Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

confuse hiv test?

Salam,

Dear all,

Im already beli form kebenaran berkahwin pada hari Jumaat lepas...12Feb. RM10 je utk dua2 form, sy satu, abg satu...dan kami dpt free form hiv test..la aku engat kene la bayo jgak..siap tunang aku tanye byk2 kali kt adek tu...betul ni 10rm je?? yela, sbb aku bgtau kat abg form hiv test pun kene bayo..huhu..amekjela..free kan? Aku pun tanye, bile ye dek kene settle ni semua? Nikah bile? bulan 6, awal bulan 6...okeh, bulan 4 dah complete dh semua dh boleh submit. Owh, borang 3 ,6 dgn 8 tu kene beli lepas interview,skrg tak boleh.. okeh, lepas interview ..means bulan 4 dah kene interview ..kecut gak perut aku ni, nak kawen kan...excited ade..gelabah pun ade...huhu

Semua maklum korang, form itu semua jawi kan...huhu, aku dpt membacanya dengan lancar sekali..eceh, bangga konon..huhu. tapi aku tak tulis jawi pun, buruk tulisan ku...aku tulis rumi aje, boleh janji betul la isi tu ye. Skrg dokumen aku perlukan ialah : Salinan I/C kita & wali, 2 salinan I/C saksi borang ye bukan saksi akad, salinan sijil kursus kahwin, dan juga Salinan surat pengesahan status diri. (ni bagi perempuan), cuma yg beza, pengantin lelaki xde wali so takyah salinan ic wali tu...
Kawan2 kene setelkan complete form anda itu, baru leh mohon surat pengesahan status diri dr ketua kg/ majikan anda. Aku mintak dr ketua kg aku je..mcm aku leh gie mintak dulu, engat boleh..rupanya die kata awk lengkapkan dulu form,ttgn saksi tu dulu...okeh, belajar dr kesilapan..yelakan..mane tau, first time kawen :-)

Tunang aku boleh plak, ttgn lain jenis...huhu.tunang sy kidal orgnya..heheh. Abg, abg kene ttgn lagi ni..lain ni syg tgk..xpe2...kang tak leh kawen pulak kite, pej agama ngk...lain pulak..sbb form ade 2 salinan, so abg mcm kekok sikit..yela, die bukan keje ofis..pegang pen..heheh. sy terima seadanya abg :-)

 Ni punye cerita excited gile kan....ke abg yg excited ek? huhu...mula2 mmg la aku yg mcm excited..sbb plan aku naik cuti raya cina nak wat hiv test, sbb hari rabu kerajaan dah naik cuti kan....so aku pun plan...sbb aku terigtkan adek kat pej agama tu ckp..bulan 4 dah nak kene submit! aku ni mmg mcm ni...huhu..gelabah bkn main! so abg pagi tu yg call aku...hahaha, aku tak bgn pg lagi..teruk tul aku ni! abg kate takpela...esok je la g klinik kesihatan tu nak wat HIV test....aku plak x mcm excited...kan...heheh .
So esoknya,khamis..pagi2 aku dh bgn..siap2 tgk..check2 form hiv tu..alamak!! mane satu lg smpul hiv test tu? ilang? cicir mane plak ni? ni yg aku menyampah...padahal dah simpan dh dlm fail..leh ilang?? abg pagi tu agak lmbt gak..rushing sbb die nak berniaga...ala...nak cr pun x sempat, sbb aku dah nmpk muke abg yg serius tu..takutt la aku kan...
Kami g Klinik Kesihatan Parit Bakar,Muar..agak jauh jgak la..nak bandingkan dgn Klinik Kesihatan Pesta,Muar..lagi dekat...saje je la abg tu..die kate kat sane ramai....smpi2, mmg tak ramai Klinik prt bakar tu, isi borang RM1 je isi...amek num giliran...alamak! akak tu leh mintk smpul hiv test tu plak...color biru pekat...aku ade satu je la...sorry la akak...lg satu ilang,tak tau la mane gi...tak leh ni dek, kene ade sampul..klu xde, kang pej agama marah...abg leh ajak aku alik g cari...sedikit kecoh antara kami..sah2 la aku kene marah dgn abg, awk ni careless tau. Mane syg tau...tetibe ilang, tp mase g mmg perasan mmg tak de dah...syg nak cr...tp ngk muke abg syg takut lmbt..so abaikan je la,igt xpe x de sampul tu.....gara2 semua sbb smpul biru tu..aduh! last tmpt aku g uma atuk aritu..aaa mmg sah la cicir kat situ....erm..abaikan je la...igt nak beli smpul biasa...abg diam bile aku tanye..tension la tu..
Patah alik g klinik..org dh ramai...akak tu kate...x beli smpul lain? geram je aku, abg sah mrh kat aku lg..kan syg tanye abg tadi..abg diam je kan...ok, xpe,syg diam je la..die seolah2 mrh kan aku..aku tau...die sempat g kedai area kat situ..mak ai,besar smpul ni..sepeket pulak tu...9x4 xde ke? xde,ni je ade...

