Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

'Majlis bertandang'

Kengkawan sekalian,

Hanya bertemankan seorg kwn sy, Diana :-) kami ke kl, dan kami menuju ke Jln TAR.
Mula2 singgah kat Gulati's. Tgk2 chiffon yang aku berminat *wink. Seperti yg aku plankan,
aku mahu sepersalinan utk majlis bertandang. ikutkan cerita,en jawe tak nak buat majlis bertandang, xmau sanding2..jd kami berbincang membawa sepakat hanya kenduri doa selamat sahaja,cukup memadai bg kami :-) walaupun,aku tidak disambut dengan meriah sebagai menantu, cukupla memadai agar doa restu dari keluarga,insyAllah :-)

Lepas dh blah dr Gulati's. point seterusnya ke butik Scarf Ariani, aku mahu beli tudung yg plain utk dipakai pada hari pernikahan nanti. Simple and nice :-)
Ternampak plak Jakel, tp kononnya hanya tgk TAPI bile dah naik tingkat 3, bhgn fabric mewah.
Aku memang minat gile chiffon, pergilah tgk2 pegang..siap test veil net kat situ. cantek cik jawe..heheh. Aku pun duk tawar-menawar dgn promoter kat situ, dah jatuh hati ni..AKHIRNYA, aku terjatuh hati dgn chiffon beaded tu,color cream sedondon dgn abg. Ayu sungguh cik jawe nanti...aku juge beli dgn selendang beaded, kire pakej je ni. Alhamdullilah...aku suke dan berpuas hati!

Diana plak, survey cadar katil. actually kwn aku ni akan kawen bulan 5 dan aku bulan 6..so kami share idea2..akhirnya aku dgn diana sudah terpikat dgn cadar cotton beaded...xlah full beaded..biase2 je.harga asal 660rm..tp lepas % dpt 300rm.."kalau kami amek dua, jd 300rm satu je la ek",aku yg duk tawar-meawar.hehehe..
yeah!! sudah dapat..

My shoes..utk hari nikah nanti :-) byk gile survey kedai. utk aku selesa dan sesuai dgn kaki ku yg comei. aku pilih2 kedai kasut kat times square..lebih kurang 4inci tingginya, yeahh,sama tinggi dgn en jawe...hehe ;-) color white semestinya..

untuk next pecarian,aku mahu ke nagoya plak..utk survey material curtains.tp tak tau la bile,if ade free leh cik jawe merayau2 mencari bahan ;-)

mlm lepas dah penat shopping, kami ke panggung bandaraya KL ade persembahyan makyong 'Anak Raja Gondang'. 8.30mlm hingga 10.30mlm saje. Perkataan baru aku belajar ari ni ialah : gondang = siput besar mengemek=mengandung...

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 sharing & caring:

ieja said...

wa.. sakan shopping ye nurul.. bagusnye.. da siap bli da.. akak blom ready ape2 lagik..:)

NurulShigim said...

waa....sakan tak jugak la.hanya persiapan awal sbb nurul dah dlm ketakutan.huhu. xpe ,if lum ready janji duit dah ready..hehehe ;-)