Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

2bulan bersamaan 66hari

Salam...

Rindu kat uols semua....ello my bloggers!

Setelah bercuti berujung minggu di Muar, owh sy tidak berlenggang kangkung sepjg cuti..hihi.
Settlekan bermcm2 hal..........akhirnya...

Sy alik ke Muar hari kamis mlm, alhamdullilah....hari ni selasa sy selamat sampai kembali ke tg malim :-)
Pagi Jumaat ,kami pergi menyetelkan gi ketua kg, mcm2 hal terjadi..aku tegar je...bukan mudah nak berkahwin rupanya.....xperlu aku ceritakan disini..dgn mudah airmata aku pasti mengalir....
so borang kebenaran kahwin kami submit pada hari Isnin 10pg, siap dgn temuduga berkahwin...dan akhirnya kami dh dpt borang nikah :-) alhamdullilah...selesai semuanya, borang nikah tu pun dpt ptg td, sbb kerani yg keje kat pej agama muar tu, sekampung dgn en tunang :-) mudah bg kami tak perlu berulang ke pej atau tunggu kt pej...ramai gile org bermohon nak berkahwin..berderet borang ......apepun, alhamdullilah..syukur..nama kami telah didaftarkan......Jurunikah pun kami dh tahu siapa gerangan orgnya, Tn Hj Sha'ari, jurunikah bagi jln bakri batu 2.
Preview sikit ttg temuduga tu......aku tak masuk bersama2 dgn en tunang mase temuduga sbb ramai yg nak masuk..so, xpela..abg masuk dulu...2mins je, abg dh panggil nama aku...hai abg, kejap je? biar betul....huhu. ape2pun..selamat...hihi.

Hari Jumaat malam, kami pergi jumpe tailor kami kat jln jonid...alhamdullilah :-) sgt excited tgk baju2 tu..ape lagi...terus g fitting...walla...i loikeee!...deposit dh bayar..tinggal balance utk baju melayu je nanti , actually kain baju nikah lum siap..boleh gitu ek? sbb dia amek ukuran aku balik sbb die nk aku betul2 selesa nanti...thanks Ayu! Well, baju nikah aku tu dh siap aku jahit beads..depan baju dgn lengan baju je...cpt gile..ala2 sikit2 je dik jahit...sbb tak de crowded sgt sbb baju nikah tu pun dh ade beads..so tinggal nak dry cleaning je nanti..
baju hantaran color yellowish chiffon beads pun dh siap jahit oleh ayu,  i mintak awen tlg jahit beads..x done la sy nak jahit sendiri...huhu.

bunga2 dip sy.....alhamdullilah sudah complete 31 kuntum..tinggal 70kuntum je lagi........sy asyik membuatnya, xsangka siap 31 kuntum.......cpt sungguh skrg jari-jemari ku ...hihi.....

so....akhirnya juga sy dah beli buku utk guestbook...dan dh siap balut dgn kain yg i beli dulu color gold..belum complete siap lagi....

so mari layan gmbr2 dibwh ini,

Dpt buku panduan Akad nikah.......semua borang total 35rm tunai :-)

 baju2 ku didalam balutan plastik..jom close up jap tang beads dgn beads yg aku jahit tu ;-)

close-up beads chiffon my baju nikah

closeup add on beads diy , pattern bunge

lum siap lg my guestbook...konon2 letak reben sbb nak amek gmbr..hihi

saje letak kerongsang2 koleksi aku..hahaha

jeng...jenggggggggg...inilah die 31 kuntum diy dip ;-)

Petang td baru dpt call dr boss kad kawen dr melaka...alhamdullilah, kad kawen kami dh siap uolss...esok en tunang amek kad kawen di ofis mereka di pesta,muar ;-) sape nak? sape nak? jgn lupe bg alamat anda semua ke email sy fernaiza@gmail.com



Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

10 sharing & caring:

^^miszdeana^^ said...

wahh besnyer..setel dh sume borg nikah..aku je blm..uhuhuuh :(

Zahra Ashiqin said...

alhamdullilah setelah ssh dan payah..akhirnya..onak dan duri..ranjau kami tempuhi..huhu..cewah..hihi.
insyAllah, ade mase lagi cik deana ,jgn risau ;-)

asna cute said...

asna xsettle lg bab surat kebenaran nikah huhu~

farahfatihah said...

hi atie hehehe
atie byk menda fara nak tnya

1.borg hiv test amik kat pej agama gak?

