Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

~miss my blog~

Salam,

Dear my lovely bloggers,

Im really miss uols and my blog ;-) viuviu..
Akhirnya, i dpt jumpe my endless love : Mr Kamaruzaman...im really miss u...br 2 minggu tak jumpe ;-)

Sory guys, sy tak dpt mengakses tenet di kg kerana broadband adek sy xde..huhu. so ari ni sy nak berceloteh2 sikit dlm entry kali ni utk aktiviti  last weekend.

Ok, hari ini saya ade sedikit mood utk edit entry baru...bismmillilahnirramanirahim :-)

Nampaknya, sy mula menjeling2 di tepi dan atas wedding countdown dah tinggal 86hari lagi.
Oh semakin hari semakin hari yg ditunggu akan tiba...berdebar-debar rasenya..
Saya alik ke Muar ari jumaat lepas, smpi lebih kurang tengahari. Abg jemput,lunch sama seperti biase, dan lepas solat zuhur kami ke pejabat agama daerah utk reconfirm hiv test yg kami dh buat tu.
Alhamdullilah, hiv test kami sah tempoh laku selama 6 bulan dr tarikh kami buat bulan 2 ari tu.
Kami rase lega sbb tak yah renew dan kami dah boleh kawen ;-) gatai ko atie... 
Borang kebenaran kawen kami akan submit pada 16April ni, terpakse ade dateline sbb sebln 2 kali je dpt alik kg...huhu.

Kad kawen dh tunjuk dengan abg, mama dgn papa, cuma ade sedikit pembetulan yang perlu dibetulkan sebelum proses printing dijalankan selepas deposit pada 16Mac nanti. amin~

ape lagi yerk..? owh ye, abg dh belikan brg hantaran..almost done yg perlu dibelikan dulu..perfume , terjemahan Al-Quran dan makeup set. Yang tinggal cuma brg2 abg je belum...sikit2 beli mcm tu je dh 300rm..xde la yg berjenama ala2 prada,gucci...xdpt la harga mcm tu...hahaha. jenama biase2 je, makeup set sy pilih ZA itupun dh 120rm..huhu.abg kate boleh...den green  lite je..jln terus..siap org tu wrap sama mcm perfume wrap terus, senang dan cantek ;-) abg kate brg syg kene beli dulu nanti abg tak tau nak beli mcm mane yg awk suke..hihi, abg memahami diriku..lalalala~ sy suke sgt dengan perfume yg sy pilih tu, tak tahu jenama ape,tp suke bottle design dgn harumannya dan sy beli juga dgn lotion body by miracle,xmampu beli perfume miracle,beli lotion pun xpe la....aaaa,segar sgt..abg pun suke..lalala~
Brg hadiah abg utk sy, kami lum decide lagi...tggu bln 5...this month terlalu byk dugaan dan cabaran yg bertalu2, dengan kete abg anta bengkel...dugaan2...kami ttp bersabar,insyAllah :-) dengan nak cover itu dan ini...bayangkan...hal kawen ni bukan sebarang2 je, sy tak tau nak cut cost kat mane dah..pening dik..huhu. InsyAllah kami berusaha..rezeki yg dtg, Allah SWT yg bagi...insyAllah :-)

Hal berbangkit lagi ni psl kawen, kami dh reconfirm canopy semua..mak aii, ramai gile org kawen 662010 ni...so kami deal dengan harga 750rm sahaja~ alhamdullilah, x smpi 1000rm pun...ttp dpt complete set :-)
Ttg baju nikah, sedia maklum...masih lum siap....adui, tension aku.tp nasib baik die dah potong kain color yellow, sempat den amek lebih kain sbb nak buat veil....tiap2 bln kene call, matilah aku klu tak siap....menangis2 aku nanti xde baju...aku ckp bln 4 aku nak amek jugak..tak kira! no..no excuse2 lagi!
nasib baik kami , dia kuarkan segala2 mkn ringan...walaupun raye cina dh abes ..huhu.
telur pindang pun den dah tanye adik ipar abg, mak die buat...den tak tau die amek upah bape...nak kene tgk bajet jgk ni...x leh main terjah je, bahayoo...
bab mak andam, asyik le tgh jahit manik..ya Allah,permudahkan semuanya, aku takut,fobia dgr cerita blogger2 lain ttg mak andam...
langsir den pun dlm proses, den keno jgak beli  rel langsir kat ikea tu...2pcs...kene jgak! lalalala~23.90rm je..murah je dik!

ape aku buat setelah hari tinggal 86hari je lagi ni......
akhirnya aku dah complete dawai2 kelopak bunga2 dip aku..separuh dah celup..hati lega dan riang ;-)
selamat2..tinggal 2botol je lagi dip putih..lepas tu selosai la semuanya...
kesimpulannya, ade duit...jln la keje....duit..duit, klu xde duit, x gerak la keje..dgn aku tak bekerja, aku pun sama2 terasa kepayahan nak cr duit..huhu..

belah famili abg tukar idea lagi, nak buat jgk kenduri majlis doa selamat tu sekali dgn majlis aqiqah anak2 buah kami...3 org anak2 kecil yg comei...mak uteh syg kamu semua! tp den tak tau bape hb nak buat. 
aku sedikit suke sbb negeri selangor sekolah utk berpratikum  dh bukak, tp rasenya kami pilih sek area perak jgk tp kat tapah, den suke sbb dkt dgn cameron..hihi. dekat jgk dr tg malim 1jam je...
bersambung dengan hal kenduri tu.....mula2 x jadi nak buat sbb my fiance pun tak berhrp...tp tah diaorg tukar lg plan, aku ikut je...sekadar doa selamat, den tak kisah, abg pun tak kisah...tp ramai jgk nak jemput 500org...owh kami tak akn bersanding, cuma pki baju hantaran tu je,cukup memadai ;-) lagipun sekali majlis aqiqah. 

