Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

~Creative touch - Miss Ida~






Salam,

Dear all :-)

Gambar-gambar diatas itu, adalah hantaran deco terbaru dari kawan baik saya, gubahan ni untuk kakak perempuannya yang berkahwin bulan 12 ari tu. Seperti yang saya mahukan, saya dah terpikat dgn dulang putih tu, die kata murah je dalam rm7 je, as usual, spt aku katakan dulu konon nak guna plate dr Ikea kan? so, aku plan xnak la membazir, still on budget..klu mampu boleh je beli kan.Aku igt tak jumpe dulang yg  kat ats tu, lagi2 7 rm je..berpinar2 la mata aku kan..mesti grab jgak. Aku already pesan kat kwn aku ni suh belikan dulu dlm 9dulang aje. Theme color utk hantaran abg ialah brown + pink...biase cream+brown kan? so i nak buat keberanian utk combine the colors, maybe unsur color lain iaitu cream or white? x semestinya semata2 brown +pink aje. Design utk coklat pun aku terpikat dgn idea kwn aku ni guna babydoll..sweet sgt2..heheh. InsyAllah :-) xsbr nak mula project DIY ni bulan 5...


sweet sgt2,ermm....alas dulang yg organza pun aku akan buat sendiri aje, beli kain meter  rganza, beli reben besar sikit, beli manik2...tada..siap la nanti..hehe..diy project bln 5..tggu ye uols..dulang pahar tu aku share dgn adek aku beli, 50-50..heheh. belum beli lg,alik muo br beli kat Sakan je..penah dgr kedai sakan? dulang pahar tu dlm 11.90 aje, skrg mcm2 pattern..dulang pahar ni yg biase org2 guna. utk tidak kelihatan janggal bekas hantaran aku tu, aku akan alaskan dengan span yang akan digubah menjadi cushion yang comei. color belum decide warna apa yg akan naik? tgk tu gmbr tu, ade lilin yg comei ,ala2 english style..suke lilin yg colorful tu,geram ngk..tgklah aku beli nanti..heheh.suke yg kat ikea tu, sbb ade bau ,sesuai utk letak dlm bilik pengantin nanti.
kene buat eksperimen dulu..aku ni suke try and error..tp tak membazir la kan...ok uols i nak tunjuk kwn baik i ni buat bunga telur,bunga dulang dr DIP..meh jommm..


lebih kurang dgn design aku tu, tp aku limited kan kat kelopak..ni rajin ni dia buat..


 ni bunga dulang, ko suh jela pattern ape...die reti je

she is good person, very caring person dgn family, even die br kenal aku, tp die so kind person. very sensitive, bukan yg kecik2 hati tu, tp cpt touching. Creative, she is a good wife, mama,friendly, anak yg baik dan suri rumah sepenuh masa, business ni je die buat. hasilnya agak lumayan....klu dh minat, insyAllah:-)
so guys, catch her at Facebook :-) senang berkwn dgn die ni...


aku asal tak alik muo je,aku gi umah die....hahaha...
ida kata, nurul aku tak buat ape2 tau kat ko smpi ko cuti dah tak nak alik muo.....ish,xde la...tah, aku senang kwn dgn ko,ade gak kwn utk berbicara..heheh.

kwn2 nmpk tak my sticky mode DIY project tu...heheh, ianya menjadi semangat pada aku.Yeahh!! bukan setakat selepas kawen je tanpa utk selama2nya..insyAllah.



Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

16 sharing & caring:

iryani said...

sangat susah hati..nak cari bunga tak tau dimana..nak buat hantaran..bunga fresh yg kutempah nampaknyer tak tercapai..

Rosli Arof / Foto Republic said...

sgt cantik and simple...

Zahra Ashiqin said...

iryani, knp bunge fresh ditempah dah? tapi x kesampaian? awk duk mane? klu tanye kwn sy ni, die ade bagitau kat psr besar seremban dpt murah harga borong..
bunga ssf ke atau bunga KK pun cantek, nmpk idup..

Zahra Ashiqin said...

rosli : itula impian sy nanti...diy project!

Zahra Ashiqin said...

owh, awk duk perak ek iryani...la, kat cameron,lg dpt harga borong.

takpun, bunge yg dpt idup adalah bunga dr ssf dan KK homedeco.

iryani said...

bunga fresh cameron highland susah nak dpt..sbb my wedding tu time CNY + Valentine..sgt sedih dan susah hati..padahal rumah saya di tapah dkt sgt2 dgn cameron..so plan nak g ssf lah ptg ni..nk g cari bunga..heheheh..

Zahra Ashiqin said...

alalala...owh..ye..ye br sy igt awk kawen this feb kan... sy kat tg g malim ni..heheh..
leh je dtg kan? tp dah mid sem plak...seminggu awk kawen sy ade jemputan kat bidor dgn slim river...

gie la ssf, betui beb, sy tak tipu awk..mmg cantek meletopss bunge2 die...heheh

iryani said...

zahra..kat tg malim ke..jemput la dtg..tapah bukan jauh dr tg malim..ok..will try cari kat ssf ptg ni.. :)

Zahra Ashiqin said...

heheh...itula...insyAllah :-)
selamat pengantin baru!

NahWaL said...

wah wahh..DIY gituU! kelas!

Zahra Ashiqin said...

nahwal, insyAllah..DIY mengikut kreativiti sendiri, tak tau mcm mane gaye nye nanti..

i buat research je, tgk2 tu dn ini,mix and match...

doakan kite ek nahwal ;-)

dyba said...

wah sweetnye hantaran...bleh tau mane kwan awak beli dulang putih tu?

Zahra Ashiqin said...

to dyba : nanti i tanye kwn i die beli kat mane. tp die duk wangsa maju,kl.

dyba nape ur link blog tak leh view ek?

harzharun said...

im the one yg akan wat pink+koko jugak..hehehe..

harzharun said...

dear!!..im the one yg nak tema pink+koko..tgh berusaha merealisasikannya nih...

Zahra Ashiqin said...

harzahrun...yeahhh! kite geng...canteqkan pink+koko...nmpk terang gitu..heheh.

itula..kita sama2 merealisasikannya...heheh..