Abg diuji dulu..lama jgak...kami tak breakfast lg patutla darah ssh nak menitik, abg kene cucuk kat ujung jari 2 kali..sakit kan abg? ala sakit mcm kene geget semut api..abg cerita kat aku..misi tu tanye, tgk umur abg aku 33thn, aik nape kawen lmbt? abg aku jwb, baru smpi jodoh...misi tu tanye lagi, bile nak kawen? bulan 6...aik, awal buat hiv test? pej agama kate kene submit bulan 4 ni semua. misi tu ckp lg...ala boleh je buat seminggu lg nak kawen..owh, pej agama nak senangkan keje diaorg tu, senang anta form cpt2....

Soalan2 misi tu tanye, aku mcm terperanjat gak tetiba tanye soalan mcm tu...terkejut aku..heheh.aku senyum2 je.Soalan direct ni bukan skema tau..spontan je gitu, itu yg aku mcm senyum2..itu je aku igt..lain lost..sory :-) Misi tu siap minta maaf kat abg aku, die kata bukan suke2 nak tanye ni, pej agama yg suruh...ok la tu misi, sila jlnkan tanggungjwb anda...
1. Lesbian ke? x....
2. Hubungan seks cmpur2? x......
3. Terima darah? x....
4. Kongsi jarum?x.........

Ok,abg tggu luar..aku jumpe MA dulu...okeh, non reactive..saje la tu kan MA tu nak gurau2 dgn aku...huhu..siap semua cop..masuk dlm smpul...jgn lupe anta kad kawen ye..insyAllah :-)
Abg debar2 katenya..yela, ujian2 mcm ni mcm takut sikit..mane tau tetiba kan...heheh..takut tuu...
MA tu siap call pej agama, leh ke tak de sampul..boleh aje...dtg pej agama amek je la free sampul tu...nak amek form lg pun xpe...huhu.

Kemusykilan aku ni skrg..mula la ni....adui, valid 3 bulan.....aku kira2 pulak ade 3 bulan 1 minggu 6 hari la pulak dr tarikh nikah ni.....ade balance 10 hari pulak terlebih...aduh, mcm kene buat semula je, abg kate,klu pej agama suh buat semula, buat je la...huhu. itulah kaum lelaki, direct je fikir...yg kite ni perempuan serabut sikit...huhu. Kami lum tanye pej agama lagi...xde mase nak naik2 lagi, aku plan awal bulan 3 nak g tanye..tak tanye sesat jalan tau nanti...tmpt lain valid smpi 6 bulan...johor 3 bulan je? xpe..abg mcm suke je kene cucuk2 lagi...
if kene buat lagi,end of month march dh kene settle hiv test...suke sbb sekejap je..hehe. kali ni syg nak pilih klinik kesihatan Pesta,Muar pulak....ari yg abg cuti cuma ari Jumaat sahaja ye,harap maklum kpd sy :-)


nota kaki : uolss, aku tak dpt nak cr bhn utk bunga telur dip i tu..geram je, kedai semua tak bukak lagi..lama gile diaorg cuti...adui..lari mood aku semua nak wat...sory la melayan mood , tak jalan la keje aku..tension!



Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 sharing & caring:

w.a.n.n.o.r.f.a.d.z.l.i.n.a said...

Ooo..jd btol la ada org kata HIV Test valid 3 bulan je..kat johor 3 bulan ek? Kat Selangor bape bulan ek?3 ke 6? Adeh..konpius..

Zahra Ashiqin said...

sy bc dr blogger lain, kl 6 bulan valid...kat jhr mmg 3 bulan. sy plak terexcited kan...heheh.

ok, pas ni u kene confirm kan alik yerk :-) mcm mane persiapan?

^^miszdeana^^ said...

dh slmt dh HIV test..aku x setel lg..!!tension i..tgu bln 4 bru leh bli borg no.6&8.Btl x??

Zahra Ashiqin said...

borang 3 , 6 dan 8...lepaskan interview dulu br boleh...hiv test x buat lg ke ko?xpe...ko dlm tempoh yg selamat lg..aku ni terexcited plak..huhu

Nad Nazira said...

zahra..nad rase hiv test untuk mane 2 negeri sume same..valid 6 bulan before tarikh nikah..zahra org johor ye?

don't worry. kalau tak sure gak call je pej agama..takyah gi sane..:P

nad aritu buat hiv test kat kajang je..tak buat kat johor pun..kursus kawen pun buat kat kl..balik johor semate2 untuk kawen je..

borang yang selebihnye tu nnti dapat mase lepas intebiu..yang tu nanti kene bagi kat imam yang bakal nikahkan kite..

Zahra Ashiqin said...

ye, sis..sy org MUO...hihi.

i dah buat ari tu, tp form percuma dr pejabat agama...hihi..call je kan..rajin plak i ni nak g pej agama..nk trn naik...see adui!

owh, lps LEPAS interbiu terus amek borang yg lain, complete kan dan jmpe imam yg nak nikahkan kite ek...

ok...im clear...

tp sis buat hiv test tu kat kajang, tak guna form yg dr pejabat agama la yerk? terus buat? then form dr pej agama pun kene buat atau biar je kan?