Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

30days...sebelum kawen..

Salam...

Hi semua2..

Semakin hari...ticker disebelah kiri blog..semakin susut...sudah tinggal 30 hari je lagi tinggal beb...
kecut..x kecut perut ni..berdebar x berdebar ni...a'ah..amat kecut dan sgt berdebarrr...



Ape yg dh ko buat cgim? bape peratus dh ni preps wedding...egegegegege.... jawapannya, sy masih di tg malim, ape je yg aku followup , x abes2 followup...elo, walau i selalu followup tp i pastikan ianya akan dilaksanakan...waa,bukan main..hahaha.

Kenapa aku masih di Tg Malim? Sbb tggu en tunang cuti hari Jjumaat, kebetulan lori yg angkat brg utk ke Banting pun ari Jumaat......so sy masih disini..tinggal esok dh hari khamis..ade urusan lg ni, nak g beli buku rancangan pengajaran harian..nametag cikgu, tempah kat muar je la..nak amek paper tag tag..(seminggu dh kat kedai..huhu). Ni tgh sibuk duk pack2 kan brg, mane nak bwk alik uma, mane nak letak kat banting.. paper last ari selasa ari tu,alhamdullilah..dpt menjawab dengan baik. ( confiendent beb!)haha.

Ponek ni, kemas2 brg...beg baju ade separuh kene bwk alik..den x bj kat Muar, lg2 nak kawen ni...nak jgk letak sikit kat uma abg sikit.. sebelum kami meninggalkan tg malim tersyg ni, aku dgn kwn2 gi planning gi mandi sungai.....so sebelum kawen ni, aku request kat bff aku ni...ina, jom kite mandi sg kalumpang...mula2 mmg planing nak g hotspring resort...seronok2 tp pulus enggak ade dong!..huhu..yela, sudah berhempas pulas dengan degree show punye project last2, ade pihak yg SAMPAI HATI merendah2kan kami......xpe, Allah SWT lagi mengetahui susah dan payah kami...(tetiba emo plak kan aku..huhu) ape2 pun akhirnya aku abes belajar..

so..sambung alik cerita kami g mandi sungai.........jom layan gmbr2 kami di Sg Kalumpang, KKB selangor...





ponek nak tekan upload photos...hahaha...lmbt bebeno tenet mlm ni...lgpun gmbr ade tak bertudung..private utk kwn2 sy..kan ado den kene denda saman malu..hukhuk..
sebelum kawen ni la aku, last rasenya mandi-manda ni..lepas ni tak kot dh..yeke? haha
sebelum kawen ni la nak rase happy2 dgn kwn2..lepas kawen ..lain kot..kene terbatas sikit ..tapi kwn2 aku ni baik2 semua..syg mereka semua...alhamdullilah,pratikum mase dgn diaorg lagi..lagi2 bff i tu, Arina ;-)

balik uma tghari terus mandi......terus BAM..bam...tido......santak ke ptg..penat degree show tak abes lagi..hukhuk...sonok tido...selama ni tido selalu lewat...4.30 pg baru tido time ade keje la kan.......dpt rest ni..wala...kejenya tido je..hukhuk...

so.......mari cerita ttg kawen plak.......

Bakal kakak ipar ku sudah beli brg deco hantaran.....aku bile lg ni? plate dh ade..nak beli bunge2 je ni...den ade terjumpe satu gmbr ni..sebijik pinggan die dgn aku..tp color lain..meh jom kite ngk...saje nk ngk arrangement bunga tu je...simple..jimat rasenya..sbb tak byk bunge..hukhuk..

search : dr blog kwn senior viscom azidah ali

simple je..senang,mudah...ok..dh ade idea..gmbran...tgk je la diy utk deco hantaran ni..insyAllah
Kakak ipar ku dh call, tanye brg2 hantaran..dh siap semua den bg pd en tunang bulan ari tu..cuma nk tau bape dulang je...9 bls 11dulang...byk kan...utk aku tinggal 2 dulang je , manisan je..sama jgk dgn abg..tinggal manisan je..

ape lg mende yg tinggal 30hari ni nak wat?

