Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

DIY centerpiece

Hello,

Dear readers,

Mengantuk sgt hari ini, actually today 8.00am i have class with prof. madya. but he cancel the class last minute. Sungguh ayu aku hari ini berbaju kurung moden sambil bermake-up utk present set induksi tu..aku tak suke sebenarnya class dicancelkan ;-) hihi..
Korang kan tau skrg musim panas/kemarau, mandi bape kali pun ttp panas..tidur boleh berpeluh, adui...panas amat sgt. mandi pg pun dh tak rase sejuk sgt..klu dulu mengigil aku keluar bilik air, skrg.....perubahan cuaca yg mendadak...huhu. dulu tidur leh selimut, bkn nipis..pki comforter lagi, skrg..ilang ke mane...huhu. klu balik muar, uma aku separuh papan, mmg la sejuk. susah gak tido tp sejuk jgak...kt kolej , panas smpi aku sendiri tak leh lelap mata..tah ape nak fikir...semlm berbedak sejuk,hihi..menjaga muka kunun2nya..sejuk jeeee.....lepas tu, asyik pusing kanan,pusing kiri....kul 2.17am adik perempuan aku call, die tu mmg suke buat keje last minit...tension tul aku, dh nak tido tak leh, die kacau plak......waduh, terpaksa la aku sent email gmbr yg die nak tu, nak burn aku pun tanye lg..tension, angah tak mrh cuma tension x leh tido ni...huhu. asal ssh nak tido, fikir ape lg, kan tak lama lagi nak kawen...hehe. msg dr die...aku tak bls,nak tidooo gak...
kesitu plak die, hal belajar ni tak setel lagi, ade mase 2 bln lebih, xsmpi kot, byk gile keje..meeting mlm smlm , keje aku menaip2 utk dptkan surat2 rasmi....get ready after 7 March presentation with MDTM ;-) harus CONFIDENT ;-) itu la aku.......huhu, bkn over confident ye, gabra ttp ade...tersasul2 ttp ade...mane yg salah tlg tunjukkan ;-) utk sesi photoshoot kami akan dijlnkan pada hari sabtu ni, what should i wear? lalala~ mix and match adalah saya ;-)

so dengan rasminya, 7 8 9 Mei adalah exhibition utk degree show kami :-) yeaaaaayeayea!! tak adelah rushing , nasib baik aku mengurus masa dengan baik, nak wat prepareration weeding pun dgn hati yg senang dan gumbira...lalalalala~ aku nak pastikan semua hajat aku dpt lagi2 project DIY aku...im dreaming, insyAllah semua akan menjadi kenyataan ;-) Maaf diana, aku tak dpt menghadirkan diri utk ke majlis ko, already bgtau kan...sory again beb! ape2 pun ko kene dtg majlis aku..lalala~ save the date,guys! 

final exam 2 paper, dah la jauh gap, tension....27April -------- 4Mei...ape lagi den balik Muar dulu, harus mengangkut beg baju sedikit...lepas tu lepas seminggu ke tg malim lg utk setup degrees show ;-) lalalala~ sonok....sbb dh nak abes...lepas tu kawen...lalalala~hihi
uolss nak tahu, sedey sikit cite ni....pratikum utk sem akhir nanti, aku dgn arina akan ttp bersama....nak tahu??negeri perak je open..tension..tension...aku jauh dr hubby aku... ;-(sedey..sedey...abg nak tgk syg x jauh mcm ni? kesian kat abg, kesian kat aku.....xpela,kene redha kan..

raya lepas kawen ni target dah tau buat cupcakes yg comei, ida mybff gie kelas, so aku teruja sgt, sbb aku minat buat kek gak..klu ade org ajar, aku nak belajar...ida dh setuju nak ajar sy,yeayeayea...jom main tepung kat uma ida...hahaha....okeh!

abes sudah membebelan utk journey abt my life.......skrg, sy mau cerite ttg centerpiece, ape lg keje aku ni diy je la...pengantin bajet cun kan...hihi ;-)

aku impikan yg simple dan menarik saje, actually utk 6 meja bulat VVIP, aku akan diy je...beli pot flowers beli bunge hidup ke bunga olok2? pening..pening...itu lum decide, sepatutnya nak fresh flower...tgk bajet dulu ;-) rose pink & white..lalala~ so sweet...xpun guna bunge yg lain, bunge tak mahal semahal ros...klu dihias dgn cantek, cantek la die...kan.berangan2 nak beli pot flower kat ikea, bile tah nak g ikea lagi.....lalala~ rail langsir pun tak beli lg,kunun gak nak beli dr ikea...bila..bila nak g? ida je leh bwk aku ;-) syg ko ida! hihi

rimbun didalm pot...sy suke pot putih mcm tu !

 
menarik, cat je tin susu yg kosong...bubuh bunge ..cantek ;-)
simple dan mudah, gunakan kreativiti anda sebaik mungkin ;-)

credit : mr.google ,thanks!

