Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

im tired but im....

Salam......

Hi.... Actually this entry dh 2 hari yg lps sejak smpi muar hari jumaat lepas...duk taip2...dah pjg hingga ke penghujung......igt dh save..click back....erm...ponek den, terus frust..hampeh tul..internet putus...siot betul...penat aku menaip last2 burn gitu...x dpt nak kongsi kepenatan dr entry ari tu..tp takpe, kali ni sy tegar utk menaipnya sekali lagi...berkongsi sedikit pengalaman dan kepenatan yg aku lalui skrg...

Im tired but im happy ..because this comin soon is my weeding day.....insyAllah..my dreams will come true......

Sejak smpi hari jumaat lepas, en tunang jemput aku dr tg malim, membawa semua brg2 alik, yela kan...dh abes belajar...hehe, turun banting sbb nak mskkan brg2 kat uma sewa, siap dh byr deposit..lepas tu turun seremban sbb amek tembikar2 comei sy tu kat uma arina, singgah melaka, sbb lapar..alhamdullilah smpi la kami hampir jam 1 pagi...mmg mengantuk gile...tak larat dh mata, abg duk tanya2 kite, ajak berbual..aku dh belayar dibuai mimpi dlm kete...huhu. 

Esoknya, aku tak bersenang lenang, bergoyang kaki...terus memunggah mengeluarkan harta karun, brg2 kawen...g uma atuk pun kuarkan brg2..tgk semua brg2 persiapan...checking bilik pengantin..ade mende nak aku siapkan dlm bilik pengantin ni......

2-3 hari mmg sibuk menyiapkan menulis kad2 jemputan kami........nasib baik ade guestlist..penting tau kwn2 ni..mesti ade...mengumpul semua nama2, alamat2 yg kenalan ,dh siap pos dh..dekat 50kpg diposkan ...penuh dah buku guestlist,aku mcm operator telefon, conteng2 dh..tanye kwn2 lain , ejen jejak kasih...huhu..aku ttp igt kwn2, tp tak tau kwn2 igt ke aku.huhu...dh nak kawen br nak cr kwn..biase la kan..dh lama tak jumpe...asyik2 tukar hp..paling senang, cr je dlm fb...detect lg cpt..kan...hehe.. ( skrg ni dh settle dah kad kawen, hari2 aku kuar, g anta kad, menjemput org, mama dgn papa pun sama, diaorg baru alik dr jb, jumpe2 sedara belah mama kat jb, buat nendaku atuk mak (mama), klu atuk mak rase nurul ni cucu mak, mak jemput dtg, mama dh berusaha cr mak, tp mak ttp dgn pendirian mak..maafkan kami:-( , ttg cerita ini, biarlah berlalu...aku pun tak paham, knp..dan mengapa....

Selama seminggu dh kat muar....ape sedang den tgh buat persiapan.....

kad dh anta ,settle!
tempah coklat & kek brownies dgn pn olyn, settle! 72rm 3jun amek!
langsir bilik pengantin, settle! cantek sgt color, gold. 40rm
baju hantaran 1 set (bj aku yellowish) & sampin nikah abg ,anta dry cleaning, settle!
kain nikah,settle! cantek sgt...bj hantaran abg ondeway,nextweek siap.
fiiting bj sanding........cantek sgt..gold&cream..settle!
discussion dgn mak andam ttg perjalanan majlis..the concept spt yg aku nak, settle!..meletops vip style, bak kata mak andam..huhu. pelamin deco , bilik, meja beradab, seminggu sblum hari peristiwa..akhir bln mei.
deco hantaran, pilih concept, pilih bunga, piilih color..lastt..jeng..jeng..settle! ondeway tgh mengubah dan mencantum bunga.. bajet rm200rm
alas dulang lining, nak tambah labuci juntai2.ondeway, jahit sendiri.
dulang pahar dh tempah..11dulang..lum g amek..
ondeway siapkan vip bunga dip white...alalala..separuh dh letak reben..separuh dh celup dh gubah...suku belum celup tinggal 20kuntum je lg..perlukan satu btol lg...1 hari menghdp,laju ni tgn nak menyiapkan...excited sgt sbb sy minat..
siap dh potong tq tag utk paper bag..stapler je lepas ni msk dlm paper bag...bagi vip den letak reben...
den dh buat spa...maggir susu...halus mulus kulit...perasan..haha...sedap sikit bdn ni lepas diurut therapy...siap mimpi kene urut lg..sbb tido pun bleh rase letih sgt....
dh siap tmpl tq tag kat tembikar.tinggal nak ikt reben gold.
pa system ..speaker je..den dh byk kumpul lagu2...
dh siap dh guestbook....tggu gmbr pre weeding ni 21 mei..tggu..credit to kak fizah
dn sedang menaip ni...sy menempek muka sy dgn bedak sejuk...

yg ade dlm buku checklist sy.....buku conteng2..kemana2 pun den bwknya..

facial lum..insyAllah..secpt yg mungkin..
catering dh settle..depo sudah letak...brg2 perkakas semua dihantar pd ari jumaat ptg..perlukan checklist ni..mampus klu ilang...den guna sekali utk hari nikah...
kompang..tgh ondeway book..
yesza, lum tempah kek kawen...
beli songkok nikah abg...cincin abg..
material utk centerpieces, dgn bilik pengantin...hari jumaat nak kemas bilik...makeover..
telur pindang...nak g beli telur...rm400 dh dpt..xtau la sebiji bape sen,amek kat kilang..
kene anta uma aja, buat telur pindang.
nak cr buah kurma...utk khatam.
lauk meja beradab & jamuan nikah...belanja 3jun nanti.
pulut kuning utk mlm berinai...

utk 12jun, den berangan2 nak diy bunga fresh flower pink utk bunga tgn
sewa, akseksori, sampin color gold utk majlis bertandang...

meh la kwn2...sy menjamu mata2 anda semua dgn gmbr2 yg sempat sy amek..hrp2 ade idea utk sy share dgn kamu semua...sory sgt2 sbb lama tak update....hrp2 kalian memahami ye...skrg sy tidak berhutang dgn kalian... :-)

mulai menyepahkan uma mama..lalala~
cukup semua ade..complete..

jeng..jeng...diy hantaran telah bermula..cabarannya..ade 9dulang lagi...chaiyok!
 sakit tgn i..huhu

inilah dia..plate ku beli rm5 je...saje je letak atas bantal..

jenjeng....inilah hasil gubahan towel abg & toiletiries abg..
eh,ade bunge melur..mcm sesuai je..heheh
towel tu aku jahit jelujur bg kemas..

jenjengggg....inila hasil gubahan deco bunga dulang hantaran abg ni...
theme : gold & pink
lum lekat lg tu..test letak je..nanti i bg gam tembak btg bunga tu kat plate..bg kukuh!

hoho..ini tmpt cincin abg & jam abg..
bunga dulang lum siap reben...
nmpk x blkg tu ade space...itu nak letak frame gmbr...tggu ye hasilnya..lum siap lg ni..

aaa..ini utk bunga dulang..ade 9 dulang lg ni...jenuh nak memintal & menyambungkannya mcm kat atas tu..
en tunang dh siap cutter dgn player...den tak larat, tak kuat..dh siap ni senang..buat je terus..
sirih junjung i guna fresh flower..

inila...bunga dip putih i...ni dh second round celup..tinggal last nak celup..
mlm td dh siap sambil2 bual dgn en tunang menolong sy potong reben utk 145 biji tembikar..
abbgg..kurang 1 roll lg...mengelatt....hehehe

aaaa..inila die...first trip i ari tu siapkan 1hr 1/2 je siap...bubuh reben dgn sarung telur...
siap dh..suke sgt..sbb comei..hehe

reben color gold...mcm tu la sy nak ikat..simple aja..maybe nak letak gula dlmnya..
abg tlg..satu roll lg kene potong...tlg ea..hehehe

tq tag mengantikan reben utk paper bag i tu..tukar..sbb tak dan la nak ikat reben..byk keje noqs..malas mak...huhu...ni tinggal stapler je..buat vip i akan letak rebe la sbb tak byk kan...huhu

alas dulang i...i beli manik jurai tu..nak jahit 4penjuru kat kain lining tu..huhu..
save bajet...hehehe

inila die..my sweet gold&pink ...our guestbook :-)
jenuh ooo...na siapkan 1 hari jgk ni...lum siap lg..sbb nak design nama kitaorg..
dgn love quote tu..

gmbr awal tahun lepas...hehehe...saje je bubuh..
actually nk tggu gmbr pre weeding nanti ni kat pagoh.... ;-)
gmbr ni pun sweet gak..heheh...kan..

di lappyku...mood ini skrg..flying like butterfly.....hehehe

hahaha...muke i...bibir i seksi..huhu..
menempek bedak sejuk...
pg td...buat body treatment...sedappp gile..
herbal sauna( berpeluh2 aku...), massage(therapy), body scrub (kunyit&garam), manggir susu...ohohoho..sedap gile...halus mulus rase lepas mandi air panas...
abg tegur...buat facial ke, bersih suci muka....? tak la..buat spa je ( dlm hati...seri dimuka dh ade ke ni?)
ke sbb aku mkn bidadari....seriously, bidadari mmg bagus..aku dpt rase ajaib bidadari ni...mama aku paksa aku minum sebelum breakfast..tp seblum tido aku mls nak amek..hoho..
sebelum ni pun aku minum gak mase kt tg malim...roomate aku tgk bertenaga dan berseri2, kulit muka pun bersih....lepas tu stop sbb tak mampu, sbb sebotol rm50..mane larat nak beli..huhu..
aku kene minum smpi menjelang hari perkahwinan..sbb berkesan, maklum la...smpi hari peristiwa..kite perlukan tenaga sbb nak layan tetamu....hehehe.

jumpe kwn2 sblum ni..semakin berseri2 bakal pengantin (ye ke?) biase je..hehe(sbenarnya malu..haha) hati2...kamu tu darah manis....( en tunang melawak, minum kopi klu nak pahitkan.....) ade je tunang aku menjwb...hehe...
insyAllah, doakan kami...dan kami selalu berdoa agar kami sentiasa dilindungi olehNYA, amin...

sekian......be continue..


Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

9 sharing & caring:

ZARA said...

do u know what i enjoy most about this entry? the list of things you've done. seronok baca. semua done done done. rasa senang hati. :) good luck dearie.

ally said...

wah..maraton update nih..byk dah siap..majlis pon nak dkt kan..wish u happiness dear..congrates..=)

Mz Nik Zakiah said...

suke ngan entry yg ini..

farahfatihah said...

WAHHH panjangnyer entry ni...huhuhu best2 tgk org nak kawen ....gud luck dear hehehe opss bidadari eh..nak try gak la

Zahra Ashiqin said...

hi zara, thanks drop ur comment here & terima kasih jgk sbb sudi bc blog i yg tak seberapa ni :-)
thanks, i mmg rase lega sgt...byk diy sy buat sorang2, mmg penat..but im happy..mmg sonok done..done..done!! hehehe..
thanks dear!

ally, ini mmg maraton update...huhu sbb kesian kt kwn2 blog i, tak dpt nak i nak share...now, sy bagi pjg gile entry kali ni..hehehe..
ally, thanks...i pun doakan u dear!

mz nik zakiah, thanks :-) entry kali paling pjg...

farah....pjg gile kan...i hutang dgn korang sbb tu dr 1 pg i menaip smpi 3 pg..tggu upload gmbr...sbb i syg korang semua, nak share my experience.. eleh, kamu pun dh nak kawen tak lama lg..rujuk blog i k..
yep, bidadari dcl tu..mmg bagus my dear...mantap gitu..hahaha! muke kite yg pucat jd berseri2...percayalah...cewah

my note said...

panjang jer.. but the best part I enjoy it....
wish u happiness ...
congrates...

^^miszdeana^^ said...

WAHH..SMAKIN RANCAK PREPS YE..:)

Zahra Ashiqin said...

my note.. nantikan entry yg paling pjg...hehehe

d, pengorbanan utk wedding impian aku...

MyRule said...

waaa...dah dekat ye.. good luck.. jgn penat2 kan badan..:p