Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

R.E.S.E.A.R.C.H

MORE RESEARCH MORE MY BIG DAY

sejak aku bertunang june 2007 hingga ke saat ini,
aku masih membuat research dan masih mencari dan terfikir2 majlis tersebut dan
idea yang sesuai.
Antara yang aku fikir2kan dan angan2 impian:


Pakej-pakej perkahwinan yang menarik dan bajet.
Wedding Card + signage+poster
Theme wedding ( white combine pink ketam)-nikah
(white combine gold) -sanding
Hidangan makanan + Wedding Cake
Wedding Favor = Tetamu +VIP *murah/tak membazir
Bunga Pahar (telur pinang)* tempah kat biras bakal mak mentua aku
Photographer yang sporting dan peramah.(prewedding+nikah+sanding)
Theme hantaran+dulang+alas (fresh flower *maybe)
Barang-barang hantaran 2 belah pihak
Hand bouquet yang cute (pink/red rose)
Flower Girls yang cute
Pengapit pengantin yang rajin *huhu tlg kipas
Design for my baju nikah and my fiance +aksesori
Design for my baju sanding +aksesori *ala2 dress jubah,my fiance shantung +mcm coat
Pelamin (white with kerusi sampan+flower) *but simple
Design Bilik pengantin - Perabot dan cadar katil color white *takmau color lain
Khatam Al-quran*insyAllah
Konon mcm nak tukar2 baju-malam berinai. (songket/jawa/jepun/)*berangan
dan majlis bertandang aku (my fiance dan aku mahukan majlis yang ringkas)

Kursus Kahwin pun x gi la..huhu. sibuk dgn study. nampaknya bulan 12 cuti sem penggal ke 2 aku ngan abg kene gie kat Muar. Abg tak bagi aku amek dulu.ikutkan hati aku amek je kat UPSI baru 80RM,kat Muar 120RM....uish,cam ne...nak kawen kan? hehehe..

URUSAN dgn nak tempah TOK KADI - my dad akan tolong *aku selalu risau,dr saat ini....huhu.
HIV test, kene cucuk2 ek...*bile ek kene buat dr bape bulan ek? tanye org2 yg dah kawen k.
opss..lupe *nak buat facial treatment+hair+body spa.. abg pun kene buat TAU..hehe

n lastly HONEYMOON..jom abg kite gi CAMERON HIGHLANDS...x pun GUNUNG LEDANG pun leh,*janji kita berdua je..hehehe. berangan mcm nak gi Pulau ke pantai2 ke...fikir2kan lg...
Abg jgn lupe....perkara pertama yang syg nak dlm bakal rumah kite, syg tak kisah klu tido kat tilam je katil xde pun xpe..janji MESTI ade WASHing MAchine TAU. Seluar abg semua JEANS...huhu.
Orang kate perkara pertama dalam rumah yang baru kahwin mesti ade adalah KATIL sbb disitulah akan mengeratkan perhubungan sbb tu zaman dulu2 *igt x? org tua kate perabot bilik tidur kene beli..XPe skrg dah murah dah perabot, serendah 1000rm pun dah dptkan...klu dah ade yg lama, xyah membazir.. :-)

itu aje utk ari ni,nanti kite berkongsi lg dan terus UPDATE :-)

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...


Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 sharing & caring:

Narr said...

ok.. agak2 bile nak langsungkan majlis yer.. :)

NURUL said...

thanks jadi follower saya yer. nice blog :)

Nurul Shigim said...

4 June 2010 -nikah
5 June 2010 -bersanding

:-)

Nurul Shigim said...

welcome nurul..tq :-)..u too have a nice blog :-)