beberapa dulang, harga istimewa akan diberikan!
Gubahan sireh junjung tidak termasuk dalam promosi ini
Jika kami dapati entry anda bukan entry sticky sebelum 18 November 2009, secara automotik anda akan terkeluar dari penyertaan ini
Penyertaan dibuka dari 26 Oktober 2009 hingga 18 November 2009, jam 11.59pm

Jangan lepaskan peluang ini!!!!!Nak lagi????
Untuk follower ke 100, sila e-mail merisik_gallery@yahoo.com untuk menerima hadiah misteri!!!!!!!!

:: GUBAHAN HANTARAN IDAMAN SAYA...:: <-------sila tekan disini
Pengantin Perempuan : Nurulsigim Binti Abduwahab
Pengantin Lelaki : Kamaruzaman Bin Mammu
Tarikah perkahwinan : Pernikahan ( 4June2010) Resepsi (5June2010)

untuk mengetahui lebih tentang cerita simbol 'hadiah cinta' kami bakal berlangsung nanti pada 4 June 2010 ,merisik gallery ada jawapannya...keunikan & cantek sgt2 mata memandang ni.. dibawah antara theme koleksi gmbr gubahan hantaran yang diambil dari http://merisikgallery.fotopages.com/


Inilah hantaran 'impian' kegilaan saya :-) dengan arragement serta akseksori lagi menambahkan keceriaan fresh flower yang membuatkan hati saya benar-benar tersentuh dengan keikhlasan 'hadiah cinta' ini.



Saya mahu memberikan nama untuk konsep hantaran 'hadiah cinta' kami iaitu : Tautan Semarak Kasih. Color theme yang menjadi impian saya : Pink+Brown. Bunga rose idaman saya: White+Pink.

Menjadi keistimewaan dan lebih eksklusif apabila hantaran di gubah dengan bunga segar sebagai penyeri. Bukan sahaja menarik tetapi redup mata ini memandang jambangan bunga yang mekar indah.
Begitu juga dengan pemilihan bekas yang digunakan untuk meletakkan 'hadiah cinta' kami perlulah bersesuaian dengan konsep hantaran tersebut.

Warna adalah elemen yang terpenting dalam hantaran. Pilihan warna yang tepat menjadikan gubahan hantaran mempunyai daya tarikan utama dalam sebuah majlis perkahwinan. Pilihan warna lembut menjadi pilihan saya untuk hari pernikahan saya nanti. Ia bukan sahaja indah malahan membuai rasa ketenangan sesiapa yang melihatnya.


Pastinya...ia menambahkan semarak kasih diantara pasangan pengantin baru.


nota kaki : sticky mode sehingga 18November2009 jam 11.59pm


Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~saya dan final project~

final product : coconut candy (packaging)

for more information abt my team :-) catch me : http://lexcicon03.blogspot.com/



Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

10.10.09 ~ The real love ~

Hantaran dr pihak lelaki kepada pihak perempuan. color theme : Gold + Yellow

Mini Pelamin yang dihias indah, ringkas bersahaja :-) beauty touch by : shigim :-)

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

10.10.09 ~Gubahan Hantaran ~ (Part End)

Alhamdullilah.. akhirnya 'tamparan' itu sy sahut dgn jayanya :-)
saya berjaya mengubah buat kali pertamanya, mengubah sirih junjung, coklat dan buah-buahan...lihatlah hasilnya...hanya tambahn 50rm untuk membeli hiasannya.. inilah dan lihatlah hasilnya ;-)

sirih junjung : bunga segar, ros putih dan ros pink, cr ros merah satu bandar kedai bunga, ros merah xde. daun2 sirih petik kat uma atuk kami. bagi nak cantek daun tu, lap dgn minyak zaitun atau minyak masak. cuba-jaya saya berjaya akhirnya..:-)

menara berkembar tp kembar nya ilang...huhu...2 kotak coklat dekat 32.00, nak ikut tema color, konon nak beli ferorerocher, tak jd sbb nmpk yg wrapper coklat color gold dan purple.. dok rajin lekat bunga2 kecik tu, adek lelaki aku, mcm2 kreativiti.. aku layan je klu cantek :-)


cr buah epal merah yg menyala tu, tak jumpe....last2 aku beli je epal lebih kurang je warnanya..tak musim agaknya epal yg merah gile tu, time cr tak jumpe, time tak cr, melambak2 ade kat kedai...anggur yg kilat tu bg lap dgn minyak zaitun, bg cantek :-)


Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

taniah! engagement siti&zul 10.10.09

sempat mengerling matanya, sambil ditemu ramah oleh kawan2 die.

kuat sgt ke flash angah, smpi mata nak terpejam,hihihi..ct with my mom

simbol 'cinta' : 1 jiwa akan bakal disatukan kelak...cewahh..

