Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

P. R . E . V. I .E.W

Seminggu dah rasenya , saya tak men'coret'kan ape2 dalam blog kesygan saya ni :-)

Firstly, preview ttg ari Jumaat , spt biase, abg tak berniaga ari ni, so kewajiban dan kebiasaan kami akan lunch sama2 ari ni kat luar, semestinya kedai asam pedas muar.
Dan siap2 kan barang2 yg saya dah kemas yg dah packing dalam box dan seal, utk disimpan di rumah atuk saya, rumah dan bilik saya tgk dah rase 'semak' sgt dgn barang2 persiapan kawen saya. bwh katil, tepi katil, dgn bunge telur lg...brg2 itu ialah : utk deco bilik,bunga hiasan, kotak2 bunga telur saya :-)

Alhamdullilah, aku dah 'continue'...mecelup dip, dah 2-3 kali agaknya aku duk serbu kedai yg jual dip tu, geram dan...bile la aku nak siapkan ni??..aku sambar je kaler gold dulu, aku dah tukar plan, 200pcs akan jadi ade 2 color ;-) 'ape2 la cik shigim, janji ko puas hati ' hehehe, selalu mcm tu.......abes tu color dip putih tak de pun sampai2 lagi..ijo dip pun xde lagi..so td dah celup...duk tgk tv, 'tenyeh' la sekali membentuk bunga :-) 'perlahan2 cik shigim, insyAllah..'

Sepatutnya, 12 dan 13Dec ni saya dan en yayang kene kursus kawen...postpone plak...bukan kami yg postpone kan ye, pejabat agama daerah muar yg cal, siap sms lg, postpone next week (19&20Dec). Xpe, kami tak kisah, nasib baik next week, buek nye den dah balik sy, bile lg nak gi? den tak sempat la nak balik terkejar2 ni...ameen, nasib baik :-) xpe, mereka pun manusia, ade perkara yg kite rancang kadang2 tak mengizinkan oleh Allah S.W.T....seperti la berita mlm td, pengantin lelaki maut bersama parents dia semasa perjalanan balik dr bernikah.....Ya Allah, kau tabahkanlah hati isterinya, ameen. Bagaimana perasaan dia ketika itu? Menjadi isteri yg sah dalam beberapa minit sahaja, kemudian.......suaminya dah tak ade...ajal ditgn tuhan. Dan kita masih kene bersyukur kerana kita masih menikmati dunia ini.

Aku sedang nak belajar dr seseorg utk menjahit beads, dpt asasnya...senang la den nak diy :-) Aku semakin seronok plak skrg utk diy...kalau leh semua aku nak diy....daya ke ko shigim? x daya den...naik cuti semester ni, aku dah kene tumpu2 betul kt final dan aku mesti mantain utk pointer...cannot main2, nanti yayang marah sbb aku malas belajar....
Baju nikah dan baju hantaran kitaorg siap tengah bulan depan...tailor tu kate bukan senang moi mau jahit kain jenis ni, kene slow, hati2...nasib baik ko paham ayu..hehehe, kain byk mhal woo, that's why u kene hati2..hehe. berangan2 ye aku, igt bulan ni dh siap, so leh la leka2 aku  nak menjahit beads nak tambah sikit kat baju tp....naik cuti sem, itu aku tak janji la aku leh buek ke idok...aku try la,insyAllah :-) nampak gayanya klu tak de angin ke ribut ke, aku tempah kat orang jela. Layah aku mmg tempah, itu den tak daya la nak buek, cuma if ade kain lebih dr baju nikah, aku nak potongan dr tgn kak izan...cuma tambah beads je, if tak de kain lebih, aku tempah baru je la kan... :-)  abes cerita......

Lagi satu yg aku duk fikir2 kan.....hal final project semester 7 ni....poning2, ape den nak buek ni tuk final? adui, final bebas? minggu pertama dah nak idea? proposal lagi......idea TVC......? Ape aku nak buat ek? korang2, ade idea2 tak? ok, sy terangkan joc spec sy ye, sy ni student visual communication, majoring in advertising dari Universiti Pendidikan Sultan Idris.so ape yg relevent utk final project saya? saya dah kebuntuan ni sebeno2nye......bantula saya..terima kasih :-)

Rase seronok sgt dan dpt ilmu bile bc2 blog2 yg aku sempat click...yg tgh pantang bersalin, bride to-be...aku paling teruja bekas telur vintage tu..rm1.90 je kau....bagi aku borong,best tu. Jayajusco baru kat melaka sentral lagi la menerujakan aku.geram je 17 dec ni dah open, best sungguh. dan sedikit ilmu ttg kursus kawen, bakal pengantin di johor,  alhamdullilah...aku mmg rajin membaca, serba sedikit ilmu aku peroleh dgn membaca blog, pengalaman kalian memberi sedikit dan kongsi ilmu kepada saya dan semua org. terima kasih semua bloggers!

Dan aku skrg megilai game dinner dash 2, gile.....layan mende tu, dah level 13 pun..eheheh, mesti berjaya punye..hehe.

Pasal kad kawen plak ek sy mau cerita, aku dpt email dr seorg blog iaitu http://warna-i.blogspot.com/
mula2 blog tu just ttg souvenirs yg mereka jual, menarik jgk blog dia...aku suke :-)


credit to : Cuckoo Prints
http://warna-i.blogspot.com/


aku sudah terjatuh hati dgn design kad kawen die, white pure suci gitu. tak tau la berapa skpg. aku quote, klu pricenye memberangsangkan aku...insyAllah :-) satu design tue, kene plak dgn theme color aku..bile tgk kad ni terigt kat kad kawen parents aku..putih mcm tu, sweet je... 


 credit to : Cuckoo Prints
 
anyways, guys...i need to go sleep.. will be continue.....insyAllah :-) maaf lambat masuk entry ye kwn2..kunun2 sibuk dgn preps...eheh.

note : x sabar utk entry part 7 and part end utk bunga2 telur diy saya ;-)

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 sharing & caring:

ieja said...

wah.. tahniah.. banyak jugak yang da selesai.. yang xsiap lagi tu, xpe, buat pelan2 eh..

NurulShigim said...

kak eija, kite nk jumpe akak...

Siti Hajar said...

tu baru diner dash 2, ada 4 @ 5 game dia..memang best game tu..

nant hajar nak g JJ 17 hb ni..mari ramai2 serbu!!!:)

ieja said...

nurul.. boleh je jumpa.. nnt da blk cni gtau la ye..kita jumpa..

NurulShigim said...

jj baru meletup...saluran gas meletup sgt kuat..

kak eija, awal bln 1,nurul dh kat tg malim dah, so leh jumpe akak eh