Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

Dari Wangsa Maju -----> Nilai 3

Jumaat yang lalu, aku ke rumah kawan 'baru' aku, ida nama dia, dia la yg mengajar aku bunga telur sehingga aku berjaya DIY tapi tak se'profesional'. cewah, merendahkan diri pulak..
Dari tg malim ke kl,1 jam je, naik putra dr masjid jamek terus ke wangsa maju dlm 15minit je, ida dah jemput, so aku tak lah takut sgt..sbb takut tu sorang2.

Esoknya, Sabtu 9 January.. kitaorg dah plan g Ampang Point ---> Ikea --->sempat lagi tu ke Nilai 3.hehehe. Siap2 mkn lunch kat uma,kitaorg pun gerak ke Ampang, sekejap je smpi, ida ni hebat jgak drive,huhu..jem la biase la kan..ari minggu. Dah janji dgn miszdeana tp die stuck dlm jem, aku msk dulu dlm pameran...rambang mata den..aku survey kad kawen la kan..2-3 tmpt aku survey harga, penting tu...tmpt kwn aku buat kad tu, mmg leh dpt 0.40 sekeping tp 1000pcs, sama jgak 2-3 company tu, semua tgk quality paper dan printing...paling rendah pun 0.80sekeping utk 500pcs..so sbb malas..rambang mata je sebenarnya..tmpt company yg miszdeana buat kad tu pun, ok gak.tgh2 ngk2 tu...eh,eh.....eheh..hehehe, kwn senior aku kat cosmopoint dulu...' la kau ke sofea,keje sini...dah..dah deal dgn aku je sudah, tak nak dgn bos kau'...hahaha, leh lak mcm tu ek. Company yg aku maksud ni adalah biase klu korang dgr, yg kat jln pudu tu. Finalize yang aku deal SAJE : 500pcs, sekeping 0.80rm..sbb knp 0.80rm? sbb diaorg amek order 1000pcs je dpt offer price..erm, walaubagaimanapun dpt free 100 small gift box dan juga 1 bunting. itu yang buat aku suke :-) deposit sudah utk memastikan aku dpt offer price tu,RM50 je..duit kelepet2!huhu.... xtau la jadi ke idak..teruk tul aku ni!...knp susah sgt nak wat keputusan,cik cgim? thanks again. My bestfriend Arina, aku tau dia akan design kad kawen utk aku kena  tgh mencari mane tmpt printing yg murah...bukan la murah gile. Art is art offer aku sekeping UV digital printing 0.65sen termasuk smpul  sbb aku punye kad 500pcs je. atas 1000pcs die leh bagi 0.45sen termsk smpul.Harga printing dan quality sama je if  design sendiri kad kawen..so mcm mane tu cik cgim? peninggg lalat.....erm, aku lum survey kat muar lg..ade satu 1-2 company tu..tak puas hati sebenarnya ni..huhu

Dekat 2jam kat dlm tu, kami beransur pergi...seterusnya check point ialah : IKEA. Jalan jem teruk gile, ida duk lari2 drive utk tak nak stuck dlm jem..hebat betul dia!huhu...akhirnya smpi jgkk,alhamdullilah....jln2 kat showroom IKEA..rambang lg mata aku..dah berangan2 ni klu ade uma sendiri...insyAllah. Point aku ialah..aku ngk plate tu 11.90rm aje...ade...ade..tp tak beli pun sbb saje nak research dulu...aku kenan tul dgn pot flower ..comei sgt, 4.90rm aje..again,nanti la dulu...im sure for comin' again!! dan juge, rel langsir murah je..23.90rm..n im very sure for comin' again dlm masa terdekat nanti...heheheh. thanks ida bwk me jln2...

seterusnya...jam 6ptg..hujan dah turun...kitaorg gerak ke Nilai 3, setgh jam je..siap2 pilih bunga telur, 2 kotak gold dan 1 kotak white adalah sponsorships dari Ida..thanks ida :-) sekejap je kitaorg kat nilai, lgpun kedai byk dah ttp..so kitaorg smpi wangsa maju kul 9.30mlm.
selesai mandi...mau lelapkan mata..abg pun tak call aku, die kene headache..itupun adek die bgtau.aku terus lena...semoga mimpi yg indah!...nite

sunday,10.01.10 : Ida bwk aku mkn kat Citarasa Linda On..asam pedas ikan kembung...erm..licin aku mkn..heheheh. Anyways, thank u very much... insyAllah,kite jumpe lg nanti yer ida :-)

notakaki : yg selalu bg aku cool...yg bagi aku relex : arina...ayat die: sbr cgim, sompek lagi,bln 6 kan...
my mum text msg : bile family aman nak dtg? actually, aku dah setup betul2 date tu and myparents dh tau...biaselah,kita kan org melayu,adap sopan yg tinggi...jadi,seeloknya persetujuan 2 pihak family, jemput dtg kerumah bakal pengantin perempuan, sekaligus utk bagi duit belanje hantaran.....so the full story akan di entry post yg baru....tggu ye!

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 sharing & caring:

NahWaL said...

wow yang! seems like a very busy day! so lega kan dah tempah kad?

Zahra Ashiqin said...

kak nahwal...kite pening...pening sbb kite tak puas hati lg pasal kad kawen...semakin hari, semakin bz...

NahWaL said...

ha akak yang lambat lagi ni pon pening inikan awak..rasa tak sabar nak lepas kan? sebab tak larat nak pk. sabar.gi cuti2 malaysia lepaskan tensen. heheheh

Zahra Ashiqin said...

kak nahwal yg gi cuti2 malaysia..dpt la berjln2 ke bandung...hehehe...anyways, enjoy ur trip tau!

btul tu akak...me kadang2 dh rase tensen, mende tak settle2 lg..me bkn cerewet tp nak yg paling puas hati.. the last tmpt me nak survey ialah kat kg sendiri..BANDO MUO!..

NahWaL said...

mu toksah dok tnsen la, akak ni ha patot tensen sebab mak ayah nak tu la nila. tak leh nak decide sendiri .mencik i tau!

^^miszdeana^^ said...

waahh bkn men ko brjalan sakan ye cik shigim...ni yg wat aku jeles ni ko g Nilai.nk g jgkkk!!!(cehh..marah plak..) hehehhe

Zahra Ashiqin said...

miszdeana...jgn la majuk...kwn aku tuh,mengajak g..aku ikut je la...heheh

wedding bridal hair and makeup said...

I've just come across to your blog finding that it is a very interesting blog!