2 kotak siap dawai yg dibentuk....

yg dh siap celup..

siap  kelopak2nya...lum siap lg utk proses sambung ke lidi
siap semua celup, siap semua kelopaknya...
sesudah je sambung kat lidi..
sy akan hiaskan dgn reben..
tggu part end diy dip ni ye ;-)

sy dah survey brg2 nak buat photo2  yg gantung mcm entry sy diy centerpiece . ranting2 tu dlm 14.90rm je, byk,sekali buat je..lalala~ sy suke...aku asyik lupe je nk cr guestbook...ayoo...



Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

18 sharing & caring:

Riena said...

pandai awak buat bunga dip.... ajar saya boleh?

^^miszdeana^^ said...

ble aku nk wat ni??aaa..xde msa dh ni..smkin ari smakin bz...uhuhu

Zahra Ashiqin said...

riena, boleh...sy leh ajar awk.
step 1, awk kene beli dawai bunge tu. survey kat syg you kat semua house.
lepas tu awk kene bentuk kan kelopak ikut jenis bunge yg awk nak.
lepas tu celup dgn material dip, kat semua house pun ade, mcm2 color ade.

bile? bile ko ade ms la..huhu.mmg tak de mase dh..aku sendiri terkejar2 ni aa...

Riena said...

haaa.... jap nk message kat fb.. hehe

farahfatihah said...

hi atie...

1. xpe, dugaan je semua tu..sabar yer..time fara nnti xtau la cam ner dugaan tu

2. bunga dip tu cantik!!!!!

3. kalau DIY bunga sendiri mmg leceh kan..kena sabarrrr

Zahra Ashiqin said...

farah,

debaran semakin terasa, dugaan dtg mkin byk...atie kene byk berdoa.

thanks, nanti tggu part end bunge telur tu k ;-)

a'ah, farah mmg kene sabar...tekun nak wat...satu2 kene bg settle..dawai siappp..celupp siapp...sambung bungee siapp...baru leh letak reben2...huhu..simpe aje tu atie buat.

thanks for caring ;-)

Siti Hajar said...

sungguh tabah ye kamu...chaiyokk!!!

662010..cantik tarikh tu..:)

faizura said...

wow.first time jupe ur blog. i rasa almost cmplete utk sy as b2b also. jom exchange link ok? :)

Zahra Ashiqin said...

siti hajar, kamu pun seorg yg tabah my dear ;-)
kebetulan hajar tarikh tu..nasib baik x 10.10.10...huhu.
thanks hajar ur supporting!

faizura, thanks!jom ..

Nad Nazira said...

a'ahlaa...diy bunga dip! salute lah..nad penah try buat dulu..ya rabbi..tobatt...saket tangan..pastu terus takmo buat dah..sampai kering DIP solution tuh..hehe..good luck! semoga cepat siap sumenyeee

Zahra Ashiqin said...

nad, jari jemari sy mmg sakit dan luke2..huhu. hihi, takpe sekurang2nya nad mencuba... ;-)

thanks nad! insyAllah, sikit je lagi tu nak siap...hrp2 siap semua.

nad, bg add..ade fb? nak kad kawen kite x?hihi

farahfatihah said...

hi atie..sila amik sumthing utk kamu yer heheh amik kat blog fara tau =))

Zahra Ashiqin said...

suprise....farah,nak bagi ape? hihi...teruja sgt..thanks!

Nurulhuda|Adlie said...

haha, valid 6 bulan ye? tak khabar kat saya pun dah okay? hehe.. alhamdulillah, tak payah nak renew2 lagi kan.. =)

Zahra Ashiqin said...

nurulhuda....thanks for ur sharing ;-) a'ah,ok rupenya 6 bln..mmg pej agama ttpkan 6 bln..
mmg lega hati sy..terkejar2 nak g cucuk2 tu..huhu

Anonymous said...

hai shigim..nampaknye aku x dapat la dtg time wedding ko..sbb time tu pn wedding aku gak,kat belah lelaki.huhu.majlis sanding umah aku hari sbtu..slalu gak bc blog ko,sbb ko letak byk info.tp aku x serajin ko,byk brg yg aku beli je..neway..congrats ya..moga kita sama2 memiliki kebahagiaan yg kita inginkn.amin.. -mija-

Zahra Ashiqin said...

ello mija? sape ye? knp x letak nama penuh my dear..i cant remember u...

Zahra Ashiqin said...

ya...dpt detect..u mija..miza ex-cosmo..hihi..xpe..xpe..5 & 6 june kan..cuti sekolah...waktu org sibuk buat kenduri kawen...hihi