2.surat kebenaran nikah kita wat sendiri or ada borang?

3.time bila nak amik borang nikah? sekali ngan hiv test punya borang ke?

4. daftar nikah?kena bg nama kadi sekali ke?isi borang nikah dulu then baru book kadi?

huh sori la..langsung tidak tahu..

MyRule said...

sweetnyer baju chiffon tu..:p

Zahra Ashiqin said...

asna: nurul ade 3 kali alik kg settle surat kebenaran tu...kebenaran status , if asna study lg, leh amek pengesahan status diri dr fakulti asna atau tmpt asna bekerja...xyah jumpe ketua kg pun xpe..

myrule: thanks! color white je akak..
chiffon beads yg murah je..

farah :

ok sy berupaya menjawab soalan anda ye...

1. form hiv, pej agama johor akan bagi secara percuma berserta sampul berwarna biru dan bersama2 borang permohonan berkahwin.pastikan farah mendpt checklist, utk pastikan farah ade semua doc yg disertakan.

farah akan pergi KK utk buat ujian hiv, tempoh 6 bln...kk akan bagi satu form utk pengesahan doc, rm 1 je byr..farah pastikan bwh borang tu tulis tempoh sah laku 6 bln..

mcm atie, sbb gabra...tak baca pun smpi bwh borang...huhu..


2. surat kebenaran nikah atau borang nikah....akan diberikan oleh pej agama daerah setelah farah lengkap isi borang permohonan berkahwin rm 10.00je..klu negri johor panggil borang 1 dan borang 2...lengkap, submit selepas sesi temuduga pd hari yg sama. Baru la farah leh dpt borang nikah yg besar tuuu...hihi..harga proses utk borang nikah adalah rm35..dan farah akan dpt buku panduan akad nikah.

3. farah, step 1 borang kebenaran berkahwin akan disertakan borang hiv.. ....step 2 anta borang kebenaran berkahwin, buat temuduga..baru leh farah dpt borang nikah....my dear, borang permohonan berkahwin dan borang nikah adalah borang yg berbeza.

4. daftar nikah adalah step yg 2 tu...pej agama akan proses borang nikah tu dulu....dan pej agama akan tanye..awk nikah kat mane? awk tau kadi awk? ckp je tak tau...hehe..die akan bg alamat dan num tel jurunikah tu....borang nikah tu diuruskan oleh pej agama...
tggu utk selama 1 jam ,proses borang nikah tu....baru la farah leh jumpe tok kadi utk book tarikh dan masa

insyALLah, harap membantu ye farah :-)

farahfatihah said...

ok tq sooo much atie....nak print utk peringatan hehehe

Zainur said...

wahh farah nie tanya mcm kat kaunter pertanyaan plak. Anyway bunga dip awk tu sgt cantik.. saya pun tgh cuba2 diy gak..

Zahra Ashiqin said...

farah :-) atie membantu mane yg atie dh dpt pengalaman...insyAllah :-) Sila la print utk peringatan anda nanti..hihi.

zainur: tanye la ape2 kat sy...sy tak kisah...sharing is caring rite :-)
thanks! dr tgn kaku..ke tgn yg mudah melentur..huhu..insyAllah, awk pun boleh buat mcm mane sy buat tu...

Anonymous said...

buy valium diazepam valium dosage erowid - valium for anti anxiety