untuk meja beradab plak, aku pilih deco centerpiece yg simple sgt2 aku iidam kan...xnak bunge sederet table...mcm crowded sgt..sbb bajet kan kite buat guna glass tinggi.alamak! sgt cantek....ade beberapa research yg aku amek dr fuzuri design dan dinahalim butik....maaf ye tn punye pic, sy membuat rujukan sahaja :-) utk sy dan semua bride to-be....

 suke gak klu guna mende bulat2 tu..sbb ade mcm2 color

simple kan? sweet sgt...suke gak!

inpirasi idaman----> cantek sgt dn simple ,kreatif kak dina ni...sy jatuh hati ;-)

minat betul dngn bentuk glass tinggi mcm ni....

ida, my bff penah ckp dgn aku...bunga segar amek borong dr murah dr beli bunge olok2....yela tu, die tau aku nak sgt buat dr fresh flower..die nak tlg gubahkan tp itulah...tak janji sbb jauh, takut x sempat......xpelah, xsmpi hajat ko ida nak buat utk aku...

untuk centerpiece meja guestbook plak, aku akan buat sesimple mungkin.....pasu bunga ? atau pasu bunga gantung2 gmbr kami?atau letak frame2...mane satu ni? dr dulu dh terfikir, sbb poster launch kami simple je semata2 design je, no pictures from me...so bile gantung2 gmbr ni ade la sikit2 gmbr2 kami bersama ;-) letak guestbook, beli pen warna warni...meja classic nenek moyang aku punye, pinjam kat uma atuk......lalala~ dh dpt byg dh ni...dgn photobooth ikut saiz tingkap luar rumah masih dlm anjung rumah sebelum melangkah maju ke pelamin idaman kami,xde la panas nanti guest2 semua ;-)

antara konsepnya...mari kwn2 kite ngk ;-)

frame & bunga & guestbook saja ;-)
ade lilin...menarik..menarik! letak je guestbook situ..

semata2 frames je...

atau

 gantung2 mcm ni, cr bhn2 yg mudah didapati...cr kt kedai2 bunge..mcm2 ade, beli je ;-)
simple, bubuh reben bubuh gmbr...dah siap!

 lebih pratikal, ade jual ni..tp xtau kat kedai yg mcm mane ;-)

dan semua kwn2 sekalian...sy impikan ini jgak..lalalala~ melampau ke aku?hihi

 nak pintu gerbang mcm ni leh? hihi...tak nak yg biase tu....ngade2 ko ek shigim!

standflower mcm ni nak ....lalala~ berangan2 je ko shigim..hihi

insyAllah ;-) sy cuba utk realisasikannya ;-)

disbbkan sy bernikah dirumah.......sy inginkan juge mini pelamin ...lalala~ ade mende yg berlegar2 dikepala ku...nantikan yerk...

utk menjamu mata anda semua :-)
antara koleksi yg sy minat, researh dr weeding by sher ;-)


yg ni , pic mr google ;-)

ape2 pun sy cuma utk diy tempat nikah & khatam sy ni sebajet yg boleh ,pengantin bajet kan...hihi...sy cuba utk dptkannya. nak jgkkkkk..lalalala~

so, kwn2 semua....sedikit ilmu utk anda semua utk entry kali ni ;-)mari share idea2 dr anda semua.daaa~
nak tido jap..........


Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 sharing & caring:

farahfatihah said...

wahh mcm gempak je wedd atie ni...rui x g nnti hehee nway good luck k

Zahra Ashiqin said...

dear, farah jgn unexpected la smpi mcm tu...itu semua idea2 angan2 je..insyAllah,klu kite nak jgk, kite mampu buat, mane larat diy, sy buat..pengantin bajet je...hehehe.
tuela, farah dtg la ye memeriahkan majlis sy nanti...thanks farah! u pun gudluck,dont wori byk2 k...

^^miszdeana^^ said...

wahh..santek gmbr2 yg gntung2kt pkok 2..aku nkkk!!hehehhe..samela taste kte :P

Zahra Ashiqin said...

tuela, depends on budget..mane2 leh buat klu pandai bajet..hihi..
anyways, gud luck !

my5xurra said...

HAI. SALAM PERKENALAN. BLOGWALKING. TP LIKE UR BLOG MOST. GUEST BOOK MMG NK KNA ADE MEJA KHAS UTK DIA JEK EK? KNA HIAS LG? AIYOKK. HRMM.. THANKS.. SHARES THE IDEAS...

Zahra Ashiqin said...

salam, sy dh link ur blog ;-)
thanks :-) sharing is caring rite?
sy suke berkongsi idea dgn semua bride to-be, my blog biase2 je..
pengantin bajet best ever...hihi

a'ah, guestbook special sikit kene ade meja dan hias2 sikit2,ikut bajet anda yer ;-)