Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

saya & kehidupan saya

24March2011,4.18pm

Salam .. hye semua yang masih sudi ‘follow’ my blog, terima kasih :-)
Saya rase saya dah lama sgt tak jenguk blog sy, tapi masih tetap diingatan saya … ade tetap baca komen anda semua, dan menjengah di FB yang lama sy tak login … masa bahagia saya skrg hanyalah untuk suami dan bakal org baru nanti :-)
Saya & baby? Alhamdullilah, dua-dua sihat… Saya semenjak dah jadi surirumah tangga sepenuh masa menguruskan rumah. Walaupun dah sarat skrg, saya tak larat nk memasak utk abg, abg memahami sbb saya memerlukan rehat secukup2nya. Kami akan beli brg dapur utk mama , so mama akan masak dan kami datang makan kat rumah mama.
Sekrg saya dah 35minggu, sarat dengan membawa perut ..setiap 2minggu mesti ke klinik check HB darah supaya saya cukup darah. Alhamdullilah, saya baru booking hospital dan checkup dgn Dr. pakar, Dr cakap pe? Dr mcm curious ttg tinggi sy..dalam buku rekod ibu mengandung 149cm, Dr ukur semula…baru 142cm,tinggi bwh 145cm kira ‘shot’.. alamak Dr mcm mane ni? Saya tak leh bersalin normal ke? Takpe, kite nengok mcm mane dulu, anak sulung kan? Try bersalin normal… lepas Dr tgk ujian scan ..owh, klinik raja, klinik ng…klinik tey,tak de? Hahaha…aku gelak je la kan…sbb kat muar, ade 3 klinik swasta yg famous spt yang aku mention kat atas tu…
Tgk perut mcm kecik, sekali nak check perut..besar jgk ye. Dr check mane kepala bb, kepala kat bwh. Leher tak bengkak,kaki tak bengkak..pas tu ukur perut, berat baru 48kg. Pastu Dr check jantung die..teruja sgt dpt dgr…n then amek turn utk scan perut, Dr tunjuk kepala die, jantung die, uri kat atas, air ketuban pun cukup …dan anggaran berat baby skrg 2.5kg..alamak, kene control sikit mkn ni, takut besar sgt, nanti mumy tak leh nak teran. Mumy akan try utk bersalin normal..InsyAllah. Next app. Ialah pada 29Apr..if dah bersalin tak yah datang..sbb EDD aku ialah 30Apr..samada awal dan lebih hari…xdpt dijangkakan…so standby je dulu.. skrg pun aku masih duduk sorang2 klu pagi2 abg dh g keje..
Mmg tak sangkal skrg..masuk 8 bulan aku mmg kuat makan..tapi bukan dlm kuantiti byk tapi sikit2 dan kerap mkn. Tapi skrg mlm, tak amek nasi dh…mkn nasi sebelum kul 7mlm, mlm kalau lapar mumy akan roti ke biskut dan minum air panas…utk pengetahuan sy xdpt nak minum susu anmum sbb sy tak dpt nak buang air besar…susu HL boleh, susu soya..Skrg ni aku mengidam nak mkn dadih yang adik aku buat..sedapnyaa…
Barang2 bb almost complete..bilik pun dah siap kemas, ade sikit2 je brg yang aku nak beli lg…. baju bb taklah byk pun tak smpi 10helai pun, sbb bb akan cpt membesar…
Bb semakin aktif, klu die mengeras tu..maknanya die ajak kite rest dulu…aku jln pun tak secepat dulu, klu jln laju sikit, rase letih…klu duduk tu, mula la die dosh..dosh..rasenya siku die dgn kaki die…babah pun rase betapa aktifnya die…smpi mumy punye ulu hati sakit, tapi itu mumy tak kisah, mumy akan laluinya dgn tabah dan mumy berdoa anak mumy seorg anak yang soleh/selehah.Amin..
Perasaan? Perasaan skrg ini, time tido mesti minta maaf dgn abg…halalkan makn dan minum…hidup dan mati ditgn Tuhan…aku selalu berdoa agar aku dan anak selamat dan berharap abg akan sentiasa disisi di saat aku amat memerlukannya.. Pesan ustaz lagi, kita klu boleh cium kaki ibu kita, minta die halalkan segalanya.. dan tak lama lagi akan masuk 36minggu dan bile2 mase je aku akan bersalin..samada 2 minggu awal dari tarikh jangkaan.
Disaat-saat yang akan tiba ni..aku sedang menunggu keputusan temuduga GST, rezeki anak siapa tahukan..aku berdoa dan berharap sgt..peluang aku bekerja membantu suami dan keluarga..InsyAllah.



Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 sharing & caring:

ieja said...

alhamdulillah.. semoga selamat segalanya ye nurul.. :)

^^mrs.deana^^ said...

x sgka jap je mse brllu..taw2 ko dh nk deliver x lma lg...neway,smoga smuanya selamat..Insya-Allah...nt anak2 kte blhla to b a frenz ye...hehehhe

Zahra Ashiqin said...

terima kasih kak ieja :-)

deana, anda dah berisi eaa.. :-)

BeauTiFuLGirL said...

tahniah :)

semoga selamat

http://beautifulgirl84.blogspot.com/2011/10/bahaya-air-putih-kepada-baby.html