Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

Belajar untuk mencintai "DIA"


"We waste time looking for the perfect lover, instead of creating the perfect love."
by Tom Robbins
Kengkawan sekalian,
Bila aku mengimbas kisah lalu tentang hidupku, iaitu tentang cinta. aku berusaha untuk mencari 'the perfect lover'. Aku yakin kalian pasti ingin dan mahu mencari dan mendapat 'cinta yang sempurna'.
Akhir tahun 2003, menemukan aku dgn seorang lelaki* tunang aku, yang aku memberi andaian 'dia tidak sempurna dan tidak layak untuk diri aku'.
Perasaan aku di persimpangan kekeliruan, kadang2 aku rase syg pd dia, kadang2 aku tak suke berkwn dgn dia. Sebab aku masih tak yakin adakah dia benar2 ikhlas terhadap aku, setelah aku dikecewakan oleh 2 org lelaki sebelum aku bertemu dgn dia*tunang aku.
Membuatkan aku 'jatuh cinta' pada dia ialah, mesti kelakar korang dgr ni...kerana bulu mata dia. MasyAllah, mmg unik :-) Bukan itu saja, dia byk mengambil berat ttg aku. Agak lama jugak kami berkwn, akhirnya dia memberitahu hasratnya untuk menjadikan aku teman hidup yg istimewa di hatinya....* dia ajak aku kawen ketika umur aku 18tahun ??? dan aku ckp nanti2 kita fikirkan ye? Bila aku fikirkan balik, aku selalu tanye dia semula, betul ke abg ajak syg kawen mase tu? and he said ' betul la, abg kata teman hidup kan?' aku tersengih je..faham2 je mase umur 18thn, nak enjoy je kan...heheh. dan fikir2kan itu, akhirnya akan berakhir pertengahan tahun depan..yeahhhh!! aku akan menjadi isterinya yg sah :-)
Aku belajar untuk mencintai dirinya, aku belajar menerima dirinya, cintanya, kasihnya terhdp diri aku. Aku belajar merindui dirinya..menjaga aku dgn baik,kadang2 ade jugak kedegilan aku ditahap yg susah nak dikawal, hanya dia sahaja yg tahu :-) dan akhirnya, 2007 mengikatkan kami sebagai tunangan org. Kami belajar lagi untuk membaiki diri masing2, hidup berdikari dan cuba untuk menjadi yg terbaik.
Kesimpulannya, aku telah belajar untuk menerima dia sebaik yang ada. tidak semua org sempurna. Belajarlah untuk membaiki diri masing2,insyAllah jika niatnya baik, tidak mustahil kemungkinan yang akan terjadi :-) Renung2kan lah..........


Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

12 sharing & caring:

NURUL said...

menghargai cinta itu sgt indah :)

NurulShigim said...

ye cik nurul :-) cinta itu sgt indah, duka pun jd indah :-)

Miss Shareeda said...

hihhi..sy baca entry nih.. so sweet.. :)

NurulShigim said...

Miss Shahreeda :-) hihi, terima kasih. sy masih tak percaye, ye ke tunang sy ajak sy kawen mase umur 18thn?? huhu..

awk? jom la kongsi sama2 kisah cinta awk..

Dayu said...

iye..pupuk rasa cinta dr sekarang
biar kamu yakin dgn keputusan kamu
biar nanti bila timbul krisis tak pulak asyik nak menyalahkan sesama sendiri

lagipun bila kita tahu, he's the one
hati akan sgt tenang
smua rasa sempurna, dan belajar untuk terima kekurangan dia
biar nanti tak kecewa
kalau dia tak mcm yg kita expect
nobody perfect dan jgn biarkan rasa tu rosakkan cinta yg kita dh pupuk

rugi oohhh

NurulShigim said...

thanks Dayu :-) sy agree ape yg awk katakan tue. dulu sy tak sangka he's the one that im loving. but now..he's sempurna dimata sy, sy menerima segala kelebihan & kekurangan diri dia.
Dan skrg kami sedang menghitung hari bahagia kami plak..insyAllah :-)

Rosli said...

mmm...so sweet :-)

tp knape dgn bulu matanya? wah tak sabar nak jumpa kamu berdua...

selamat menyambut ramadhan...

NurulShigim said...

To Rosli :

tq drop ur comment here :-) tentu kamu pun ade cerite cinta yg menarikkan ttg kamu & bakal tunang kamu. i wish u all de best :-)

sbb bulu mata tunang sy : lentik mcm bulu mata palsu.kalah sy klu pakai bulu mata palsu.hahahaha. the one buat aku jatuh cinta first impression la kan..hahaha. tapi skrg sudah 'jatuh cinta' semuanya ttg dia.

tuelah, insyAllah jumpe kite nanti raye nanti.

Selamat Menyambut Ramadhan :-)

ieja said...

selalunye mcm tu la nurul.. yg tak suka tu la akhirnya akan jd pilihan..kena belajar menghargai, baik buruk kene terima..


and jgn lupa berdoa, moga ikatan yg dibina akan kekal utk selamanya..

NurulShigim said...

to eija : tq ur advice. Nurul yakin dia pilihan terbaik utk nurul. dan nurul dah jatuh cinta dgn dia, walaupun mengambil masa yg pjg untuk belajar mencintai dia.

ye, nurul akan selalu berdoa agar kami akan bersama sepanjang hayat.

cinta bukan utk selamanya tapi mencintai dia setiap hari :-)

Miss Shareeda said...

nurulshigim.. awak try bukak link nih ya.. ada tutorial pomander ball
http://naddynadjanuary.blogspot.com/2009/07/diy-your-rose-pomander-ball.html

NurulShigim said...

miss shareeda : tq !..i will try DIY..insyAllah :-)