Ct, taniah..angah doakan kamu dan tunang kamu sentiasa dlm sejahtera, semoga berkekalan hendaknya, tempuhilah alam pertunangan ini dgn sabar, kerana byk dugaan tanpa kite sangkakan. Kamu ditunangkan dengan restu kami sekeluarga, pilihan kamu adalah jgak terbaik utk kami. InsyAllah :-)
Harap2 kamu berpuas hati kerana angah menguruskan majlis kamu :-) dr hantaran hingga ke menyiapkan diri kamu dan majlis yg penuh bererti buat kamu. maafkan sekiranya ade kekurangan yg tidak dpt menyedapkan hati kamu. angah sebgi kakak sudah lakukan dan mahu yg terbaik utk adek kesayangannya.

More picasa : oleh http://roslifoto.blogspot.com/
*xsbr nak ngk album yg bakal diposkan. dr Jb ke Muar ni :-)


Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

congrate : our final production 2009




FERIA 2009
venue : auditorium UPSI
time : 8.30pm
date : 5 & 6 oct 09



Monolog 'Desakan' : 'tengku seindahkuno', our lecturer : En. Zolkipli dan 'Halimah'

kami bersama dgn pelakon2 'Barabah'

dr kiri Diana , Nadia , Eman ,

Ed(pelakon utama 'Barabah'), Aweks Cun ;-) dan jgk Kak Chacha :-)


update later nanti k.... more pic ade kat my facebook :-)

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~ bila rasa diri ...~


"There are never enough I Love You's."


by Lenny Bruce


'Ati rindu abg..' aku bermonolog sendiri. Lantas terus mendial hp yg tertera 'CintakuYayang'. ' Assalammualaikum abg... syg minta maaf ye abg, syg tahu syg sibuk dgn belajar.Terima kasih sbb doakan syg berjaya, alhamdullilah..syg lakukan yg terbaik, walaupun air mata ni jatuh syg ttp tidak akan menyerah kalah. 'Abg, syg ade bende nak bagi tahu ni.... ( 2 sec)..'syg, syg abg..rindu kat abg..I love You, abg.


I love u... yah, there are never enough I Love You's.. kekadang, aku dah tak tahu mcm mane nak luahkan I love You.. setiap kali, setiap masa..kalau on call dgn si dia..pasti tak lekang dr mulut kami...I Love You... bg aku I love you adalah sesuatu yg dapat menghargai cinta si dia, begitu juga si dia.. amek mase juga dulu dah bercinta, mcm segan nak ckp i love you..tp semenjak aku byk buat dia sakit hati dgn perangai aku, yg mampu aku luahkan adalah I Love you, syg cintakan abg utk setiap hari..tp untuk bukan selama2nya. Syukur alhamdullilah, Allah S.W.T masih mengukuhkan perhubungan kami sehingga hari ini..dan semestinya InsyAllah...


Hehehe, klu gaduh dah tahu dah...di akhir bicara ckp jugak I love You, tp tak 'feel'..hahaha.. i can feel the power of love....I LOVE YOU..dan aku masih disini mencintai dia.. lately ni aku mmg bz ssgt2..dgn show final theater..hampir setiap mlm balik lewat, call..ttp call but dlm keadaan yg letih..cuma tanye2 khabar2 je..insyAllah, dia amat memahami diri ku, kekadang suke jgak die duk mengusik aku...saje mengusik, saje konon cemburu..eleh, abg tu..saje je kan...hehehe..

Alhamdullilah, rezeki abg semakin murah...rezeki nak kawen kot..gaji die naik lg.. im happy now :-) ' abg, jgn keje kuat sgt, jaga kesihatan tu...syg risau la..' ari tu dah demam, syg risau...syg tetap risau..ari2 risau abg gi keje, syg doakan abg sejahtera :-)


Aku tak akan lekang dr mulut ni dgn hati ni..dan dgn bukan mudah utk melupakan ...I Love You...sampai kite dah tua pun, syg ttp ckp I love You pd abg...walaupun dlm keadaan yg marah..hehehe. I Love you, abg....love u so much...Tak akan cukup.....



Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

10.10.09 ~ Preparation ~

Salam Kengkawan,

10.10.09 : secara rasminya adek sy, Siti Mariam Binti Abduwahab akan ditunangkan dgn kekasih hatinya, Zulkifli Bin Ali.
Saya sebagai kakak, berusaha untuk membantunya walaupun sy jgk dalam keadaan sibuk dgn study. Merangkap wedding planner dia jgk la ni.. :-)

Hantaran : DONE - by Lil's Creation
Bunga Tgn : DONE - by Lil's Creation
Sirih Junjung + Buah-buahan + Coklat : Not yet complete
Alas Dulang : BELUM
Ceper : DONE - rent : Watiehusain
Bilik Pengantin + Pelamin Mini : Me
Baju Tunang : DONE : Me
Tudung + Veil : DONE : Me
Makeup : Me
Photographer : BOOKED - by RosliArof Photographer

to be continue..

