Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

~GENAP SEBULAN~

 Salam,

Hi my followers,
Rasanya  sy sudah semakin lama tak mengepost entry..sy ade 3 hutang entry yang tak dipos2 kan lg..
Sempat bukak emai..belek2 fb...pas tu bukak blog tp mampu bc komen je..itupun klu sempat nak reply comment...huhu..maafkan aku wahai blog..bukan niat nak melupakan tp..aku punya byk cerita nak diluahkan tp kesampaian lg...broadband pun lum beli..insyAllah aku akan usaha beli..huhu..
Fail ROS 2 kene siapkan jgk this week...seblum 15/16July dah kene submit...gile ke idak..huhu..dgn dh mula latihan mengajar..nak siapkan lesson plan, dgn kelas yg byk..12jam..khamis paling hari yg memenatkan...redha je la..nak mendidik ini lah masanya utk menguji ketahanan mental dan fizikal...

Entry kali ni tak leh nak taip2 pjg2....kebetulan je ari ni, rabu feel free time..bolehlah meronggeng2 dlm tenet ni..hehe.. actually entry yg sy hutang tu, sudah tentu la pasal hari kawen kami kan...dh genap sebulan dh...alhamdullilah...esok2 je la yea sy postkan entry tu..bak kate birasku, pengantin lg sbb inai lum ilang lg kat kuku..huhu..ade mase lg nak post kan entry tu..harap2 tak la membosankan blogger lain membacanya..hehe..
For the overall, secara ikhlasnya..mmg sy puas hati semua2nya...paling suke makeup oleh mak andam tu...very nice, dan aku nmpk anggun dan ayu sekali..
Cuma tak dpt nak bual2  lama2 dgn sedara mara yg dtg jauh, kwn2....pengantin mampu tersenyum je..aku ni suke berckp ..byk ckp..peramah..tp bile tak dpt nak bual lama2 ..mcm rase terkilan sgt..agak2nya bile lg nak jumpe..owh ya..majlis kawen adek aku nanti...tak sbr nak prepare utk die plak..

Alhamdullilah..seperti tajuk diatas tu....dah sebulan dh kami kahwin...tak sangka dh kahwin...tp hidup berjauhan..perit dijiwa, hanya Allah sahaja yg tahu...asal aku nk terpejam mata, mesti terigt masa nikah dulu, langsung tak sedih..maybe depan org...tp bile rase sunyi baru rase betul2....yg aku betul memerlukan abg disisi..memberi aku kekuatan...setiap kali call.....sayu dihujung panggilan...abg berusaha utk menceriakan aku...aku ttp mengalirkan air mata...dan teruss mengalir..


Semua pasangan yg berkahwin, yg halal disisi Allah....pasti mahukan zuriat yang cantik,molek, cerdik dan sempurna...seperti kami jgk..:-) kami tidak 'planning', tetapi menyerahkan kuasa pada yang lebih berkuasa..terima jika itu rezekinya..Aku tertanya2 adakah aku bunting pelamin?Perasaan kuat mengatakan Iya! mkn berselera...apa jua aku mkn..kecuali pasir dgn batu la kan..ke sbb aku happy dh berkahwin..tak kira la aku tgh pratikum ke ape...tp klu dh rezeki yg DIA bagi..aku sanggup rela berkorban..

