Life about the little girl, who the bride to-be want make her wedding diaries comes true...

Nurulsigim & Kamaruzaman



my endless love..

ready to be a teacher?

Salam,

Dear my readers,


We are semester 7, final semester in  UPSI for attend program Phase1- Finishing School at Bilik Seminar Bitara Siswa,UPSI. Anjuran oleh : JHEPA,UPSI. 
Program ini dianjurkan khas untuk pelajar-pelajar semester 7 yang kan mejalani pratikum di sekolah-sekolah tertentu di seluruh Malaysia, membolehkan pelajar-pelajar yang juga bakal guru ini dapat diberikan pendedahan awal apabila melangkah ke alam dunia yang sebenar.
Kami dari kumpulan B- Fakulti Seni & Muzik dan bersama-sama pelajar dari fakulti lain tuarut serta dalam program ini.
First for all, thanks to Cik Nadjidah dan semua fasilatator yang lain kerana bersungguh membimbing kami supaya kami lebih berkeyakinan dan berani serta mengenali diri kami yang sebenar. Pandangan saya, rugi bagi mereka yang tak sertai. Saya rasa saya lebih matang dan bersedia :-)

27Feb2010 ( Saturday ) - 9.00am-5pm
- Ambil fail program untuk peserta. Dalam tu ade beberapa modul yang perlu peserta jalani nanti
- Sesi suai kenal oleh fasilatator, peserta dikehendaki ingat semua nama tersebut.
- Beratur, of course la aku paling comei kan..depan sekali...hehehe. Kena kira dari 1 hingga 7 angka.
-End last, aku dan baizura dalam kumpulan 1,dan fasi kami ialah Puan Suhaida dan En Muzzamil.
- Kumpulan 1 terdiri dari 11 org peserta dari 3 fakulti berbeza :-) enjoy sbb diaorg cool!
- Aktivti yg pertama ni best, selepas suai kenal la kan...kami dikehendaki melukiskan jari kiri & kanan, kiri utk negative dan kanan utk positif dan semua peserta dlm kump dikehendaki tulis apa yang kami nmpk dlm diri peserta2 kumpulan...mane la kenal kan kami semua, tp hemtam je...agak2 betul.hihi. Yg rapat dengan aku tentulah classmate aku,baizura. dr Semester 1 smpi 7.....mane tak kenal...hihi.
- Akitiviti tentang mengenali wara diri kita, IM GOLD..cewah,bangga gitu, actually tak bangga pun, jumpe  aku mmg suke color gold...keyword utk org emas ini,adalah PERATURAN.
- Aktiviti lain, melakonkan dalam situasi cikgu dan murid.
- Dan juga kemahiran komunikasi, public speaking.


28Feb2010 ( Sunday ) - 9.00am-1pm
-Aktiviti pd hari ini adalah kemahiran KBKK, paling susah dan mencabar kira ade bape segitiga.
-Semua aktiviti itu adalah kemahiran kita berfikir dengan lebih kreatif.
- So....tak sbr utk phase 2- finishing school pada 20 Mac-21Mac 2010 yang lebih mencabar dan wow!

yea!we are done phase 1 - finishing school!

my group, Group 1: fasilatator, Pn Suhaida

sebelum attend, mari kita posing...lagi 2 bulan je kat upsi ni..xpenah amek gmbr dpn sini..hihi

dari kiri roomate sy skrg, biru.. sy emas, classmate,hijau dan bff, jingga =
serasi bersama :-)
all pictures : credit to Kak fizah ;-)

love u all, ikhlas dari ....




Cinta Untuk setiap hari bukan Selamanya...

www.tips-fb.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 sharing & caring:

^^miszdeana^^ said...

weh..aku pn emas jg!!same like u..hahaha.sy pn ske Gold Color..kte sma lg..:p

Zahra Ashiqin said...

yeah..ko mg bff aku gak...lalalala~