Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

~ Secara rasminya...~

Salam,
Hi my followers…
Before sy memulakan entry di baru ni, sy mohon beribu2 ampun kerana mediamkan diri agak lama untuk selama 3 minggu selepas sah bergelar isteri J
Maafkan sy sbb sy tak dpt nak update dengan pantas dan cpt.. sy mmg tak de broadband  dan sy hanya meminjam dr my sister,Siti J dan membuatkan sy tak dpt dan tak bersedia utk terus menonjol  sbb 1Jun-5Jun2010 : seminggu sebelum nikah, dengan kesibukan membuat persiapan yang terakhir dan seminggu lepas kawen, 12Jun2010 : kami sibuk dgn mengemas dan membuat persiapan utk rumah bertandang menyambut menantu di rumah kakak abg.
Dan selepas 2 minggu lebih menjadi suami isteri, abg dah sibuk utk naik kerja semula, seawal jam 4.30pagi dah bangun dan 21Jun : aku di minggu ni sibuk buat persiapan utk berROS dan berpratikum di Banting, Selangor.
Alhamdullilah..syukur2 byk kepada Allah SWT. Inilah kehidupan baru kami… alam rumah tangga yang penuh suka dan duka, InsyAllah..Kami mahu menjadi pasangan yang bahagia seperti pasangan berkahwin di luar sana..mengalas tanggungjawab sebagai seorang suami dan isteri…..dan baru skrg aku dapat merasainya..kata nak kawen, mmg mudah…tp bukan semudah yang kita sangka..sebenarnya, alam baru ini mengajar kami utk lebih memahami dan menunaikan tanggungjawab kami sebagai suami & isteri J
Dari manenya sy ingin mulakan…
Dr pre wedding seminggu tu ke?
Dr nikah day?
Sy rase ramai yg menanti2 dan menunggu cerita di hari pernikahan sy kan?
Alhamdullilah..seperti yg kami rancangkan..pada pukul 11pagi kami akan dinikahkan di rumah nenda sy, di Bakri,Muar.
Orang dh pesan, pengantin mane leh tido lewat kan…agak lewat la jgk aku tido mlm 4Jun, pukul 2 pg aku siap basuh inai , amek wuduk dan solat isyak dan alhamdullilah aku buat solat hajat sekali..
Penat..mmg penat..byk keje yg disettlekan sebelum menjelang hari keesokkan 5Jun.. dh seminggu tak jumpe en tunang, call pun gitu2 je..masing2 sibuk.. buat2 tak reti je dua2..
5Jun2010:
Seawal jam 6pagi aku dh bangun, tunaikan solat subuh dan solat hajat.
7pagi, breakfast..minum bidadari dlm keadaan perut kosong, lepas tu minum kopi dan mkn sebiji telur rebus separuh masak…
8pagi, siapkan diri lepas mandi..masih sibuk menyiapkan persiapan2 terakhir..sempat lagi kan…hehe
9pagi, kawan2 dr UPSI, smpi.. dan dh dekat kul  10.00pg..mak andam tak smpi lg..hati sape tak berdebar..semua org tanye ..hi pengantin x siap lg? plz..jgn tanye2..lg aku gelabah takut..aku siap msg abg, abg jgn gerak selagi syg tak siap lg…huhu.
Akhirnya 10.30pg, mak andam smpi…byk pengantin yg die kene siapkan..kul 9pg dh lepas..ni skrg aku plak..naseb baik dtg..Utk tatarias ni bukan Gee tp namanya Eka..actually, utk deco bilik , pelamin, baju sanding,persandingan adalah bwh tgn Gee dgn Kak Raha tp disbbkan tak cukup tgn Gee bg job makeup & tatarias pada Eka ni..so kami pun berkenalan..biase la aku ni byk mulut..peramah J
Tak tau la makeup die mcm mane..aku pun br kenal..profesional eka ni, cpt dan pantas siapkan aku..die tak gopoh..dh biase kan..relax & cool je.
Akhirnya en yayang dh smpi dan rombongannya….aku br je disiapkan pakai shawl & veil…takut dan berdebar…diam je, kaki bergoyang, jantung berdebar2…
11.30pg,Hj Shaari smpi…lmbt jgk smpi..naseb baik Eka pandai bajet masa…
Aku duk je dlm bilik..tak leh kuar2..tggu smpi tok kadi tu panggil br boleh…
Selang bape minit..lepas kata alu-aluan dr pihak aku…tok kadi dan 2 org saksi dan papa masuk bilik…utk sesi t/tgn kertas2 …
so, my dear……present …nurulsigim the bride J

 Gmbr2 yang dipaparkan adalah dari koleksi dr kwn2 dan sepupu yang sudi merakam detik bahagia sy..
dari OP, belum dpt lg..

2kali lafaz...aku sah jadi isteri abg :)

penyerahan mas kawen :-)

sarung cincin & rantai :-)

abg meletakkan tapak tangan di kepala syg sambil berdoa agar isterinya menjadi solehah dan sejuk mata memandang...insyAllah
setelah 4 thn menjadi tunangan org..akhirnya kami sah sebagai suami & isteri :-)


sesi posing2..


 ade 2-3 keping gmbr dr OP Rosli Arof :-)

after nikah :-)

emm.. ;-p


di dalam kamar pengantin ;-)

potong cake hantaran..coklat brownies :-)

 bersama pengapit sy utk hari nikah : Arina :-)



with my cousin: Aliah Alias

sy nak upload byk2..tggu ea..

*
*
be continue....
byk mende yg sy nak cerita...lepas ni sy nak buat entry khas persiapan terakhir pd bulan mei ari tu..


Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 sharing & caring:

farahfatihah said...

yeayyyyy update pun!! hehehe wahh berseri2 la atie...
smoga dpt jadi isteri yg solehah ye aminn

my note said...

huhuhu.. selepas mendengat kisak kak ati, tetiba plak rasa berdebar... 3 minggu lagi .....

kak ati, tahniah ye, semoga selalu di cucuri rahmat..., semoga menjadi isteri solehah... amin

Durruz said...

tahniahh ;)

semoga berkekalan hgga akhir hayat..

^^mrs.deana^^ said...

Hye pn.cgim..bz nmpknya smpi brmggu x update blog,biasala 2 kn..bz dh jd wifey ni..sonokkn dpt dok dgn hubby..;)

modusoperandi111209 said...

tahniah ye.

semoga kekal ke akhir hayat.

Zahra Ashiqin said...

farah, thanks..seri aura pengantin..insyAllah..isteri solehah & ibu yang mithali.

my note, akak dulu bc blog kwn2 lain pun rase debar2 je...3bln je dh rase debar..hehe
anyway, terima kasih...insyAllah..akn menjadi isteri yang solehah

Durruz,terima kasih :-)

deana, ye pn deana...iye, aku klu ade broadband...dr bz boleh je jd tak bz..hehehe...sonok gile..hari2 ngk muke die..tak kuar uma pun tak pe..hehe

Zahra Ashiqin said...

modusoperandi, terima kasih :-)

sharul said...

Tahniah! Semoga berkekalan ke akhir hayat