Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

Pagi Jumaat Yg Indah...


Pagi yg indah...Aku suke dgn hari jumaat...Jumaat,hari yg penuh makna..Alhamdullilah,pagi nih semua berjalan lancar..
Pic kat sebelah nih di 'capture' Friday last week...Atie ko nmpk mcm 'cute' je tp sis rase sis lagi 'cute'....hahaha..im joking :-p

Pagi nih,aku masuk keje pukul 9.00am..abg beli breakfast soto so mkn kat ofis jelah ek sbb Sis Visa pesan yesterday night to bought soto today..
Aku dah agak abg marah pasal aku beli kasut lagi..muke die serius..takut aku..Aku pujuk die balik..."Kasut murah je, xade lah mahal sgt pun"."Atie gune duit Atie sendiri"."Atie dah belikan abg body spray". "ermm,nice...pandai syg pilih".."Terima kasih,syg".



Terperanjat aku bila aku open inbox msg hp abg...ade msg utk aku ke? Itupun abg baru nak bagitau ade org tanye pasal aku, its abt job. "Bile org tue call abg"? (Mase nih tgh tggu mknan kat Restoran Cindai). "Org tue call tghari,abg tgh sibuk, so abg suruh die send msg je".."Die ckp ape lagi"? "Dia kate dr jabtan perhotelan..kat Klang,Selangor". "Jauh ye...abg bagi atie pergi keje kat sane"? "Pergilah,klu atie nak..abg tak kisah". "Huh! tak kisah atie pergi"? "Look me,abg...dont be hipokrit ok,plz"? "Abg terlalu ego..abg ade perasaan egois,plz abg jgn lah mcm nih,ok". "Atie tak suke,syg"."Abg kate tak risau klu Atie keje kat sane". "Abg tipu diri abg,sebenarnya kan". "Dont said that u tak risaukan sy".(Abg terus diam membisu dgn muka selambe dek die je,geram ye aku). "Org tue panggil atie 'Nurul',mcm dah kenal biase je"? "Abg,Im already told u syg..I send my resume to my friend,so die tolong sebarkan je my resume". "Ermm,abg plz..Im dont want to fight with you abt this,its small matter,k syg". "Abg nak die panggil 'Atie' "? "Abg pun rase kekok kan nak panggil Atie 'Nurul',rite"? "Mane bleh sy letak nama samaran 'Atie' dlm resume sy".



"Actually,Atie sengaja send resume dlm internet.."Atie nak tgk kemampuan dan qualification dlm bidang Atie nih.."sejauh mana nasib atie sehingga org cari utk bekerja dgn mereka".
"Patutlah abg tanye atie pasal keje..."Atie,klu Atie dpt keje jauh Atie nak pergi ke"?
"Syg, Atie dah janji ngan Abg..Atie tak kan pegi jauh tinggalkan abg,k"?
"I Love U so mUch",Abg". Muah!

Lunch hour td dengan abg..ape lagi mkn asam pedas...hantarkan brg mama Avon kat kilang..gelang kwn mama hari Isnin kot..duit aku tak berani nak bagi..takut mama nak gune so aku tak ambik lah gelang tempahan kwn die tue...
Abg kepada abg aku pindah rumah baru..kesian abg kena tolong...xpe,nanti kite kawin..lagi ramai org tolong kite...Ayah si muqris lah...geram ngan budak kecik tue..nakal....die pandai nyanyi lagu my heart...umur die nak masuk 6 tahun...mase aku kenal abg,muqris umur 2 setengah...klu dtg umah mak abg...menjerit lah die nmpk aku...."Makcik Atieeeee"...."ye syg".....aku suke bawa die gi tanjung,main buaii,gelongsor..gie mkn2..










www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 sharing & caring:

:::aTie::: said...

Nafsu mengatakan wanita cantik atas dasar rupanya, akal mengatatakan wanita cantik
atas dasar ilmu dan kepandaiannya, dan hati mengatakan wanita cantik atas dasar akhlaknya.
Kejelitaan wanita umpama sebilah mata pedang yg mampu memenggal
leher seorang lelaki.

Fernaiza said...

ye..ye aku setuju ngan kata2 diatas ini...