Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

On Friday

15 January 2010,

Dear all,


Alhamdullilah, syukur pada yang Esa, pada 3.15ptg kita dapat menyaksikan keunikan Gerhana Matahari, setelah membaca serba sedikit ttg terjadinya Gerhana Matahari, sy paham mengapanya terjadi. Ketika bulan lebih dekat ke bumi maka matahari akan tertutup sepenuhnya yang menyebabkan gerhana matahari total di tengah (A), dan gerhana sebagian di pinggir (A). Sedangkan pada saat bulan agak lebih jauh, maka bulan akan berada ditengah cahaya matahari yang menyebabkan gerhana matahari cincin di bagian tengah. Tetapi Malaysia, hanya dapat dilihat sebagian di pinggiran bulan.(separa). Lepas 6 tahun lagi,insyAllah kita akan dapat menyaksikannya sekali lagi. Allahua'llam.

Disaat aku down ari ni, abg masih boleh melayan kerenah aku. Bersabar sungguh dia..Masalah akan tade timbul, dan kita kene bijak untuk mengatasinya.

Hari ini, selesai urusan dengan 2 bank dan menyelesaikan masalah yang timbul.









To do list dah set dlm minda aku..tak leh tangguh nanti aku tak senang duduk..

Checklist :
1. Ayu, as my tailor for my nikah outfit dan juga sepersalinan baju hantaran kami. She said, not yet done! Its ok ayu, take ur time. Aku hanya follow- up jerk. Jgn aku tak pakai bj nikah tu masa nikah...tolonglah! She said baju nikah tu kene amek mase nak buat...xpe..xpe,aku fhm....
2. Catering..fuhlaweh!..first Kak Ida, Pak Amin & lastly Abg Khidir. 3 org aku survey. Wow..gile2 punye harga ni. Nak kene compare tiga2 ni. Kak Ida ni dr Parit Tiram kat pinggir bndr Muar, pilihan my parents la, full pakej genap 10k.Pak Amin pun sama....ehem,Abg Khidir ni kenalan aku dgn tunang,agak kenal jgk..so kitaorg igt Abg Khidir the best dr segi masakan, aku dah test dan the best price yang berpatutan.Sekrg aku tgh mencari org2 service ketika majlis..bak kata org johor,merewang atau penanggah.
3. Printing Kad Kahwin, cawangan kat Pesta Muar. www.kad-kadkahwin.com. Aku survey printing 4color,paper quality,with envelope.Jenis postcard, mencecah 65sen sekeping utk 500pcs je. Spt mane aku ckp di entry lepas, nak lg murah...kena la order byk2 kan...adatlah, byk tmpt dh survey.sama je sebenonya huhu...envelope if nak printing jgak cma charge 5sen je sekeping. Lain2 perkhidmatan pun ade.
4. Canopy dr Cahaya Canopy Sdn Bhd, Pak Bidin ni sepupu sepapat dgn family belah papa. Ehem, boleh la price die. Full pakej (kipas,lampu,kerusi,meja mkn bulat,scallop,table station buffet) yang jenis Arabic tu 200rm, yang pjg saiz mcm treller tu 150rm...boss die kene tgk keadaan keluasan rumah atuk aku tu mcm mane.Aku tak reti nak mengagak bape khemah dan jenis khemah yg mcm mane. For canopy main table, mmg aku amek jenis Arabic tu.

* Num hp dan business card sudah collect, book date done ,follow-up.



nota kaki : Abg, maafkan syg. Syg hanya wanita biasa...syg tak bermaksud atau berniat utk melukai hati abg. Keadaan membuatkan syg beremosi begitu. Syg terima takdir yang ditentukan....syg akui masalah-masalah yang timbul bukan dari kehendak abg atau kehendak syg. Today, i feel down gile2, emosi tak menentu mungkin disbbkan hormon tak stabil kot. Lega bile sy menangis.. Beginilah dugaan bakal pengantin.....


Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 sharing & caring:

NahWaL said...

ala sedehnya baca bawah tu. sabar je la, kalao gado pon kejap je kan :D. anggap dugaan orang nak kawen. kalao nangis tak sebaldi tu tak sah. hheehe. i thot i was tuff and ati kering, upenya tunang agi ati kering. agagaga

NahWaL said...

ala sedehnya baca bawah tu. sabar je la, kalao gado pon kejap je kan :D. anggap dugaan orang nak kawen. kalao nangis tak sebaldi tu tak sah. hheehe. i thot i was tuff and ati kering, upenya tunang agi ati kering. agagaga

ieja said...

saba ye nurul.. dugaan masa bertunang..hope settlekan apa jua masalah dengan berhemah yer..


takmo sedey2 la.. :)

Zahra Ashiqin said...

nahwal begitu la kan org bercinta ni,huhu..ati kering byk susah, tunang i diam je klu i bebel sorang2..huhu.

kak eija, saba ni akak...nurul tabah inilah dugaannya, lepas kawen lain plak dugaannya kan..kak eija nasihat lg sy sedey,tersentuh sbb sy tak ade kakak...hehe

thanks semua,bg semangat!

NahWaL said...

hahaha. diam tu ha sakit jiwa. penat menunggu. haritu ai tunggu 4 hari ko! gado pasal tarikh punyer pasal. masing2 nak menangkan parents masing2. haru!

Zahra Ashiqin said...

hebat korang nahwal..tahan siot 4hari tggu...sakit jiwa kan...hahaha.
pasal hal remeh-temeh pun leh gaduh kan..huhu. bak kata ustaz bg ceramah ari tu kan, perempuan ni serabut drpd lelaki sbb lelaki fokus pada satu situation je.

"abg,abg ...abg dengar x syg ckp ni?" ye,abg dgr..padahal mata abg tgk tmptlain...tp die masih dgr ape yg kite ckp.."

nahwal dh g kursus kawen? seronok wey g kursus...rase aku nk gi lagi je...huhu