Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

ho...ho..horayyy! UPDATE

duduk diam2 ye, smpi mase nanti, 'kamu' akan dikuarkan...hehe

saya dah berjaya 100% menyiapkan bunga teluq (part6), yg color gold yg glamer tu :-) cr kotak besar dah ,'mereka' sudah disusunkan dan akan disealkan elok2, seterusnya disimpan di tmpt yg selamat, insyAllah :-) 80pcs siap

utk bunge teluq 200pcs tu akan di'update' utk entry yg lain (part7), buat mase ni, saya sudah nmpk bentuk jenis bunge tersebut, sy sedang berusaha menyiapkan rangka2 bunge tersebut. insyAllah :-) 320 rangka sudah berjaya :-) tinggal 480 rangka je lagi masih lum gerak. celup pun belum abis, sbb sy kehabisan stok color dip.

dan sy merajinkan diri, buat bunga tangan utk hari nikah sy nanti, color pink+gold. alhamdullilah sy berjaya siapkan. sudah simpan elok2 :-)
tadaa...so lovely, dah simpan...tggu hari yg bahagia :-)


inilah buku kesygan yg menjadi rujukan aku ketika saat memerlukannya..
actually hadiah dr adek perempuan aku,ct :-)

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

12 sharing & caring:

Siti Hajar said...

jj baru blm buka, hajar g kat jj lama..
lawa bunga tgn, kira x pki fresh flower la yek..:)
susah x nak wat?
mana lagi mahal, fresh flower ke atau yg biasa..hajar nak jimatkan kos ni..

NurulShigim said...

owh, tuela...sy nak tgu jj baru bukak, mesti best kan..

tq :-) bunge tgn dip ni utk hari nikah, utk sanding, sy guna fresh.

sy buat sekali tak jadi, itu sy buat sekali lg.ikut buku..insyAllah,usaha tgga kejayaan :-)

color dip sebotol 15rm,dawai tu leh beli ikut berapa byk kite nak.
biase bunga segar, rm60 siap.
so camne hajar? try la diy bunga dip tu, xpun, leh guna material lain, kain stokin ke?

f i f i said...

cantek nyer bunga tangan kamu :)
laen dr laen.. ehhe..
tp fifi tak pandai nak gubah sendiri la.., keras je kot tgn nih.. ehhe :))
buku ape yer yg kamu refer?

faratul said...

jj baru will open soon on 17 dec.. sy mau serbu on the 1st day.hehe

btw sy link kamu ye..

ieja said...

wa.. cantik bunga tangan tu nurul.. menarik..hee.. congrats..

NurulShigim said...

to fifi :-) welcome. 2 kali sy wat, mula2 kecewa gak..tp menekunkan diri, stgh hari menghadap buat bunge tgn dr material dip tu. sy guna bunge sena, fifi le guna bentuk bunge lain klu nak.

boleh,kamu leh wat, u try n error, insyAllah :-) u can do it,dear!

ok buku tu : variasi hiasan hantaran oleh nusra rahmat. mcm2 ade dlm tu, dr asas buat bunge telur smpi la ke hantaran.

hi faratul :-) thanks dear :-)ok sy link kamu jgk ye..

hi kak eija :-) bz ke? hehe, terima kasih akak....akak, next year kite jumpe nak?

Rosli Arof / Photografik said...

baru nak dtg tolong, dah siap plak..huhuhu...

NurulShigim said...

to rosli : eleh.....ye la tu :-p

NURUL said...

rajinnyer...dulu akak time kawin semua beli siap jer. malas punya pasal. hehehe

NurulShigim said...

to akak nurul :-) terima kasih, ini pun kak time cuti sem je dpt tumpukan perhatian. tunang sy suke sgt sy diy..huhu

ckin said...

cantek bunga tangan awak.. saye dulu gune bunga span.. tp gamba xtawu letak mana.. huhu...

NurulShigim said...

cikin : bunga span? wah mcm unique je...mesti cantek.. tq:-)