Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

Of Budget Strategy...

 ~Our planning for this weekend ~

 Me bercadang konon nak alik ari tu tp selepas dah confirm...rasenya this week i nak poye2 bersama geng ikan comel....yg Dipertua : Kak fizah la kan.huhu. So this friday, we ouls akan ke kl utk window shopping SAKAN! mkn2 dah tentu kan...tempat yg ingin ditujui ialah Midvalley, rasenya kali ketiga aku g sane spjg idup aku ni..huhu.kecian kan....nmpk sgt aku jakun! hahaha...xdelah, cuma kekangan masa je, klu nak jln pun mesti dgn kwn2,lg2 kat kl walaupun dr tg malim ke kl 1jam je.huhu...nilah student, sibuk dgn kegiatan harian, cehh...poyos la kau cgim! alik muo terus lg bgs,sbb ade abg! hahahaha. So aku g kali ni dgn hasrat aku dpt memuaskan diri aku bersama kwn2, means lepas kawen aku xdpt nak jln2 ikut2 kwn, nak jadi isteri solehah, akan selalu disisi suami...eceh,yelatu....YELAH.betul ni, bkn la xleh nak jumpe kwn,buleh tp jumpe2 gitu leh la kan....huhu. Hajat di hati ni nak beli brg hantaran abg, tinggal bape ek tu...checklist!checklist! owh dlm 5 brg je lagi. Cincin abg tu tempah kat Muar. Tak tau ape yg sale nanti g ni, maklum la nak raye cina ni kan. Brg hantaran aku plak, pun rasenya akan beli tapi tak semua, sbb takut tak menepati citarasa.adui...Tgk harga,tgk duit,ukur dibdn anda...insyAllah, sy akn cuba dlm budget agar tidak tersasar..

 ~ Our Penyata Kewangan in ~ Management Diary~


 syg kamu! cinta kamu! rindu kamu!

dah penuh dah dlm diary ni aku list kan, spjg hidup aku,aku tak leh tak ada diary.mesti ada. mcm2 la aku tulis, itu dan ini...walaupun ade blog,aku still nak diary,sbb aku suke menulis..itulah Cik Setiausaha :-) Untuk target spjg 4 bln ni semua dah ada, our matlamat & objektif. InsyAllah. Bygkan duit belanja/mkn utk aku je dah dkt rm800 4 bln kat sini. belum msk shopping2 brg yg tah ape2,hrp2 bln2 akan dtg ni,aku tak de beli brg yg merepek2. Yg penting SAHAJA,ye cik cgim! yg penting utk our wedding!bukan utk wedding je..lepas wedding pun kene fikir,kan nak ternganga je kan...hehehe. hope,everythings akan berjalan lancar.Amin.


inilah namanya money planning..insyAllah :-) saya bukan org kaya, bkn ank org kaya, fiance sy hanya seorg businessman yang baik hati ;-)


countings the day : 04/06/2010


tetibe ade gmbr ni plak ek, gmbr 1 tu, rangka yg dah siap celup & kering, gmbr 2 tu plak dah siap cantum kelopak tp tak complete siap lg tu...nantikan part END  : DIY ,lebih kurang 120psc lg, dgn anggaran cost yang minima.

notakaki : my parents xccident ! syukur nasib baik xde pe2, risau gak. next week my pa birthday, 28.01.2010 yang ke 53thn. My auntie dah sponsor me box mengkuang tuh 500pcs,aku nak 300pcs je tp die dh beli kan..tq mak bah! My grandma pulak sponsor telur! U ouls nak tau my nenek tak caye i dpt serendah terhebat harga catering 5.00rm satu kepala. Tuk, nanti angah jumpe tuk ek jelaskan secara terperinci,ini soal menjaga hati org2 disekeliling..aduh!Air sedap sponsor oleh my uncle..elo..elo sape lg nak bg sponsor? rezeki bride to-be... alhamdullilah,syukur!

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 sharing & caring:

NahWaL said...

Seronoknya kamu catering and bakul ada orang sposnor!! syukran!! hihi

Nasib baik parents awak takda apa2, Alhamdulillah

Rosli Arof / Foto Republic said...

poning2...

nk mintak sponsor gak ni...

MyRule said...

Ur dada nyer besday sama ngan saya..:P

Zahra Ashiqin said...

nahwal, syukran! tu la,nsb baik mereka tak de pe2, tp lutut mama i luka sikit.

hehe, en rosli..br muncul ka? bz ek dgn preps...nk mintak sponsor kene ade paper work...hahaha

myrule, sy wish awk dulu ek awal,hepi birthday!yg ke? hehehe

^^miszdeana^^ said...

huhuhu..nk brshopping nmpknye??owh ya...arini loan msuk...aku pn nk blk kg daaa...

Zahra Ashiqin said...

bkn nmpk lg ..mmg NAK! huhu. xde makneye dh msk....x msk pun lg! ni yg frust menonggeng ni..aduh! ko alik dgn ajib ke? sorang?

NAJA said...

wahh ade sponsor.. sonok2!!

Zahra Ashiqin said...

naja, thanks luangkan masa ke blog sy...welcome bride to-be...

hehe, seronok sbb ade penaja rasmi..hoho...rezeki bride to-be spt sy...