Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

...hangout...

Salam,

dear my lovely readers,

Salam Maulidur Rasul 1431H, yang jatuh pada 12 RabiatulAwal , bersamaan 26 Februari 2010 sempena Hari Keputeraan Nabi Muhammad S.A.W. Alhamdullilah, kita masih berkesempatan ada pada hari ini lagi. 

Cuti Umum hari ini, kami plan nak naik kl sbb nak amek brg2 aku yg menumpang sibuk kat uma ida.Seperti yang sy janjikan di entry yg lepas..sy berhutang gmbr dengan entry tersebut. huhu, so ari ni...setelah sesat di dlm wangsa maju nak ke uma ida...hahaha, padahal dh byk kali g umah die...senang e direction...huhu.

Ok...mari sy tunjukkan brg2 yg sy beli sejak 2 bln yg lalu...

ini lah paper bag yang sy maksudkan, actually bukan paper craft tp butter paper. ade 1 kotak, 1500pcs sy bwk balik ke tg malim,huhu...berat noqs! naseb baik naik kete...huhu.

cantek x my bedsheet? hihi..abaikan...hihi..itulah TQ tag yg dah siap potong dan simpan dlm box cantek tu..
lepas dah potong mcm ni, sy akan paste kan di beg paper craft sy tu ;-)

so inilah warna reben yg sy akan gunakan utk add-on pada bag paper craft tu nanti ;-)
pink tu ade satu lg color, soft pink..tp tak berapa memberangsangkan mataku...huhu

 menarik ke x menarik?

ok, ini lah plate yg sy maksudkan utk letak brg2 hantaran abg nanti.
color gold kot ke color brown...mcm tu la..tp hati sy lebih kata kpd color gold ;-)
murah je harganya, kedai romantika di plaza alam sentral,shah alam...sila la view nak ngk price;-)

sy beli 5 je sbb tak semua brg2 abg leh letak atas plate ni...besar jugak ni beb.
sy dah buat plan lain x spt di rancangkan sebelum ni dgn deco hantaran ni, nak bersesuaian dgn brg abg nanti ;-) nanti sy buat entry khas utk deco hantaran.

ok, spt yg sy gomelkan mase cuti raye cina aritu, semua kedai ttp kat muar...lastly, sy pun excited bile g semua house kat jln tar..kat Sin Yin dan sayang You.. sy beli brg2 utk dip seperti diatas tu...dawai,100pcs, reben kecik yg 0.45sen, lidi, dan dip putih...ade yg tak dpt jgk brg..mcm tape putih...
kwn i ,diana pun berminat dgn dip ni, akhirnya die memilih bunga tgn dr dip sbb die teruja ngk hasil tgn aku...hihi.. so aku ckp, aku ajar ko buat, tp next week..nak dtg belajar meh dtg bilik aku..nextweek aku alik, aku bwk alik player aku semua.....seronoknyaaaaaa...lalalala~

Di jln tar, diana beli yassin kat mydin..mmg murah gile......dpt harga yg berpatutan la kan..huhu..aku pun mcm minat je, tp xde lah beli brg...just nak beli 2 pack je...sbb 1 pack ade 10buah buku yassin.cantek...sy suke~

*
*
*
*
*

disbbkan sy excited..bkn sy je, roomate sy pun excited...nak tlg buat mockup bag butter paper sy tu,
baiklah kwn2 semua.. sy menggunakan ini semua utk tetamu sy TAPI isinya lain2 je...hihi.
melibatkan kerja nak pucher dulu(betul ke eja ni?)hihi...betulkan ek klu slh...tq.
n then nak tampal tq tag tu.....
n then nak potong riben2 tu ikut saiz yg telah ada tu....
itulah je la keje ye..agak rumit...tp sy suke sbb comei..lalala~
sy suke gold dengan pink yg tgh tu... :-)

bajet pengantin : doorgift
paper craft 1500pcs = rm200
color paper A4 40 pcs = rm4.00
print black je = rm4.00
reben 3 color =rm 1.80/br beli 3 roll je,xcukup lg tu ;-)

thanks a lots to diana and arina :-) i enjoyed the trip to kl..walaupun penat gile alik tp puas hati..lalala~ dpt jgk akhirnya aku mkn Mcd di Rawang ;-) nanti kitaorg upload photos hang out kitaorg k. daaa~

love u all...... Atie aka Nurulsigim


Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

23 sharing & caring:

