Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

Im sick :--(

Hari Ahad 26/11/06- aku mengidam nak mkn mcm2..abg lambat tak jemput atie gie tolong abg berniaga...so dlm hati aku kate mesti die dah terlambat sbb tue die tak jemput aku kat umah...lastly aku nengok cite ali setan 2...kelako gile..cite lama tahun 80 an kot..Asmida aku cinta pada mu....haha...
Jam dah 5.00ptg,knp abg tak call atie lagi nih...hati aku dah risau..maklum lah aku mane lah pki hp,abg tak bagi pakai so aku x leh lah guna..xpi aku mintak sgt dgn die yg aku nak abg belikan num baru utk prepare ke kl nanti...sbb aku stay kat umah mak long aku..kan abg asyik call umah mak long,bengang aku lah kan..
Lepas balik muar,atie janji pulang balik num hp pd abg ye..
Abg bawa atie mkn KFC,sbb abg dah janji nak bawa Atie hari Ahad..nasib baik abg ingat..hehe...set num 5,origional...ermm...aku mkn 3 ketul..abg mkn seketul je..lunch hari tue aku mkn asam pedas dr umah atuk,my sis bawa balik umah..yelah dah lapo gile tggu abg...aku minum satu gelas tinggi air strawberry FN..sikit aku tak tinggal utk abg...hehe..sorry abg..lupe lah ingatkan abg tak nak..hehe..
Mlm ye kitaorg keluar,terasa plak tekak aku nih nak mkn mee siput...xpi mee siput makcik tue xade plak ari tue..sedap gile sambal mee siput makcik tue buat...so abg beli yg kat lagi satu tempat..aku rase mmg tak sedap sambal ye xpi aku bedal je labu..beli air mata kucing...lepas tue aku mintak abg belikan kacang putih....terus balik umah mak abg..tengok tv terlelap sebelah kaki abg...sbb nengok tv bersila kaki...Sayang,bangun..abg hantar atie balik..mengantuk ye...abg rase tangan aku..knp badan atie panas nih? aku tak rase ape2 pun..abg call..abg kata klu ade ape2 call/msg abg tau..pukul 3.30pg aku bangun sbb sakit perut lepas tue muntah2...ulu hati aku sakit gile..byk kali muntah2..penat dah..tido pun tak leh..aku nekad smpi pagi esok aku nak tggu abg ambik atie terus gie klinik kesihatan kat pesta..huhu..Doc bg m/c satu hari je..ramai jugak patient tp aku kate tak tahan so aku masuk dulu dlm bilik doc..no giliran aku 48?..jenuh nak tunggu,nasib baik aku kenal Pak cik salehah,keje kat klinik tue..Doc tue boleh buat lawak ngan aku plak..ade ke die tanye aku awak mengandung brape bulan..kepala otak die...aku saman baru tau...sy kena gastrik lah Doc...lepas ambik ubat terus balik umah mak abg..sbb rumah aku tak ade sape nak jaga aku,abg masakan bubur...dah lah abg sibuk siapkan brg nak berniaga,kesian abg...lepas mkn ubat pun x reda jugak sakit aku lagi2 kat ulu hati...aduh...Hanya Tuhan saje yg tahu sakit yg aku alami..aku dah nangis tahan sakit...minum air garam pun tak ok jugak..air lagi byk keluar ade lah..muntah je klu makan...smpi 5.30ptg baru abg bawa atie gie hospital terus masuk wad kecemasan ringan...mmg jawapan ye masuk air 1 botol ngan suntikan tahan muntah...aduh,sakit ye kena cucuk jarum yg beso tue..siap aku nengok air nih nape tak masuk dlm badan aku rupe ye position tak betul...urat aku kecik sgt..abg masuk kejap kat dlm..Abg tunggu atie tau kat luar..ye sayang abg tunggu abg tak gi mane2 pun lagipun hujan kat luar..hampir 2 jam lebih aku kena tahan...bila lah air nih nak abis..boring gile aku menunggu..asyik ingat kat abg je...Pukul 8.00mlm abg baru mkn,kesian abg baru nak makan..abg suruh atie mkn tp tak leh masuk lagi lah abg..atie rehat je kat umah abg..abg jaga atie,abg tak ke manapun..ade kat sebelah atie..Badan aku panas semula,abg suap mkn bubur dekat pukul 12.00mlm n then mkn ubat lagi...aku muntah lagi...balik umah aku terus baring kat katil aku itupun abg call lagi..risau sgt die kat aku..tidur pun aku tak lena..asyik sebut nama abg je..

Pagi tadi aku pergi ambik ubat lagi kat hosp..lepas tue abg bagi atie mkn lotong tak ade sambal..lepas ni aku kena minum susu...actually aku tak suke minum susu..geli..aku masuk keje pukul 1.30pm..

Buat Abg,terima kasih diatas pengorbanan abg menjaga atie ketika atie sakit..Atie tak boleh bayangkan sekiranya abg tiada disisi atie...Abg sanggup memberikan atie yg terbaik..Terima kasih sekali abg...I Love u So much

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 sharing & caring:

:::aTie::: said...

sis, pasni blh chat kat blog kiter...
ader chat box...
hehehe....

Fernaiza said...

ye lah tue...expert ek skrg...