Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

~ rutin seharian~

Salam...

Saya kembali lg...

Rutin harian sy skrg semenjak dh tau pregnant ni...sy amalkan 2 kali sehari acid folic dan jgk minum susu anmum 2 kali sehari...beli yang kotak kecik 22rm tu tahan seminggu jeee...better beli yang besar lagi jimat kot...yela, satu hari 2 kali...4scoop... :-) takpe, utk 'sayang' mumy relakan je minum, dan sebenarnya aku mual dan tak suke minum susu..ni pun beli yg perisa coklat ;-) Mumy kene jgk minum susu supaya 'sayang' terus membesar dengan baik...

Acid folic dah tinggal  ngam2 utk 2 minggu terakhir aku di Banting ( hangat...hangat...)... tak sabar rasenya nak alik ke Muar dan akhirnya aku DAH TAMAT PRATIKUM...dgn seronoknya aku akan menjalani pengalaman mengandungkan anak pertama dengan penuh perhatian dan tumpuan...mumy akan rehat byk2, suapaya 'sayang' akan diberi perhatian sepenuhnya...

Sekarang anak mumy dah 10 minggu....alhamdullilah, mumy takde rase pening2 lagi, cuma mumy tak leh mkn lebih..nanti mumy muntahkan balik...minggu lepas babah dah belikan dan masakkan mumy kerang, babah kata mumy ni mesti kurang darah....so skrg mumy tak de mabuk2 dah....anak mumy mmg baik, tak de membuatkan mumy alahan / morning sickness yang teruk...owh ya...mumy skrg dah sgt kuat mkn...mumy tak sabar nak tunggu 2 minggu lagi...ni bermakna mumy x lama lagi lepas trimester pertama :-) Em...cuma skrg mumy letih sgt 'sayang'...takpe babah kata mumy kene byk rest...dan mumy selalu nak terkencing, anak mumy ni bakal rambut lebat mcm mumy dgn babah yer :-)

 sumber : dari sini


Mumy tak sbr tunggu minggu depan...sbb anak mumy semakin membesar..  I love you, sayang.... mumy sayaannng kamu...kamu adalah hadiah dari Allah SWT dan tanda cinta dan kasihnya mumy pada babah....babah kamu pun selalu mendoakan mumy dan 'sayang' sihat selalu...

Ya Allah..
Lindungilah zuriatku selama dia berada di dalam kandunganku dan berikanlah dia sihat.. 

Engkaulah yang Maha Menyembuh dan tiada sembuh melainkan penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit.
 


Ya Allah..
Jadikan ia dengan rupa paras yang cantik dan baik serta tetapkan hatinya dalam iman kepadaMu dan utusanMu. 


Ya Allah..
Lahirkan ia daripada perutku dengan senang dan selamat. Berikan ia kesihatan yang baik, kepandaian dan kesempurnaan akal fikiran serta berilmu dan beramal. 


Ya Allah..
Lanjutkan usianya, sihatkan tubuh badannya, baikkan tingkah lakunya, lancarkan pertuturannya, merdukan suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad dan segala pujian untuk Tuhan sekalian alam.
Amin.




Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 sharing & caring:

^^mrs.deana^^ said...

salam to my bff..ermm..,sonoknyer ko dh preggy yea..aku mcm x caye je ko dh preggy..,tp 2la kuasa Allah S.W.T kn,spe yg taukn..pe pn,aku tmpang gmbira sbg srg kwn...

Zahra Ashiqin said...

salam D...lama tak jumpe,dgr khabar ko... hehe, aku pun tak sangka aku pregnant...rezeki dr Allah SWT dan kami terima...sbb rezeki anak tu ade hikmahnya.. alhamdullilah,terima kasih..aku pun doakan ko dan ajib.. aku datedue april2011..insyAllah :-)

yayalya said...

ekor??ekor apa? hihihi

Zahra Ashiqin said...

ekor ni...cuba yaya ngk..http://www.pregnology.com/pregnancy/04/27/2011

sonok tau...hihi

Nad Nazira said...

hyeppp..:)


baby cepat tau development die..dah gi scan? nad baru gi scan..kalau ikut tarikh dari last scan tu minggu ni baru 12weeks ++. tetibe gi scan makin besar lak baby ni..kat scan tu tunjuk 13weeks++..ehhh..baby tengah membesar ngan jayenye..jaga diri, jaga makan..relaks je mumy k..:P

Zahra Ashiqin said...

hi nad, belum g scan lagi...sbb lg 2minggu br nak masuk 3 bln..nurul tggu 18 oct br nak scan...a'ah..masuk je lepas 3 bln, bb mmg cpt membesar...alhamdullilah, bb dgn nad sihat... nurul pun risau2 jgk ni, yela kan anak sulung,mumy mmg kene betul2 jg diri, jg mkn....kene byk rehat...thanks nad :-)