Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

Againnn..finalize date!


Dear all,

Me dh tak tau dah,rase ni kali ketiga kot post ttg wedding date...alkisahnya mcm ni...mula2 mmg aku set elok 4 & 5 june...kemudian, dgr ura2 psl pratikum ujung bulan 5..aku lmbt kan sehari jadinya 5 & 6 jun...kemudian utk entry ni pulak, masih still plan date yg 4 & 5 june...ayoii...oklah, mari me story mori sikit ttg date ni, finalize mmg lum lg antara 2 family...me je dgn abg finalize berdua..so, cerita yg terbaru ini, mmg ramai budak upsi,lg2 batch me  kawen date yg sama dgn me...so diaorg ni rajin, gi bah.pratikum tanye ttg tarikh pratikum...datenya adalah : 14 June 2010 -8 Oktober 2010....alhamdullilah! jadinya me akan nikah pada 4 june dan repsepsi 5 june....senang! dah..dah..takmoooooo.. dah tukar..pening dah me.
Mlm smlm my mum text msg : Angah bile family Aman nak dtg rumah? Reply : Bulan 3 kot...(sebenarnya tgh moody dgn abg ni...)saje je aku reply kat mama mcm tu....Me text msg pd abg : abg, mama dgn papa dh tanye bile nak dtg? Abg biasela die, die tak suke reply msg aku,die terus call : ok,raya cina ni family abg dtg bwk sekali duit belanje.
Actually, mmg my parents tau date yg me finalize tuh, yela kitakan org melayu...me still ade parents, elok2 tu persetujuan 2 pihak family...restu penting,kan..kan..my mum la die bgtau my pa psl aku ngk kad kawen, my mum igt me dah buat kad kawen for FINALIZE.....no...no...i dont means nak kecik kan hati sesiapa atau membelakangkan my parents...so the text msg pd my mum : Ma, angah tak buat lagi la kad tu, just book offer price je...bukan finalize ape2 pun. Aiyo sudah salah faham...sory ma&pa.Yela, me bukan maksud ape2 cuma my pa pun bz dgn keje...so me mmg suke survey2 buat research..ke aku ni cerewet,gelabah...ke kalut sgt....aduiiii....My mum reply : Hari Jumaat alik tau uruskan hal kawen ni elok2... Me reply : iye,insyAllah..klu xde ape2 xtvt kt campus.

notakaki : inilah dugaan org bakal berkahwin...mcm2 cerita yg me lalui.....2 focus yg kene me handle..our wedding & my final project: campaign of H1N1..bagi kau...aduiii!

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

16 sharing & caring:

NahWaL said...

Dik akak pon sama jugak. Pasal membelakang2kan ni memang banyak kecik ati. susah ko.! kadang2 rasa nak give up je. penah 4 hari tak tegur sapa ngan tunang, Tuhan je tahu seksanya. huhu. sabau na..

Zahra Ashiqin said...

kak nahwal,tuela..betullah..byk hati nak kene jaga. 4hari akak...penyeksaan bagiku klu 4hari..xde mood tu..

NahWaL said...

4 hari memang siksa. separuh jiwaku pergi.hehe

Zahra Ashiqin said...

tuela...stgh jam je leh ngaruk,serba tak kene semua....hahaha..

me menjak2 ni,makin dekat nak kawen...asyik emosi je dgn tunang....dugaan...dugaaannn..inikah dugaan nya...

NahWaL said...

tapi orang kata elok gado2 time ni, nanti dah kawen dah tau piil masing2. jangan simpan dalam ati, communication bagus

Zahra Ashiqin said...

kak nahwal..thanks ur nasihat...tuela..ckp sikit je mesti nak terasa...

mmg penting komunikasi ni...tak puas hati je,kecik hati...ckp je terus2 terang kan...

akak nahwal bile date weeding?

NahWaL said...

insyaAllah two weeks after raya. awak bile?=)

Zahra Ashiqin said...

kite 4.6.2010....the finalize date..insyAllah :-) jemput la dtg ek ke johor...nanti kite bls dtg plak uma akak nahwal..hehehe

kite wat prep dh dekat 2sem lepas..cuti sem 2 bln dgn bln 12 ari tu..excited gile..huhu.

NahWaL said...

amboi...tu dia sakannnn..hehehe. ok insyaAllah , tunang akak keje jb. huhu t akak pindah johor. awak nanti posting mana

Zahra Ashiqin said...

best bual blog dgn akak nahwal..heheh...

kite jhr kat muar,posting lum tau mane g..xtau la mane rezeki lepas kawen nanti..dugaan lagi la if jauh dgn husband to be..waaaa..

NahWaL said...

kalau dah kawen mesti dia kasi dekat2. hihi. jangan risau ah. akak ni tak dapek lagi keje nya. huhu risau tau.

suke borak dengan adik manis jugak :D

Zahra Ashiqin said...

kak nahwal, ini la strategy sy nak kawen abes part 7 ...hehe...lepas pratikum dah status lain MARRIED already maaa...

kak nahwal keje ape?

NahWaL said...

hehe akak pengajar kat UPM

Zahra Ashiqin said...

fuh...tak yah la ckp pengajar upm..pensyarah ajar ape? heheheh..

NahWaL said...

hehe akak bukan pangkat pensyarah. pangkat pegawai tapi bukan pensyarah. ajar mikrobiologi

Zahra Ashiqin said...

owh...seronoknye dh keje...