Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

Im back for the long time....

Salam dan selamat pagi semua :-)

Semestinya, kalian mesti menantikan post entry yang terbaru dr sy.....
dan sy seakan2 semakin melupakan alam siber ni....owh tidak, cuma sy tidak berkesempatan untuk menghabiskan masa di depan laptop...selama 2 bln laptop aku dipinggirkan dlm kehidupan seharian aku semenjak balik dr pratikum...

Menjadi seorg isteri yang bertanggungjawab dgn menguruskan rumah dan suami..dan aku memerlukan rehat yang secukupnya. Alhamdullillah 1.11.2010, kami dah berpindah ke rumah sendiri, very comfortable and privacy :-) ..agak besar rumahnya, walaupun menyewa, kami terus terpikat untuk menyewanya...abg tak benarkan aku bekerja walaupun aku dah preggy, bukan ape, aku cuma ingin meringankan dan membantunya mencari rezeki... setiap rutin pagi aku, lepas abg g keje subuh, mcm biase aktiviti suri rumah tangga sepenuh masa, mengemas rumah, menyapu, mengemop, memcuci basuh, memasak...
Bukan mudah apabila sudah ade rumah sendiri, kelengkapan pertama yang kami beli ialah mesin basuh dan fridge.. alhamdullilah, itu dah cukup dah... janji dpt cuci baju dan simpan brg2 makanan...yang lain2 brg pun org yang bagi, hadiah kawen lagi..so gunakan lah.... :-)

Semenjak alik dr pratikum pun, aku still mabuk2 kepayang lg, kadang2 letih, pening..tp lepas buat keje2 rumah, mesti nak rest..rase cuti pjg yang pjggg...hihi... tak de lah kepala otak nak fikir belajar dan belajar...cuma skrg nak tumpukan pada bb dlm kandungan dan suami.. yelakan, suami sorang bekerja, kita tak bekerja, yg mampu aku buat keje rumah aku buat... dan ade jgk aktiviti mengisi masa lapang aku, buat bunga telur utk wedding adek aku  nanti 1.1.11 ni...bertungkus lumus jgk nak siapkan...dan skrg otw nak buat hantaran...rase mcm nak kawen lg plak...hihi.. 

jom review sikit..


bunga telur pahar kristal utk 8.1.11 


bunga telur kristal utk vvip


salah satu hantaran yang sy siapkan


sangkar yang dalamnya lilin utk table centerpiece

jom kite ngk pre-wedding & studio shoot mereka ;-)




im very admired with her makeup and custom :-)
dan sy tak sbr nak tgk dress wedding die yg akan siap this week!!
hihi...( bak kata die , angah nape uma atuk bau bunga rampai??)
adoi, sbr mariam, lg 15 hari je to be a wife..hihi

sbgi kakak sulung dan sudah merasai membuat persiapan perkahwinan,
 kami berkongsi idea bersama dan sbgi kakak, dan kononnya sbgi wedding planner, aku membantu
mane2 yang patut....kebykkan keje dh done! tinggal few things yg kene setelkan....
baju kurung modern utk mumy nanti...meletops!hihi

tatkala si dia menendang2, aku ttp mantain nak siapkan hantaran mariam..
alhamdullilah, dah 6bulan kahwin, lagi 4bulan semakin ceria hidup ini dgn kehadiran si anak simbol kasih cinta kami :-)
Now Im turn 21weeks, bermakna dah 5bulan si dia....dan perkara pertama sy nak nyatakan disini, im proud to be a mom...die bergerak2, dia semakin teliti mendengar bunyi dan suara...
Mumy skrg suke mainkan cd zikir, selawat dan doa..moga2 anak mumy tenang didalam rahim mumy ( sambil aku type ni, bergerak2 dia)
3 hari lepas dah g klinik desa lepas 2 minggu lepasnya dh scan kat klinik pusat...doc tak ckp ape pun, aku pun tak reti nak ngk tv scanner tu.huahua...cuma doc kate, kesian bb tersempit sbb aku pakai panties terketat, my sis la beli salah panties...tak pela, nanti nak beli yg maternity , br rm20.00 sehelai...
berat aku still 40kg?! hb makin turun 10.1.. nurse dh bising...lepas tu kenelah aku injection utk kancing gigi utk dos 1, utk dos 2 lg 2 minggu kene dtg klinik lagi...nurse cuma risau, klu berat aku tak naik, kemungkinan berisiko...Ya Allah tuhanku...hati mula risau, dan skrg aku kene byk mkn yg ade zat besi dan kerap mkn...ke aku byk fikir, tahlah...hanya berdoa pada Allah SWT , aku rase lega dan tenang
skrg dh masuk second trimester ...bulan 3 dah siap buat booking kat hospital...korang nak tau, satu mende brg bb pun kami tak beli lg....sbb mumy belum terasa nak g shopping lg..hehe

anak mumy ni pandai ea, agresif, bila mumy baring terlentang, kamu tendang2, nak ajak jln...
mumy duduk pun kamu tendang2...xpe...mumy ok je..

so will be continue la ea...mumy nak baring laaaa...

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 sharing & caring:

♥ balkidz_hunny ♥ said...

lame tak update ehh?
:) take care mommy!

Zahra Ashiqin said...

a'ah dear...baru ade mase terluang..hihi

thanks dear :-)

^^mrs.deana^^ said...

long time long see my pren....^__^