Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

Story of my Pregnancy Due Date Calendar

Salam...and Good Morning guys!

Buat kali terakhirnya saya menaip entry ni dari bilik guru, smkbb.. lagi 2 hari, saya akan pulang ke kampung halaman :-) so now, I happy because ..alhamdullilah, dah abes ghupenya belajar,pejam celik..pejam je celik...dah tinggal 2 hari :-) berkat kesabaran dan dorongan dr keluarga dan suami :-)

Alhamdullilah, today already turn I am 12 Weeks pregnancy :-) Syukur alhamdullilah....Now my baby , semakin sihat membesar :-)


Loya dan mabuk semakin kurang dan tak ada...cuma skrg musim panas yg melampau menybbkan kadang2 balik sekolah , sakit kepala...but mumy minum air suam byk2.. skrg mumy tak de lah kerap masuk toilet, mlm dah kurang terganggu tapi, ada tapinya sbb mlm nak tido ade masalah lain pulak, masalah tahap panas yang menybbkan tido mumy terganggu...berpeluh2 smpi menybbkan mumy tak selesa...dan siang rasa tak cukup tido...pinggang dan bhgn abdomen ade bisa-bisa..bertahan keranamu sayang..mumy tak kisah tapi mumy ttp kene berhati2...setiap langkah :-)

Anak mumy akan hampir sempurna...mendpt sepasang mata, mumy selalu berdoa ,anak mumy sihat dan sempurna.. mumy tak sbr nak menumpukan perhatian pada anak mumy bila balik nanti ni..

Sekarang mumy nak cerita ttg due date calendar ,anak mumy akan dilahirkan...InsyAllah 27 Apr 2011 :-)
Mula-mula mumy nak cerita bagaimana anak mumy terjadi..SubahanaAllah ..Allah Maha Besar...
Dihitung-hitung tarikhnya..first day of last period mumy adalah 21 Julai 2010 :-) Alhamdullilah..rupa-rupanya mumy tak merasai apa-apa tanda, selain mendpt sedikit pendarahan kecoklatan selama 2 hari.. 
Pada 4 August 2010 ( Bulan Ramadhan)
- Anak mumy dah 2minggu dalam rahim mumy :-) mumy dah mula rasa nipples and breast semakin sakit dan perut kembung mcm nak dtg period..mumy tak aspect pun apa-apa, sbb mumy sibuk dgn hal sekolah ... selamba mengangkat2 brg ..turun naik tangga...itulah mumy :-)
Pada  18 August 2010
-Anak mumy dah 4minggu rupanya, patutlah mumy rasa tak sihat, tak demam pun tapi mcm letih...bila balik jumpe babah, mumy rasa berat hati nak alik banting, smpi nangis2...letih badan ni...rupanya anak mumy duduk diam2 dlm rahim mumy :-)
- Mumy sedar mumy pregnant sbb mumy rase mmg mumy dh miss period...dah dpt agak yg mumy pregnant.. cuti 2 minggu sebelum raya, mumy check UPT sendiri dan mengesahkan kepada Doc. yang anak mumy dah 7 minggu dalam rahim mumy :-) Allah Maha Besar , alhamdullilah..jantung anak mumy sudah mula berdenyut :-)

September 29, 2010 (10 weeks pregnant)


Your baby's heart beats

- Mumy dah nak abes peringkat trimester...Jumpa lagi 19 October 2010


October 27, 2010 (14 weeks pregnant)

Announce your pregnancy


November 3, 2010 (15 weeks pregnant)

Your baby sees light


November 10, 2010 (16 weeks pregnant)

Having a boy or girl?


November 24, 2010 (18 weeks pregnant)

Feel your baby kick


December 1, 2010 (19 weeks pregnant)

Your baby hears sounds


January 26, 2011 (27 weeks pregnant)

Your baby can breathe


March 2, 2011 (32 weeks pregnant)

Your baby has fingernails and toenails


April 6, 2011 (37 weeks pregnant)

Your baby is full-term


April 27, 2011 (40 weeks pregnant)
Your baby's due


For the good news, mumy akan berkonvo pada bulan 3, mase tu mumy dah sarat dan mumy berdoa anak mumy akan terus sihat dan menunggu detik-detik itu bersama...mumy akan bawa anak mumy utk naik ke pentas menerima segulung ijazah selama 4 tahun pengajian dan anak mumy bertuah dapat bersama-sama mumy kerana mumy sayangkan anak mumy dan babah :-) InsyAllah....i love u both ..


Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 sharing & caring:

farahfatihah said...

hehehe seronoknya bila dah preggy..sweet je

asna cute said...

thank you kak nurul sudi kongsikan kisah akak nie. Asna jugak xputus doa agar dikurnaikan cahaya mata satu hari nanti.

Semoga akak n bby sihat selalu amin =)

ieja said...

hee.. tahniah yang.. akak doakan nurul n baby sihat.. jgn buat keja berat2 ye..

Zahra Ashiqin said...

farah, u akan mengalaminya satu hari nanti...

sweet kan...hihi, atie dh beli blouse maternity 2 pasang utk pergi clinic isnin ni...hihi

asna, welcome dear...asna jg putus asa ye..byk2kan berdoa..insyAllah..
amin, moga2 begitulah..akak skrg suka nak baca tafsir al-quran.

kak eija, thanks akak! ye, brg2 yg berat, babah bb yg kene angkat...

Mrs Shareeda said...

jaga diri baik2 k. jgn stress sgt keje. tahan2 je ati kalau nak marah budak tuh. sbb sy pun bila nak hangin kat budak, ingt2 je beby dlm perut nih.. sy due bulan feb nanti. sebaya la beby kite tuh kan.. heheh

Zahra Ashiqin said...

hi sis, thank you..
tuela, kadang2 stress gak bile msk kelas yg agak tak faham bahasa, walhal sek men..
bile sy mrh atau naikkan suara, terus berishtigfar..
a'ah, bb kite sebaya..
congrate..x lama lagi due date tu,jg diri bebaik.

Anonymous said...

Hi all. How are you?

Anonymous said...

Найти лучшее: скачать Avernum 3