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

10.10.09 ~ Gubahan Hantaran ~( Part 2)



Bunga Tgn

Tuala
Sejadah

perfume Body Shop


Not yet complete...continue by me next week.sirih junjung+coklat+buahan2 akan sy siapkan next week. ini belum full entry kawan2..tggu part2 entry persiapan ye, sbb sy jd wedding planner beliau.huhu.xde upah ape2, keje ikhlas ni..heheh.
Thanks to Kak Lily sbb sudi tlg sy gubah hantaran ni, sory sbb lmbt anta brg, raye pertama anta sekali raye :-) sedap ketupat palas yg mak akak buat kan..ops terlupa pada adeknya, merangkap kpd kawan satu batch , Kak Fizah sbb sudi jd org tengah..
Hari Jumaat, raye ke-6 , br amek brg2 tu semula.. so lovely, the color that i proposed, purple+pink,ala2 fairy tale gitu and thanks for the lovely bunga tgn. Hantaran ni untuk pengantin lelaki 11 dulang dan akan dibls 9 dulang kepada pengantin perempuan.
to be continue.....

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Nikon D200 ~ Lebaran 1430H ~ (part 3)

pagi raye : makan ketupat di rumah adinda.


apasal aku duk tersengih beno2...huhu...berdebar2 jantung kekanda di sebelah..hehe

in da house : kak fizah. D80. posing2 jap dgn adek sy, Ct


pose jap.. ape ct ngk angah mcm tu? tgk gelas tu, kosong, haus betul ptg tu..huhu



Sebelum raye
sibuk urusan di rumah, kemas2 umah, bilik aku yg makin byk brg ..brg kawen aku,heheh.
gi supermarket beli brg2 nak msk..mlm raye sempat, tlg abg cuci kete...huhu.
ptg raye, aku berpulun..iron baju .termasuk baju tunang aku.. iron kat bwh, sakit tengkuk..huhu.takpe, raye punye psl kan...
sibuk jgak dgn persiapan ct punye majlis..dgn brg hantaran ptg raye br beli, alamatnya, raye pertama aku kene anta, cian akak tu...heheh.xpe akak tu memahami situasi sy.


Raye pertama
Selesai semua urusan yg penting di Muar, aku dgn tunang aku dah gi raye ke Paya Redan, Pagoh. Ade sbb ke sane ni....menghantar brg2 hantaran tu utk digubah oleh kak Lily. rushing sgt mmg kene siap dlm minggu cuti raye ni, so balik next week ,lepas settle semua final show teater..aku rase lega dpt balik muar dgn hati agak sikit lapang, leh la aku mengubah bakul buah, sirih junjung sama itu coklat.
dapat ngk hand bouqet...so lovely, alamatnye, nikah nanti sure aku guna balik..jgn membazir.
alhamdullilah, lepas propose color theme minggu seblum cuti raye..pink &purple. utk tunang ni konsepnya, simple n nice je. bakal tunang adek aku ni plak, x nak cincin...alamatnya, aku guna je la bekas cincin tu, kesian akak tu dah siap gubah dah...huhu. ok akak...sy akan dtg hari jumaat, utk collect gubahan ni..

raye...raye...agak sakan la aku dgn tunang beraye...huhu. sepnjg minggu raye, kami beraye...ke rumah kwn2 dia, sedara dia, kwn2 aku yang mmg setiap tahun kami ziarah. semua kwn die dah kahwin, ade anak...so kami la yg x kawen ni, raye xde bwk anak....abg ttp akan bg duit raye pada anak2 kwn dia..sbr eh abg, nanti raye lg 2 tahun, kite dah anak,insyAllah..heheh. kite kan sedekah, bagus...rezeki Allah SWT nak bg murah. raye kedua,kami menjajau, cr nasi...nak mkn nasi..last2 mkn nasi campur dgn asam pedas kat area tanjong emas. lega rase dpt mkn nasi...