souvenirs VVIP dan VIP dan sampai selamat kat uma bff aku kat seremban..so this friday, naik banting..terus turun seremban, amek bwk alik muo..tinggal nak tag dgn wrap je cantek2...tgk je la proses diy aku.. will upload later...bunga telurku pun yg putih tu..kene cpt2 abes kan..hrp2 tgn ni laju menyiapkannya...insyAllah.

skrg ni, aku tgh sibuk collect dan check guestlist...
ade yg aku tulis ade yg aku save dlm word...senang dlm word..terus print..terus lekat..terus pos...
ramai kwn2 nak kene igt..tak igt..dh aku dituduh tak igt kwn...hukhuk..
hari Jumaat ni aku dh mula edar kad kawen pd kwn2 upsi..dan jgk lecturer..pas ni tak kesempatan nak jumpe smpi majlis aku...im bz women dh dgn preps wedding..

my guestbook dan jgk arragement table deco utk guestbook...
poster dh siap print..3rm je..murah kan...
erm..utk dlm guestbook ade nak arrange layout utk quotes2 yang menarik dan jgk gmbr2 kami ;-) (nak jgk expose)..hahaha
mayb gmbr dr outdoor shoot pre weeding 21mei ni...
signage jln pun den tak print lg ni...coming soon.....nantikan..siap dh design..tinggal nk print je semua ni..lega hati lepas ni..

utk centerpieces jgk sy tak lupe... dh jumpe dh material..tinggal nak membuatnya ni...
idea ni dpt dr...tp dr blog kak anil..sweet sgt..simple dan mudah..123...hukhuk



sweet kan kwn2?sy suke..

dan..dlm mase 30hari ni...

den tak sabau nak jumpe mak andam......sudah tentu mau fitting baju sanding tu.
mesti..wajib...kene...well, aku tak ngk sepatah haram lg baju sanding ni..ape cite tah,color pun aku xdpt nak bygkan,tp aku dh bgtau color theme aku...dh abes jahit beads...tak tau la gaya ape designnya, aku percaya sbb die dh lama dlm bidang ni...tp secara personal, aku ni bukan jenis cerewet pun, janji selesa, kemas dan menepati ape yg aku nak..its ok kan...ade tak kene, mmg kene la kan...hahaha..garang x? hihi
nak tgk tudung sanding,spt mane akak tu ckp,ank tudung aku kene adekan.. ..dan semua2 yg berkaitan........i want it prefect! yg paling penting makeup gue..
ade cth dh..tinggal nak tunjuk je....bukan main cik cgim...hehehe..admire betul kat makeup kakak angkt aku ni..my bff jgk kat upsi...meh jom ngk..


kak natasha nama diberi : time mase nikah ni...cantek..cantek sgt..suke..suke..nmpk sweet je...erm...berangan jap la..mmg la i biase makeup..makeup dr org yg pro dgn aku yg amatur ni tentu berbeza...dan aku sudah mula berangan...adakah aku yg paling cantek dihari bahagia nanti? sudah tentu la....hihi..

dlm mase 30hari ni la jgk...perkara2 yg perlu kami buat...

settle deposit...segala deposit dan payment.....
kompang lum book lg......(geng mane ni nak cari ni?)
shopping brg2 kecik2 utk deco hantaran, nak spray meja solek, brg kemas aku, cincin abg...dulang pahar.songkok abgggg...alas dulang..carpet..
lauk2 utk jamuan nikah & lauk beradab..
amek langsir..
amek veil aku..
amek telur pindang..nak masuk dlm bekas..bunga telur...
amek coklat yg ditempah utk hantaran abg
dry cleaning baju nikah aku...
amek bj mama kt tailor..
amek langsir..
bungga manggarku..pasang signage jln...
setup bilik pengantin..setup uma..
pos kad..gi uma2 kwn2..sedara..anta kad...
paling penting...kami cukup tido.....minum air suam cukup..
dan appoitment dgn dentist..
spa dan facial treatment...

dan akhirnya.........insyAllah...semuanya akan berjalan lancar.....amin..


Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 sharing & caring:

farahfatihah said...

wahhhhh tinggal sikit ari je...moga semuanya smooth sailing yer dear n ati2 tau..darah manis tu hehehhe

farahfatihah said...

wahhhhh tinggal sikit ari je...moga semuanya smooth sailing yer dear n ati2 tau..darah manis tu hehehhe

Squarecut Ring said...

tak sampai sebulan je lagi. Good luck dear. ^_^