Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

takut bila...

Salam,

Kepada semua pembaca blog kesygan sy,


Merujuk kepada YunaYuni, sy tetibe terkejut dan takut bile berhadapan dengan org yang memberi komen sebegitu rupa. Skema ayat aku ni, ari ni guna versi bahasa melayu penuh,ok. Semalam saya, periksa dan jln2 ke blog org lain, menambahkan sedikit ilmu didada, sy pun clik blog sis yuna ni, tetiba sy nmpk entry tajuk tu, Ya Allah...ade jgk org yg komen mcm tu? tak sopan betul adap dia, gile ke ape? atau saje? atau sakit hati? 

Tak paham org yg mcm tu, hentam org dgn mcm tu sekali? Cara menegurkan ada, jgn smpi menjatuhkan air muka org lain, kita ini zaman teknologi semua disiarkan di seluruh internet didunia..sy rase malu sbb ada org yang sanggup menjatuhkan maruah dia sendiri. Saya pun broken english jgak, walaupun sy broken english, sy bantai je guna, walaupun sy pelajar universiti...ello sy bukan nak menjatuhkan air muka sy sebgi mahasiswi tapi sy berani dan yakin utk usaha dan cuba utk meluahkan apa2 sahaja dlm blog kesygan sy ni walaupun dlm bahasa inggeris atau bahasa melayu..x salah kan? dan x salah jgk kalau kamu sekalian ternmpk kesalahan itu, membetulkan kesalahan sy.. yela, kamu ade sedikit ilmu yang boleh kamu berkongsi dengan sy yg lemah ;-) aku confident je ...nak mencuba..salah betulkan...

mmg sy rase takut dgn org yg mcm tu..kita org melayu, adap sopan ketimuran itu ada..penuh dgn tradisi. jgn suka2 hati ikut sedap mulut sendiri nak mengata org...awk pun sempurna sgt ke ? 

ok la ..the moral of story : usaha tangga kejayaan ! lantak pi org nak kata ape...aku tak mrh klu org nak tegur dgn cara dengan betul, x suke org mencacatkan blog komen aku dgn biadap!...hahaha! jahat dan kejam sungguh aku ni...hihi. amaran : jgn suke nak hentam org sesuka hati yerk! terima kasih.





Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 sharing & caring:

^^miszdeana^^ said...

hrp2 kte xdela kna cm2 ye...

Zahra Ashiqin said...

betul tu.. ade org yg suke sakit hati.huhu

NURUL said...

dulu kita pun penah mcm tu tiba2 ada org komen kat cbox blog. tp malas nak layan. blog sendiri suka hati kita laa kan zahra nak buat apa. agaknya org tu jeles kot

Zahra Ashiqin said...

tuela kak nurul, takut gak ni..ade org yg sedang memerhatikan kite..tgk kite silap sikit je nak hentam...

nape lah ade org suke busuk hati, kite tak ade busuk hati dgn org..

tah,suke2 kite la ek...blog kite...lalala~ untung tau dpt bace blog diary org...huhu

Cik Anis Safira said...

huhuhu.. tula... sy pun ada penglmn cmtu sigim... kena kata mcm2 kat blog dier.. tp die x ckp namala... tp sy x truk sgt.. kwn sy sorang lg tu truk kena.. siap bgtau nama.. dhla kwn sy tu lg tua dr die.. akak tu baik orgnya tp sbb slh fhm skit die kutuk hbs akk tu.. yg bestnya bile ada org komen benda tu x btul die bleh kata akak tu yg tulis.. pdhl akak tu bersumph die x pnah buka blog tu.. x elok die buat mcm tu..

Zahra Ashiqin said...

ye ke akak anis? smpi mcm tu sekali? dahsyat2 ade je org yg suke mengenakan org lain, lg2 org yg dikenal plak tu.takut plak cgim, kene berhati2 sikit lepas ni...huhu
akak anis, rindu kat akak anis....kite berhubung maya je skrg ek...hehehe