Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

in progress DIY -my bunga telur (Part 5)

inilah hasil yang sy gubah pd cuti sem yang lalu...

kemudian...nah yang kelihatan vogue yang telah sy gubah..specially for ^^

ni yang telah di tabur2 kan dgn prada...bagi lip lap..lip lap ..heheh

ini sambungan yang balance lagi 50kuntum tp dpt siap 33kuntum saje...ini utk souvenir: nikah..simple but nice. Bunga sena color silver &white. dan cadangnya nak letak telur sama wajik..sedapnya wajik ;-) baru siap 2 cucuk..heheh. 1hari me'design'. mcm test..test gitu..tapi jadilah..my mum & my fiance byk mengritik dan memberi idea..tq :-)


utk golden Dip : hampir 33bunga dpt disiapkan. masih belum siap sepenuhnya, tinggal 20bunga lg. hampir setakat ni tinggal sebotol Dip lg diperlukan. proses penyambungan akn dilakukan masa cuti raye :-)


utk white Dip : aku dah ubah plan, aku rase aku mmg tak punye byk mase utk siapkan 200 cucuk. kegilaan akan menghantuiku...huhu. aku hanya mampu dpt buat utk 100cucuk je utk majlis nikah. dan aku terpakse beli siap bunge telur utk 200 VIP guest. planning ini terpakse sbb aku mcm tak cukup masa dan budget. terkejar2 nanti...owh tidak!
design yg aku buat ni dr bunga sena , okla ;-) utk souvenir mase nikah nanti.


utk bunge tgn : mase nikah , aku mampu celup bunge sena color pink. utk bunga lain akan dibuat cuti raye nanti ;-) sikit2 buat lama2 siap...huhu.


survey tempt brg2 bunga Dip,kami dah jumpe kedainya di bandar muar. boleh la..nak dibandingkan dgn price kat kl mmg la muar mahal sikit. dawai utk bunge, murah la jugak, leh beli sikit2. En Jawe, byk bg idea dan bantuan serta sokongan.. yer,syg boleh buat,insyAllah :-) terima kasih abg :-) sbb aku ni selalu mengomel, boleh ke syg siapkan ni ? huhu..


to be continue Part 6...


Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 sharing & caring:

Miss Shareeda said...

wah.. kagumnya saya.gigihnya awk nih..chaiyok2. . heheh..

NurulShigim said...

Miss Shareeda : tq ur support! hehe..gigih sbb sy dah terjatuh hati dan minat nak siapkan..huhu..
chaiyok!!hehehe

tggu part 6 ek..

ieja said...

nurul.. bestnye..da banyak da siap eh? ieja baru merangkak nak blaja..ehehe


* skang nurul da balik UPSI ke?

NurulShigim said...

eija: nurul pun buat sikit2. hehehe. takpe,belajar satu hari pun dah ok,lame2 nanti eija dh pandai ;-)

ah,skrg dh kat upsi.

watiehusain said...

walawehhh...rajin tul..pasni leh ajar akak laks...ahakss..

NurulShigim said...

kak watie : :-) boleh ajar, xde salahnya, sekali kite dah tau buat bunge telur,ape2 bunge telur pun kite akan tahu buat. nanti ..tggu bulan 12, sy dtg butik..nak fitting baju pengantin..heheh.

my wedding boutique : watiehusain :-)

will my dream come true...heheh

ieja said...

erm boleh jer nurul... ieja bli kat jalan TAR.. kdi bunga reben..

tu la.. kotor2 tgn..hee.. lawak la.. :)

NurulShigim said...

eija..tq :-) kotor2 tgn..senang bersih xpe material dip tu.

yg sakit jari tue sbb tercucuk dawai bunge2.huhu