Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

~ 1431H ~

Salam buat semua :-)

Semoga kalian bertambah rezeki, azam dan matlamat yang baru di alaf baru ini.
Aku jua sebagai manusia, yang sering melakukan kesilapan terlupa serta lalai, bermohon agar aku dapat membaiki segala kesilapan yang telah aku lakukan, Maal Hijrah..memperingati penghijrahan Nabi Muhammad dari Kota Makkah ke Madinah pada tahun 622 Masihi. Membuka pintu hati kita untuk menjadi manusia yang lebih baik dan lebih bersyukur dia atas dunia ini.Semoga penghijrahan kita akan memberi kebaikan kepada kehidupan kita semua. Amin.

Tinggal lebih kurang seminggu lagi untuk aku kembali semula ke Tg Malim bersama2 rakan untuk semester akhir di sana dan lebih kurang 5 bulan lagi untuk berpratikum. Di saaat ini, aku masih menunggu notis pemberitahuan keputusan akhir peperiksaan semester lalu. berdebar-debar rasenya..insyAllah :-)

Alhamdullilah...aku dah kemas rapi2 elok2 brg2 bunge telur tue semua, setakat ini aku dah siapkan 80pcs sahaja, lg 120pcs hanya rangka je siap, nak celupnya rasenya bile ade free mase.Aku dah buat sedaya yg mungkin, dah simpan dah dlm kotak. lega rase hati bile dah siap. Tak dpt nak amek gmbr sbb camera tak berapa best la...hp je,tak jelas sgt. nanti ek dilain entry plak, seperti dijanjikan di entry part 7 nanti ok :-) sory beb:-)
Rasenya persiapan kawen utk bulan ini, aku akan ke nagoya,bp.insyAllah,utk beli kain langsir untuk bilik pengantin dan kursus kawen pun setel.
Dengan seronoknya, bln 1 leh update buku bank :-) alhamdullilah, rezeki menabung,sikit2 lama2 jadi bukit...weee....Bln 1 leh la nak beli brg2 hantaran yang tergendala, semakin dekat hari..semakin ade mood nak beli..selagi x,selagi tu malas nak naik shopping complex...huhu. Bln 1 nak jumpe mak andam tu sekali lagi, nak update ape2 yg tertinggal dgn nak tunjuk fashion baju sanding nanti, abg dah nak byr deposit. nanti aku update di lain entry ye tentang pakej yg diaorg bagi kat kitaorg...mmg berbaloi!baloi!

hee..aku dah potong rambut! rase ringan kepala aku bile dah potong rambut, layer dan bagi nipis sikit. rambut aku tebal sgt, klu pakai tudung kene ikat dan sanggul...sakit kepala terperap dlm tudung. at least pun dah pun potong ni leh gak ikat tp tak lah tercerut...smpi dah nak kawen nanti, pjg dah lagi rambut aku.
Semenjak berita kat tv, JJ melaka meletup sbb saluran gas pecah, aku terus batal niat nak gi sane. xpela, bg semua ok..aku g nanti satu hari nanti. Ade hikmah semuanya...

Dan tepat kul 6ptg, khamis ...aku duk menghadap tv, ape lagi..sokong malaysia vs vietnam la kan, bola sepak.huhu..semenjak bile tah suke...tetiba mcm best je kan nak layan. yayang aku lagi bgtau dr semlm, kul 6 abg nak ngk tv, bola sepak..die tgk kat uma die..aku layan kat uma mama dgn papa. papa aku pun balik awal dr keje,5.30 dah smpi uma, semata2 nak ngk bola sepak. Hebat, separuh mase kedua, malaysia gol 1....alhamdullilah, Malaysia menang! 1-0..hehehe....skuad harimau!

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 sharing & caring:

faratul said...

tula jj.. frust tol! bila tau jj baru nak bukak, nak g jj lame pon maleh je..

Rosli Arof / Foto Republic said...

layan je la...hehehe.
apapun salam Maal Hijrah :-)

NURUL said...

salam maal hijrah

NurulShigim said...

bile la sy dpt ke jj baru..huhu

salam maal hijrah utk kamu semua :-)