Tapi........sangkaan aku meleset sgt2....sgtt...adakah aku mengharapkan? tidak...tp aku mahu...
Sebelum alik ke Muar last week, mlm tu aku beremosi..emosi sgt2.....abg sibuk perli aku, awk ni pembawakan bb ke?? 
Smpi dirumah, abg jemput di bndr muar..kami singgah ke farmasi guardian..* kalian mesti tau aku beli ape kan..siap mandi, solat..aku letakkan test tu...Oh tidak....after 1sec....aku terus baring mengadap ke dinding. dalam hati aku...abg, maafkan syg....airmata bertakung tggu utk jatuh saja...abg trus bukak pintu bilik.....mcm mane syg? aku mengelangkan kepala dan terus  memeluk seerat-erat abg.....maafkan syg abg...syg tak ...sy tak pregnant pun.....knp syg tak pregnant abg?? syg tak leh pregnant ke?? abg terus mencium dahi aku..laju air mata mengalir..teresak2...abg puas memujuk...abg cool..kan abg dh pesan, syg tak leh mengharapkan...kuasa Allah..rezeki dia yg bagi..tp abg...dh takpe..kita cuba lg..Insyallah syg...

Esoknya, lepas kemas umah, dapur dan selesai mencuci baju2..tgh lipat2 baju dlm bilik..rasa lain mcm yg kuar...omg, mmg tandanya aku akn period bulan ni...cuma lewat 2-3 hari je...rase jatuh luruh hati ni, sbb mula2 tau tak pregnant..ok la kan..maybe lmbt lg leh tau...ghupenya..mmg period...terpaksa la mintak adik bongsu abg, nak pad mak usu?...mak usu tercengang je, dn ckp..takpe kak tie, ade masa lg....tabah je la aku kan...
punye la kepalang sakit senggugut aku kene ..hanya Tuhan je la yg tahu..org kate org nak bersalin, mcm tu la rasenya..back pain...owh lagi la...tersedu-sedan menangis sorang2 atas katil..abg tak de lum alik keje lg..

Abg alik keje, terus mendptkan aku..terus mencium dahiku....sbr syg, laa tu je rupanya...sakit sgt, kite g urut..
terus g urut..kak eca ni rupanya pandai urut kira bidan org bersalin...kak eca anak kpd tuk yah, mmg aku biase urut dgn mak die ni..asal senggugut je g urut dulu...mmg kes aku skrg ni, senggugut agak teruk sikit...kak eca urut aku satu badan...badan mmg penuh angin..dan sengkak sekali...bile urut tmpt peranakan tu..mmg bengkak belah kanan, cramp sbb senggugut la ni..kakkkkk...sakitttt..sedikit aku menjerit sbb nak tahan sakit..kak tu urut sambil ckp, boleh mengandung ni..masa pjg lagi..rahim ok...aku tersenyum, insyAllah kak :-) aku amek ubt jamu tradisional dgn kak eca bg air yg sudah dibacakan utk minum dan sapu kat perut klu sakit...

alhamdullilah...hingga hari ni ..selera mkn semakin berselera dan semakin pulih...insyAllah, nak tgk sebln ni, mcm mane keadaan senggugut ni...


next story to be continue..


Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 sharing & caring:

MyRule said...

err.. relaks ye..baru lagi kawen. Jgn stress tau. Kalau nak check pregnancy tu better tunggu period delay seminggu dua dulu. And make sure la test waktu pagi baru bgn tido tu.. Good luck ye..:P

w.a.n.n.o.r.f.a.d.z.l.i.n.a said...

Jgn stress dear...byk masa lg..saya pun cam awk jgk..ingtkan prengant aritu rupanya nan ado...period je sudahnya.hehe..

xpela...truskan berusaha..aja! aja!

Zahra Ashiqin said...

kak rule, thanks..sy pun br tau pg2 leh check...hehe..excited sgt sy ni..

wan, thanks..skrg dh tak stress...huhu..tuela..masih byk mase lg..insyAllah...

aja,aja..fighting!

^^mrs.deana^^ said...

brsbrlah wahai pn.cgim...s'sungguhnya rezeki 2 akn ada ble2 msa saja...kte hnya mmpu b'serah..jika dtg rezeki 2 pd kte,alangkah b'tuahnya ktekn??

Zahra Ashiqin said...

yea,pn D, aku dh ok..jgn risau..hehe..
thanks.. bertuah kan kite ..insyAllah, masa masih pjg lg..