Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

Welcome 2010 & i will miss...




i will miss ...2009 telah pergi meninggalkan kita...bagi aku terlalu byk kenangan suka dan duka sepanjang tahun itu. Aku tabah dan menerima segalanya dengan hati terbuka.
5 hari bercuti panjang, aku balik bercuti di Muar, x sampai seminggu rasenya alik tg malim,lepas tu, mlm khamis aku travel alik Muar. Kesunyian melanda diriku....

Kenangan 2009, semua cuti jatuh ari Jumaat...begitu juga dgn 01.01.2010 jatuh juge pada hari Jumaat, tp negeri Johor tak amek cuti.Kebetulan la plak, negeri perak cuti dan abg pun cuti, aku pun lunch hour dgn dia ari tu. Terubat hati bile ngk muka abg...tenang je, makin hari nak kawen ni, makin syg sgt kat abg.heheh, gatai la tu....TAK! serious aku amat memerlukan diri abg.

Balik ini pun dpt la aku g mencari tukang masak utk catering kenduri kawen nanti, mama & papa beriya2 sgt suke sgt Kak Ida tu masak, aku tak penah mkn masakan die kat kenduri kawen, tp my parents dah merasa, kan my parents bohong plak kan....smpi my pa ckp, papa klu tak mkn dgn lauk pun tak pe, pa mkn nasi je pun xpe........hahhh, SAH lah tu mmg sedap! and my fiance ckp lg 2 weeks aku kene alik utk berjmpe dan berbincang ttg catering tu.
Ttg mak andam plak, deposit sudah letak, abt my wedding dress..mak andam sudah mau beli kain. x sbr plak nk fitting the dress...berangan..berangan..adakah aku yg paling cantek di hari bahagia tu? sudah tentulah, RAJA SEHARI beb!

cantek design ini..kenan dihati :-)

Tt ape lagi yek...owh, kami sudah tukar tarikh. OFFICIALLY.....mmg tak ade tukar2 lagi dah ni..05.06.2010 kami bernikah dan 06.06.2010 kami bersanding. Perkara2 ini disbbkan kerana, aku akan berROS hujung bln 5, dan lepas tu cuti sekolah kan...so selamat la jgak cuti sekolah 2 minggu, n then naik cuti, aku  dah berpratikum. Harap2 tiada lagi perubahan. Tentang atur cara majlis pun, aku sudah finalize kan..insyAllah :-)

Mari kawan2, seperti mane sy berjanji pada entry post yg lalu, sy janji nak tunjukkan tudung nikah sy yg saya dah jahit beads tu kan....so enjoy the pics :-)any comments?? sila..sila..


ku menyusuri ditepi tudung nikah ini, ku berikan namanya Bunga Kasih Suci.


ditambahkan lagi dgn untaian manik mutiara yang comel2.



 sory beb! jahitan ku tak halus kot, nampak tu benang...hahaha...inilah hasil DIY aku...

Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

12 sharing & caring:

Siti Hajar said...

bunga tu pun u jahit sendirik gak ke?

Cik Belle said...

pandainya die jahit manik... cantek sangat. sesuai dengan colour.

ieja said...

cantik nurul.. menarik.. congrats ya!.

^^miszdeana^^ said...

wahhh!!rjin btl ko ni ek...x sabo aku nk tgk tdung ko 2 ms kwen nt..hehehe..ko x followers aku ke??aku dh de blog ^__^

ShalinzZ85 said...

huhuhu..kita nikah dan sanding pada hari yang sama la dik..huhuhu..kita pun upsi tapi dpli.ngeee

NurulShigim said...

siti hajar : malu sy..ye sy jahit sendiri, sy belajar belek2 tdg beauty sy yg ade bunge jenis tu..lepas tu sy terus cuba menjahit,alhamdullilah, jadi plak..

Cik Belle : sy ttp mau jahit beads kt tdg nikah sy sbb tdg tu plain, geram sgt, sbb tu nak jgak belajar jahit..tq, color white+pink.

kak eija : tq kak eija,lepas ni nak jahit kat baju nikah plak...heheh,itu klu sempat la.

miszd: aa..bagus pun buat blog, maju selangkah k...ikut jejak langkah aku..heheh.ye..ye aku ikut ni jd followers ko...

shalinzZ85 : itu cuti yg available kan akak utk kite yg senang belajar..heheh, bukan org tua yg setup kan..diaorg kene ikut kite plak..heheheh,owh ..sy dah sem 7 intake dip 2006. untungla student dpli..heheh

NahWaL said...

Rajinnya u jahit sendiri! suri rumah berjaya! santekla.. =).

NurulShigim said...

to nahwal :-) tq nahwal, tak seberapa pun, klu hati kata NAK, NAK la juga buat sendiri. cut cost utk menempah kat org, modal tak la byk sgt,ikut kualiti beads.

opss, mcm lepas kawen nak jd suri rumah sepenuh mase je...hehehe.

coretankasihku said...

hye awak..awak org muar kan..sye pon kwen bln 6,tp 12.6.2010 la..nk tanye,mak andam awak amik kat mane??share ngn sye ble??sye xtau la nk cr kat mne..

NurulShigim said...

to corentankasihku:-) tq singgah blog sy yg tak seberapa ni..

ida ye nama? sy nurul...ye sy org muar, sy kat bakri...awk?

sy amek mak andam kat bakri bt 6.
ramai mak andam kat bndr muar tu, kene pandai tgk pakej yg ditawarkan..bajet awk bape?

NahWaL said...

senang kan..i leh jahit,tapi nanti mesti dekat belakang tu serabut2 je benang. hahaha..boleh buat biznes u ni. hihi

NurulShigim said...

to nahwal : ms dulu sy ade test jahit beads, serabut gile kat belakang..jahit beads bile siap satu kene matikan benang.
hehe, menjahit beads ni kene ade minat dan masa.best klu buat bisnes ni,insyAllah,thanks ur support!