raye ttp raye, raye ketiga baru aku mula buat keje shoot gmbr...huhu...malas melanda..shootje,siap upah adek2 jiran kat uma abg..upah duit raye..rm1 sorang ek klu pandai berlakon.heheh.ok pass!terima kasih adek2, tunang aku siap buat air oren + kuar jgk balang2 kuih...layan kan kepala sengal aku kan....huhu..kesian abg dah lah keje raye kedua pg tu..lum tido lg duk layan kepala aku......die plak lega klu aku buat keje tugasan ;-)

raye ttp raye jgak....aku duk sakan menyiapkan bunga2 telur aku..siap celup 1 hari, siap sambung kelopak 1 hari, siap bubuh glliter..SIAP!...utk proses cantum kat lidi...comin' soon..cuti bulan 11....alhamdullilah, akan lancar segalanya..
eija : thanks smpi tlg antakan dip tu kat depan hostel sy..eheh, seronok dpt jumpe awk, walaupun sekejap seblum nak raye ari tu. bile agaknya,dpt duk berbual lama2 kan... dip tu lum bukak lg, xtau bile agaknya nak mencelup...huhu


Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Nikon D200 ~ Lebaran 1430H ~ (part 2)

Pak ucop ,papa punye abg..xtau la berapa beza umur mereka. tp setahu aku dia kawen dulu, n then papa pun kawen..sbb beza kami antara sepupu tak la jauh mane pun.


abg fahmi, pak ucop,mak ara, mama, papa, nisreen, ct, zahran
aku tiada dlm ini cerite, nazim , adek, syafiq..not complete for this story,huhu


inilah famili yg agak lama kami tak jumpe, alhamdullilah raye kali ni dpt jgk jumpe. yela, bkn diaorg leh balik selalu kan, sbb duk jauh, tambang flight kan murah beb.
ini balik sbb majlis kahwin abg fahmi 26sept kat umah pengantin perempuan kat perak. anyway, selamat pengantin baru : Fahmi & Dina. semoga berkekalan hingga akhir hayat.
cousins aku mase main2 kecik2 dulu...childhood memories..
3oct09 ni belah rumah lelaki, aku xdpt la balik muar..try usaha,tp rasenya tak dpt balik kot.
Kenduri kawen aku jgn lupe plak..dtg tau!hehehe..

sambung nanti ek..part 3 ~ with my fiance pulak..


Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

10.10.09

she is 19years old. rabun jauh dan rabun silau.. :-p.
still study at cosmopoint colleage,muar, course in dip. seceatary.


Thanks to kak lily for the lovely 'gubahan' and the color theme that i propose..


comin' soon...

cinta bersatu 2 jiwa..

for the next entry..more photos and stories..

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

me 42 years old ??? special entry...

'makcik atie..viu,viu'..cube teka korang, ape maksud viu,viu tu? pelat si kecik tu la..

" adek, tgk Pok Uteh ..tgk camera syg..." syg sungguh kami pd dia, lg2 bonda, adek takut dgn papa, sbb papa suke usik dia..bonda,agaknya dh sedia nak timang cucu. tggu..next year ek.




"ops, bkn 42 years old ek.. 'pandai yayang terbalikkan umur syg ek'! heheh. xpela biar syg tua tp yayang ttp cintakan syg,jaga syg smpi mati '... ketawa kami berdua, usik sesama sendiri. "


Hepi birthday! hepi birthday to nurul @ atie..huhu..tua dah..terharu sgt2, dgn umur aku mcm ni mama & papa masih nak celebrate birthday angah. Terima kasih semua..love u all!
teringat lg zaman aku kecik2, ade lg gmbr aku tiup lilin cake..x salah umur 3 tahun. kali ni, ari ni aku masih dpt meniup lilin ..huhu, tgklah aksi aku meniup lilin, anak buah abg (muqris) mmg suke interframe..biaselah bdk2, seronok kan dpt celebrate birthday..
Menu mlm ni, adalah laksa pasta johor..ops, so guys ,angah salah beli spagethi la..sory byk2. tp mmg sedaplah, papa jadi chef ptg tu..hehe
Jemput anak buah abg, muqris dgn mazwin dengan Mak ucu (nani)..around 9pm, smpi uma, snap2 gmbr..alahai sikecik mazwin pun nyanyi utk makcik atie ye syg...


Cake sponsor by : ct . Fung Seng's Cake,Muar
Hadiah : dpt rantai batu kristal dr ct & zul, mama &papa bg kasih syg sejak aku kecik,
my fiance memberi cinta yang seikhlas.."abg ade tanye, syg nk ape birthday kali ni?" syg tak nak ape2, brg yg mahal2..tak mau.if abg byk duit pun, syg tak nak ape2.. syg mahu abg... selamanya..
and my wish is..."syg mahu mejadi isteri abg yang sah dan menjaga abg hingga nafas terakhir syg... i wish ...i wish the dream will comes true next year...insyAllah."

:-) bahagia dgn kamu semua..terima kasih...kamu semua paling bererti dalam hidup ini.

* thanks to all of u for the birthday wish...kawan2 blog, kwn2 facebook, kwn2 batch..

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS