Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

12 bulan dr skrg?

Kenapa yer? bukan sy terlalu over utk buat persiapan perkahwinan kami lebih awal. dan bukan sy terlalu excited utk buat persiapan ini, semuanya under control, ape yg boleh dibuat awal,sy akan buat. sy terpakse berbuat demikian dr skrg kerana sy akan kesuntukan mase jika sy tak prepare dr awal. klu aku dah naik semester, takut tak de mase nak buat itu dan ini, cuti sem ni mampu aku buat sikit2 bunge telur, lain2 dah aku manuskripkan ttg hal2 persiapan yg lain. InsyAllah cuti semester depan bulan 12,akan kami sentelkan segala hal berkaitan.
Nak tau kenapa kami bertunang lama? hampir 3 tahun bertunang, ade tak mulut2 org berkate? ade...tp aku pekakkan telinge je...masing2 kan, org kate tak elok tunang lama2...mmg aku tak nafikan byk cabaran ketika jd tunangan org ni, lebih2 lg klu yg duk jauh, mcm2 kes la nanti timbul..TAPI yg penting bagaimane kite nak kawal dan selesaikan masalah ..klu xde jodoh tu, nak wat mcm mane kan....kan nak lawan takdir? Alhamdullilah, kami masih kukuh dan teguh dgn pendirian.. sejak kami kenal, bercinta ...target tahun kami akan hidup bersama adalah tahun 2010.. lg 11 bulan , rase mcm lama...tapi tiba2 dah bulan 6. mase semakin ligat berputar, aku nak je kawen awal2 tp disbbkan aku ni anak yg baik...baik ke? hehe,taat pd papa dgn mama,aku terima je, mls nak membantah..tunang aku pun tak kisah. die siap ckp, nanti dah kawen, awk tau la bagaimana kehidupan berdua pulak,skrg single....nanti dah beranak pinang...lg besar tanggungjwb. mmg tak sbr nak kawen, jd isteri encik kamaruzaman, tp bile fikir2 balik..takut pulak, takut dgn tanggungjawab yg akan dipikul. ini perlukan motivasi ni...kene byk membaca ttg alam rumah tangga...
kenape tak kawen time study je? Boleh kawen je bagi kami...tp my parents tak berapa setuju. itula aku katekan td, aku mmg ikut je kate pa&ma aku..papa nak aku abeskan study dulu. Bg aku pun kawen time study ni lain sikit dr org single sbb tanggungjwb tu beb. seorg isteri dan seorg suami hidup berjauhan. lu pikir la sendiri...masing2 ade pendapat kan?
tahun depan nasib baik parents i setuju, sbb aku kate abg dah nak dtg tetapkan tarikh nikah dan majlis. Aku sendiri yg terpakse tetapkan dr awal, 4 June 2010,time cuti sek,aku pun cuti sek la lgpun dlm pratikal tp takut gak, kene 'observe' nanti..huhu. Akan ku confirm kan tarikh tu, tertakluk kepada perubahan yer.
ape2 pun aku redha, walau pahit ku telan...nilah yg aku lalui, sudah ditakdirkan. Tak langgar dan tak membantah ckp ibu dan ayah,kite akan berjaya akhirnya,InsyAllah. aku maukan restu dr mereka. Mereka mau lihat aku berjaya dlm hidup dan bahagia disamping org yg aku syg sebelum mereka tinggalkan aku dan adek2. Bg mereka,mereka mahu pergi dgn hati yg senang melihat anak2nya berjaya dunia dan akhirat. InsyAllah :-)



Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 sharing & caring:

lynadabesh said...

III..BAGUS LA WAT PERSIAPAN AWAL...CAM SAYER PON KAWIN BLN 3 2010 TP DA BELI DA BRG SKIT...YELA NNT XLA RASE DUIT TU ABIS CAM AIR KAN..HEHEHEHEHE...

Nurul Shigim said...

hi...thanks drop ur comment here :-) betul tu, tiap2 bulan leh beli brg persiapan yg kite nak. kene pandai planning. terover budget pun ssh nanti..