Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

~pilihan persalinan 5Jun nanti~

Salam,

All my followers,

Saya rindu akan blog sy.........alhamdullilah, dgn berkat doa kalian, sy mampu ....terima kasih semua :-)

Hujung minggu ni sy akan balik ke Muar...rindu dgn semua org di kg....mama,papa, adik2, hamster2 sy...kucing yg dh ilang tu :-( tunang sy...anak2 buah sy...sy rindu semuanya..lagi2 dgn preps weeding kami..sy rindu dgn bunge2 dip sy.....kesian 'mereka' ade yg belum siap lg...xpe.. u have time ..sbb sy cpt buat keje...berlagak ek..hihi.

Tadi pagi sy follow up call my tailor...berbunga2 hati sy...lagi2 nak alik ni..so dpt la g ngk baju nikah dgn baju hantaran kami tu....x sabar nak fitting..
sehari lepas...ke dua hari lepas...adik kpd mak andam call , nak confirm kan tarikh dan masa nikah, dan sy dgn en tunang akan berjumpa beliau utk settle the few things..brg2 yg kami akan sewa, nak cerita2 sikit aturcara majlis dan jenis design pelamin yg kami admire..lalala~ baju pengantin..surpriseee..tunggu je la nanti, aku pun takut noqs!..

cukup bln ni kad kawen akan siap...utk amek kat kedai, semestinya abg la kan..hihi..
aku plak tak sabar nak ngk hasilnya.....biase2 aje..hihi..alhamdullilah~

kek kahwin dah confirm, awen my ex roomate mase sem 3 & 4 yg sponsor...terima kasih yang! kek kahwin aku order je kat kedai kek kat muar..xde ye secret2 recipe..biase sudah! sbb secret recipe tak leh tahan kat luar lama2...nanti cair noqs! kek kahwin kitaorg 2 tingkat je..sbb aku x nak tinggi2 sbb aku ni rendah dan comei..nanti kek lagi tinggi dr sy..huhu..dah abg kene dukung sy...hihi..perasaannn..hihi..rindu kat abg ni...
my veil pun ondeway kat awen...aku tak mampu utk mejahitnya sbb mase tak cukup...klu buat biase2 boleh la..tp sbb awen ni dh expert..so aku suh die je jahit..aritu dh siap ukur semua...jenis beads, color..proceed!

ok..lets go..i nk cerita ttg persalinan sy nanti pada 5Jun...ngade2 kan...hihi..nak jgk mengediks nanti..hihihi

saya pilih saree....

saya pilih kimono jgk..bajet comei..hahaha

saya nak jugak persalinan jawa


 kalau sesize sy...sy nak persalinan cik siti wan kembang..seksi gitu..
ade yg berkemban tu..cantek sgt2


arabic style..i loikeeee..tetiba selit,klu ade persalinan mcm ni..
suke la aku noqs!..actually  aku tgh sedang mencari fashion ala arabic ni utk
ladies nite kat kolej aku..lalala~ mengediks la aku ..hihi..ade fees ok,rm11 je..hihi

 berstyle dlm berhijab, i like it...


 gmbr ni knp le distord..sory beb!
utk persalinan outdoor sy pilih dress putih
dan en tunang x pakai suit..sbb i nak die natural DIA adalah dia...kami akan beli baju kemeja lengan pjg, sbb sy admire bila lengan tgn itu dilipat kemas..owh, im fallingg down....


utk malam berinai besar...kami memilih persalinan songket,still lum decide color ape lg......i will wear hijab , 
abg tak bagi free hair...mengediks la aku klu die bg free hair..hihi..time persalinan sorang2 je i free hair sbb
buat dlm uma...yg outdoor i will wear hijab..

credit pics : pinjam dan search dr mr google ;-)

notakaki : bln 5 pre wedding..aku bantai je baju biase2..baju glamer yg dh dkt 2 tahun tu...hihi...


Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 sharing & caring:

asna cute said...

tetiba nervour asna kak..
byk yea lg asna belum settle. lbih2 lagi bab surat kebenaran nikah tue. 1 ape tak buat lg.. just dh print and isi jer.. jumpe sesapa still belum proceed lg huhu ~~

kimonooo.. msti cantik habis akak nti kan ;))

ally said...

songket tu sgt lovely..i bet kalo u pilih kaler ni..mesti lawa...=)

Zahra Ashiqin said...

asna: yang..dont worrie..insyAllah..asna boleh buat..dlm mase2 dh dkt ni..org2 terdekat yg mampu membantu kite...insyAllah,akak doakan asna jgk..sempat lagi ni..ade mase2 bln lg..hurry up dear!chaiyok!!

lalala...ye ke? bajet comei la kan akak pki kimono tu..hihi ;-)

ally,cantek ek color tu? tp my fiance kulit hitam manis..tgk dulu mcm mane color tu suit x dgn en tunang...alamak, ally dh kate lawa...;-)

ally said...

hehe...g la fitting dulu zahra..tgk samada suit x kaler tu ngan fiance..tp, truly, kaler songket tu mmg lawa..baru la dikatakan raja sehari...=)

farahfatihah said...

hi atie!!! lama xlawat blog kamu huhuhu wah ada berinai yer? bestnya..fara xbuat pun sbb..owh nnti akn di post kat blog hehehe nway amik tag tau..

Zahra Ashiqin said...

ally, i akan fitting baju semua pertghan bln april ni...

farah, kite saje je ngade2 nk buat, nak feel ..hihi..sbb org dulu buat, so atie pun rase mcm nak wat...at least 3 psg pun jadi la...hihi..nak gedik2, hihi..lagi2 pki bj songket, tah bile lagi leh pki...
jgn lupe entry tu..nak jgk tau sbb knp...
insyAllah, ade mase nurul amek tag tu k....mase amat mencemburui sy..anyways ,thanks sbb sudi jengah blog atie ;-)

^^miszdeana^^ said...

gambo rumah kebaya tuh kawan aku..dok kluang -hanie yg tulis bkn d-

Zahra Ashiqin said...

owh...ni..x student uitm kan..cantek gile baju die..die nak sewakan baju die...die buat kat rumah kebaya...cantek kan..