Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

Nikon D200 ~ lebaran 1430H ~

from the left : amira and ct

umah mak long : with my cousins from the left : ct, me, nisreen, kak najihah and mira..all anak dara..

keceriaan di pagi raya : in my house : mama and ct..tah ape digelakkan..huhu


my mak sedara : from the left, Mak Long, My Mom : Mama, Mak Ara, and Mak Ida

nenda Hjh Awa, my fiance : Aman , and me : Nurul@Atie

Satu pagi di hari raya 20hb Sept 2009 : from the left, adek, papa, bonda, me and ct




Alhamdullilah, raye kali ni membawa erti sekali lagi, berpeluang beraya dgn tunang, famili, mama dan papa, adek-beradek yg lain, masih dpt beraye dgn nenda dan juga sanak-saudara, Pak Yusof dan Mak Ara dan jugak anak2nya yg pulang berhari raye di Muar, agak lama jugak dah tak jumpe, kebetulan, anak lelakinya berkahwin dgn org perak. Mereka menetap di Gold Coast, Australia , raye kali ni dpt berjumpe walaupun sekejap. Aku harap kali ini, raye yg terakhir sebagai anak dara, tahun depan tidak lagi. Kali ini juga kali terakhir beraya sebagai tunangan org. InsyAllah :-)

Kesempatan membuat tugasan, camera D200 menjadi sasaran aku, shoot gmbr. huhu. terimakasih, en lan bg pinjam :-) kebykkan gmbr, mmg tak de muka aku sbb aku yg jd camerawomen. Kesibukan raye ni pun, aku sedang menguruskan hal2 utk majlis pertunangan adek perempuan,Ct. Will update for lain entry..hehehe.tggu eh ...


setiap kali raye mesti teringt zaman kecik2 dulu beraya....huhu..seronok gile, bila dah besar ni, dah rase lain, tahun depan mesti lg raye lain...lepas tu akan rase lain bile dah anak sendiri..huhu..
tak sabar menempuh kehidupan2 yg akan mendtg :-) kali ni raye ni, x ramai dpt jumpe sedara2 yg lain, aku kuar raye..sedara dtg umah, x jumpe.. n then mmg tak duk uma atuk lg, so dah besar ni , lg2 bile ade tunang..dan lg2 bile ade kete, berjalan la kemana2...penat woo..ketupat raye pertama je aku cuit..bukan xde feel nak mkn tp tak leh mkn byk..heheh. baju raye pun, aku pakai ape yg ade, kasut pun sama.. xbyk sgt belanje, cuma sehelai, ct belikan angahnya baju kurung color ungu, papa belikan tdg ariani ungu dan aku lg kesian kat abg langsung tak beli ape2, kecuali sandle bata, aku belikan color brown.. kecian abg :-), die kate tak pe, duit simpan utk kawen kite tahun dpn, terharu. tp peruntukan utk raye ni, dkat rm 500 jgak, huhu..duit raye utk anak2 buah, anak2 kwn abg, belanje dapur uma die dan sedekah sikit utk family aku, nak berjln raye, duit minyak kete lg...kene pandai planning the money, dpt jgk kami menyimpan ASB, alhamdullilah... rezeki tuhan beri. Kami skrg amat berjimat cermat, apa yg ada, kami redha. Terima kasih abg, awk dh byk berkorban dan syukur pada Allah S.W.T

* i will update the photos and next entry special for my birthday today!! 26 sept...24 years old already :-)

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 sharing & caring:

Rosli Arof / Photografik said...

oh ya...selamat hari lahir nurul :-)

semoga dipjngkan umur, dimurahkan rezeki dan semoga diberkati Allah selalu...

mrs to be said...

Salam Lebaran & ep brthday

if u dnt mind
can i link ur blog

Salam ukhwah :)

NurulShigim said...

rosli : tq ur wish :-)
i wish this year nak kawen cpt !...hehehe

mrs to be : salam lebaran :-) tq ur wish :-)

okeh, no prob..berbesar hati sy :-)

Rosli Arof / Photografik said...

wahhh...jeles!

NurulShigim said...

rosli : jeles ek? eleh kamu pun nk kawen kan thn depan..