Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

Nikon D200 ~ Lebaran 1430H ~ (part 3)

pagi raye : makan ketupat di rumah adinda.


apasal aku duk tersengih beno2...huhu...berdebar2 jantung kekanda di sebelah..hehe

in da house : kak fizah. D80. posing2 jap dgn adek sy, Ct


pose jap.. ape ct ngk angah mcm tu? tgk gelas tu, kosong, haus betul ptg tu..huhu



Sebelum raye
sibuk urusan di rumah, kemas2 umah, bilik aku yg makin byk brg ..brg kawen aku,heheh.
gi supermarket beli brg2 nak msk..mlm raye sempat, tlg abg cuci kete...huhu.
ptg raye, aku berpulun..iron baju .termasuk baju tunang aku.. iron kat bwh, sakit tengkuk..huhu.takpe, raye punye psl kan...
sibuk jgak dgn persiapan ct punye majlis..dgn brg hantaran ptg raye br beli, alamatnya, raye pertama aku kene anta, cian akak tu...heheh.xpe akak tu memahami situasi sy.


Raye pertama
Selesai semua urusan yg penting di Muar, aku dgn tunang aku dah gi raye ke Paya Redan, Pagoh. Ade sbb ke sane ni....menghantar brg2 hantaran tu utk digubah oleh kak Lily. rushing sgt mmg kene siap dlm minggu cuti raye ni, so balik next week ,lepas settle semua final show teater..aku rase lega dpt balik muar dgn hati agak sikit lapang, leh la aku mengubah bakul buah, sirih junjung sama itu coklat.
dapat ngk hand bouqet...so lovely, alamatnye, nikah nanti sure aku guna balik..jgn membazir.
alhamdullilah, lepas propose color theme minggu seblum cuti raye..pink &purple. utk tunang ni konsepnya, simple n nice je. bakal tunang adek aku ni plak, x nak cincin...alamatnya, aku guna je la bekas cincin tu, kesian akak tu dah siap gubah dah...huhu. ok akak...sy akan dtg hari jumaat, utk collect gubahan ni..

raye...raye...agak sakan la aku dgn tunang beraye...huhu. sepnjg minggu raye, kami beraye...ke rumah kwn2 dia, sedara dia, kwn2 aku yang mmg setiap tahun kami ziarah. semua kwn die dah kahwin, ade anak...so kami la yg x kawen ni, raye xde bwk anak....abg ttp akan bg duit raye pada anak2 kwn dia..sbr eh abg, nanti raye lg 2 tahun, kite dah anak,insyAllah..heheh. kite kan sedekah, bagus...rezeki Allah SWT nak bg murah. raye kedua,kami menjajau, cr nasi...nak mkn nasi..last2 mkn nasi campur dgn asam pedas kat area tanjong emas. lega rase dpt mkn nasi...

raye ttp raye, raye ketiga baru aku mula buat keje shoot gmbr...huhu...malas melanda..shootje,siap upah adek2 jiran kat uma abg..upah duit raye..rm1 sorang ek klu pandai berlakon.heheh.ok pass!terima kasih adek2, tunang aku siap buat air oren + kuar jgk balang2 kuih...layan kan kepala sengal aku kan....huhu..kesian abg dah lah keje raye kedua pg tu..lum tido lg duk layan kepala aku......die plak lega klu aku buat keje tugasan ;-)

raye ttp raye jgak....aku duk sakan menyiapkan bunga2 telur aku..siap celup 1 hari, siap sambung kelopak 1 hari, siap bubuh glliter..SIAP!...utk proses cantum kat lidi...comin' soon..cuti bulan 11....alhamdullilah, akan lancar segalanya..
eija : thanks smpi tlg antakan dip tu kat depan hostel sy..eheh, seronok dpt jumpe awk, walaupun sekejap seblum nak raye ari tu. bile agaknya,dpt duk berbual lama2 kan... dip tu lum bukak lg, xtau bile agaknya nak mencelup...huhu


Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 sharing & caring:

ieja said...

salam aidilfitri..da siap erk dipnye nurul?? sronoknye da siap.. xper next time ieja balik boleh la kita jumpa kan..:)

NurulShigim said...

eija : salam aidilfitri :-) siap bunga je la eija, lum sambung lg ke lidi..huhu..need time jgkla..
bile eija alik kg? leh bwk nurul raye uma eija..