Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

~Banting oh Banting~

Salam,

Buat semua followers...
Alhamdullilah...sy cuma kembali kesini..ke blog yang sy rindui selalu....kali ini kite lari sikit dr topik persiapan 
perkahwinan....sy nak story sikit ttg life after marriage...buat makluman kalian semua, aku ade tinggal satu semester lagi, iaitu semester pratikum...iaitu latihan mengajar selama lebih kurang 5 bulan la gitu...dr tarikh aku BerROS 21Jun-3Julai...dan kemudian berpratikum 5Julai-15Oktober 2010.

Dan kami akan bernikah pd 5 Jun dan ade lebih kurang 2 minggu aku bercuti sekolah di Muar ...kira cuti kahwin la ni...huhu. Dan aku akan berjauhan semula dengan en yayang utk beberapa minggu, sbb aku kan ke Banting, selangor dan berpratikum di SMK Bandar Banting. Dan semestinya cuti hujung minggu, en yayang pasti merindui diri ku...hohoho.. dan kemudian lepas berkahwin seperti biase...en yayang dengan kerjayanya dan aku dengan kerjaya aku( menamatkan belajar....)
Kami bercadang utk jangka masa selama aku di Banting, dlm mase 3 bulan abg akn duduk menumpang dirumah kakaknya sekrg selepas kawen..yela, aku bukan ade time weekdays, time bekerja..so sama je...sementara nak stabilkan semula kedudukan kewangan....so after 3months, sambil2 tu...abg usahakan cari uma sewa utk kami berdua.insyAllah......itula perancangan kami..sudah terfikir mau beli kelengkapan brg rumah nanti tp bukan skrg...akan diplanning semula selepas dh dpt rumah nanti....

Well, bilik abg dah ada katil baru yg cantek dan empuk....huhu..alhamdullilah rezeki nak kawen...lalala~ dan sgt terharu my nenek dh upah org spray the perabot yg aku nak spray tu...tp meja solek lum spray lagi...insyAllah...tak sbr nak abeskan bulan april ni...hihi..
Dengar papa cerita, atuk betul2 sedang mencantikkan rumahnya..maklum la cucu nak kawen..sedara ramai nak dtg...

Ok..cerita semula ttg banting oh banting ni....actually semlm 17Apr (Sabtu) kami berlima ke banting...1jam setgh la jgk dr tg malim...direct highway toll to the exit KLIA...ikut dengkil.....alkisahnya, kami sedang mencari uma sewa utk disewakan lah kan...huhu...sampai je kul 10pg.......jom kite preview gmbr2 ni......

yahoo! dh smpi Pekan banting...actually besar gak pekannya...dh semakin upgrade..so lebih sesuai kite panggil Bandar Banting :-) sbb kat signboard, still nama Pekan Banting..


Wah..dekat dgn GOLD COAST tuuu..hahaha..


Welcome to Banting :-)

sampai je kitaorg survey sekolah2 kitaorg nak pratikum : SMK Telok Datok
Kak Fizah & Baizura
Sekolah pertama sebelum smpi ke Bandar Banting...

Mula2 sesat la jgk..sbb manakah sekolah SMK Bandar Banting ..?
ghupenya, kene belok kiri...pendalaman sikit....kat area ni la rumah sewa kitaorg..
sbb sek ni di berada tgh2 antara bandar banting..lalalala~


SMK Jugra...sekolah ni agak jauh dr 2 sek kami....tp lebih kurang 8 minit je dari ruma sewa kitaorg..


Bila terpandang je..terus SUKA sbb bersih dan selamat .....walaupun sebelah uma ni ade....

*

*

*
hehehe...dog...hi...lama2 nanti kite leh kenal..hihihi..rase selamat sbb ade dog ni...hahaha
Beware..ok :-)

laparrrr...jom mkn sedap kat Mcd, Banting....

sempat lg...kurusnya kaki aku...hahaha!!




Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya..

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 sharing & caring:

Zainur said...

Mudah-mudahan selamat dan dipermudahkan segala urusan.

^^miszdeana^^ said...

wahh besnya dh de umh..aku je blm..:( tah ble nk sevey daa

farahfatihah said...

semoga semuanya dipermudahkan aminnnnn...

Zahra Ashiqin said...

thanks zainur...sy juga selalu mendoakan kalian semua..

besh kan d...jgn jeles..senang, dh ade..tak yah sibuk2 nak cr lagi..xpelah,ko pun bz dgn preps wed.

farah, terima kasih. amin...