.:Mrs. Engineer:. said...

cantik lh ur door gift tu... :)

Zahra Ashiqin said...

thanks :-) sweet sbb ade reben.. bajet murah je tu dear ;-)

rabitah hanim said...

chantekk..
biarpun murah,ianye ikhlas utk para tetamu..
=)

harzharun said...

hi dear....jenuh gak tu nak siapkan 1500...tp ada member tlg ok la...xde la boring kan..

Zahra Ashiqin said...

rabitah hanim,betul..betul ...sy ikhlas utk semua tetamu2 sy...

harzharun, mmg jenuh dan rumit..insyAllah :-) kwn2 sy ni excited semua..hehe..

^^miszdeana^^ said...

santek2..aku ske soft pink+gold 2...tp tag ko 2 nmpk kcikla..cba bsrkn sket mst nmpk santek lg :)

Zahra Ashiqin said...

maaflah deana, aku pengantin bajet..ko nmpk kat situ mmg nmpk kecik, syarat je ni letak reben, ikut aku..stapler je abes cite...heehehe..

Zainur said...

berapa harga piring dulang tu...cantiklah tp tak nampak harga...kalo letak atas dulang berkaki besar x?

Zahra Ashiqin said...

zainur, rm 5 je..tgk pattern dan harga..murah je.x smpi puluh2 pun..just nice je, depends on dulang berkaki u..besar atau kecik? i pun main beli je, x test pun kt dulang berkaki lg. rase i besar atau kecik pun cantek.

AdawiyahAkbar said...

salam.suka bace belog orang nak kahwin.dpt ilmu. ((;

Zahra Ashiqin said...

adawiyahAkbar, thanks leave comment ur here! sonok kan..sy suke pun bc blog bride to-be..byk idea leh share ;-)

ieratya said...

dearie, awak dpt mane yg that paper bag tuh?
thanks

Zahra Ashiqin said...

hi, ieratya

u leh search kat sini http://marryme2u.blogspot.com/

thanks leave ur comment here!

farahfatihah said...

atie, lawa la..nak DIY mcm ni gak la ok ke?marah x? ekekeke

Zahra Ashiqin said...

Farah, blog ni dedicate utk semua bride to-be...nk mrh knp my dear? sharing is caring rite?

farahfatihah said...

huhuhu thanksssss heheheheh

Zahra Ashiqin said...

welcome ;-)

my5xurra said...

HYe u, sy suka doorgift nih!! seyes. mitak izin klu nk wat mcm ni jgk yer? ade jgk yg dh jual siap mcm gini kn? tp tgk kn bajet, lg murah sgt2 klu wat mcm u, bpe rm je. u mmg pengantin bajet the best ever!!

Zahra Ashiqin said...

silakan mydear, sy publishkan semua idea ini utk kalian ...tak semua idea kita sama..sekurang2nya sy mencurahkan sedikit idea utk kalian..

yes, im pengantin bajet best ever 2010..hihi.

Mz Nik Zakiah said...

waa thanks for da info for all the bloggers ;>

Zahra plate tu yg kaler silver ade x? or white ke?

Zahra Ashiqin said...

welcome nik zakiah ;-)

thanks for supporting ;-)sy mmg suke berkongsi idea dgn anda semua.

plate tu ade color2 lain,byk pilihan...but pattern mcm i tu, xde color lain, color gold ke brown2 je ade..
gie plaza alam sentral,tingkt 3..x slh sy..kedai romantika.

gud luck dear!

Anonymous said...

Cantikla paper bag tu..berkenan nk wat mcm ni gak.bleh kn..paper craft tu nk cari kt mne ye..

Anonymous said...

Cano will pinch hit or be a designated hitter for physical therapy for tennis elbow symptoms the Mud Hens.


Feel free to surf to my homepage to cure tennis elbow